Kort Nyt

13.01.23

Tyskland opfordrer Rusland til at yde lægehjælp til Navalnyj

Oppositionspolitikeren Aleksej Navalnyjs tilstand er, ifølge tysk talsperson, kritisk i det russiske fængsel.
Oppositionspolitikeren Aleksej Navalnyjs tilstand beskrives af en talsperson for den tyske regering som værende kritisk. 481 læger sendte ifølge Reuters onsdag et underskrevet åbent brev til præsident Putin, hvor de krævede, at Navalnyj fik lægehjælp. (Arkivfoto).
Oppositionspolitikeren Aleksej Navalnyjs tilstand beskrives af en talsperson for den tyske regering som værende kritisk. 481 læger sendte ifølge Reuters onsdag et underskrevet åbent brev til præsident Putin, hvor de krævede, at Navalnyj fik lægehjælp. (Arkivfoto).

En talsperson fra den tyske regering opfordrer fredag russiske myndigheder til at yde den nødvendige lægehjælp til oppositionspolitikeren Aleksej Navalnyj.

Det skriver Reuters.

Ifølge den tyske talsperson er Navalnyjs tilstand kritisk, og det skyldes inhumane forhold i det russiske fængsel.

Talspersonen tilføjer, at den tyske regering har forsøgt at hjælpe Navalnyj. Den russiske offensiv mod Ukraine har dog besværliggjort det for tyskerne.

Onsdag beskyldte Navalnyjs støtter Rusland for at forsøge langsomt at tage oppositionspolitikerens liv. Beskyldningen kom efter et kort retsmøde, som endte med at blive udsat.

481 læger havde ifølge Reuters onsdag underskrevet et åbent brev til præsident Putin, hvor de krævede, at Navalnyj fik lægehjælp.

- Aleksej Navalnyjs forhold i fængslet og hans fysiske fremtoning gør, at vi er meget bekymrede for hans liv og helbred.

- At Aleksej nægtes den nødvendige lægehjælp, er en direkte trussel mod hans liv, står der i brevet.

Navalnyjs advokater siger, at han bevidst er blevet udsat for sygdom. De mener, at myndigheder har gjort ham syg ved at sætte ham i celle med en syg mand som et slags "biologisk våben".

Ifølge Navalnyjs støtter har han siden den 31. december været placeret i en særlig celle for afstraffelse af fanger, der ikke følger reglerne. Her skal han være i 15 dage.

Det er angiveligt tiende gang inden for fem måneder, at han er blevet sendt i den særlige celle. Hans regelbrud skal for eksempel have bestået i at vaske sit ansigt på et forkert tidspunkt og glemme at knappe sin uniform op.

I de seneste to år har den 46-årige Navalnyj været fængslet uden for Vladimir - en by, der ligger cirka 230 kilometer øst for hovedstaden, Moskva.

Han er i gang med at afsone en dom på 11,5 års fængsel. Dommen er ifølge Navalnyj politisk motiveret.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter