Kort Nyt

02.11.22

Søren-duel efterlader Pape som taber i Vestjylland

Der stod til at blive hård konkurrence mellem Søren Gade og Søren Pape i Vestjylland. Gade vandt duellen.
Søren Pape Poulsen (K) har ved tirsdagens valg fået 15.767 personlige stemmer, viser tal fra KMD, der leverer valgresultater.
Søren Pape Poulsen (K) har ved tirsdagens valg fået 15.767 personlige stemmer, viser tal fra KMD, der leverer valgresultater.

En duel mellem Søren Pape Poulsen (K) og Venstres Søren Gade har efterladt den konservative formand som taber i Vestjyllands Storkreds.

Onsdag eftermiddag står det klart, at Søren Pape Poulsen mister 6456 personlige stemmer ved folketingsvalget og bliver slået af Søren Gade, som opnår flest personlige stemmer i storkredsen.

17.998 vælgere har stemt personligt på Søren Gade. Imens har 15.767 vælgere stemt på Søren Pape Poulsen.

Vestjylland er ellers normalt en stærk hjemmebane for Søren Pape Poulsen, der også har været borgmester i Viborg.

Det har man formentlig været klar over hos Venstre, der derfor har hentet den tidligere forsvarsminister og europaparlamentariker Søren Gade hjem.

De Konservative har dog ikke fået det valgresultat, partiet havde håbet på.

5,5 procent af stemmerne fik partiet ved tirsdagens valg på landsplan. Det er endda under valgresultatet i 2019.

Tidligere så det ellers anderledes ud for De Konservative og Søren Pape Poulsen, som har været statsministerkandidat igennem valgkampen.

Efter at han meddelte sit kandidatur i august, stod partiet i en kort periode til at få omkring 15 procent af stemmerne i analyseinstitutternes politiske meningsmålinger.

En række dårlige sager om Søren Pape Poulsens person har dog præget valgkampen, og onsdag satte han et punktum for sin drøm om at blive statsminister.

Duellen er for Venstre blevet hjulpet på vej af netop Søren Gade, som er en populær politiker blandt jyske vælgere.

Han blev opstillet i Vestjyllands Storkreds, efter at Venstre i valgperioden har mistet de to tidligere næstformænd Inger Støjberg og Kristian Jensen.

Søren Gade, der af to omgange tidligere har været folketingsmedlem, fik ved folketingsvalget i 2015 femteflest personlige stemmer af alle politikere i Danmark. Hos Venstre var det kun overgået af daværende V-formand Lars Løkke Rasmussen.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter