Kort Nyt

26.11.22

USA letter på sanktioner over for Venezuela efter politisk aftale

USA vil lade Chevron genoptage olieudvinding i Venezuela, efter Maduros regering laver aftale med opposition.
Det amerikanske olieselskab Chevron genoptager olieudvindingen i det olierige Venezuela, efter USA's regering har lettet på nogle af sanktionerne over for landets venstreorienterede regering. (Arkivfoto)
Det amerikanske olieselskab Chevron genoptager olieudvindingen i det olierige Venezuela, efter USA's regering har lettet på nogle af sanktionerne over for landets venstreorienterede regering. (Arkivfoto)

USA letter på sanktionerne over for Venezuela. Det kan komme til at påvirke det internationale oliemarked med faldende priser.

Det er sket, efter at præsident Nicolas Maduros regering lørdag har indgået en aftale med oppositionen om en række sociale initiativer.

USA har besvaret det ved at lade det store amerikanske olieselskab Chevron genoptage sin udvinding af olie i Venezuela.

Det oplyser det amerikanske finansministerium.

Det er en markant udvikling på et tidspunkt, hvor verden har oplevet stærkt stigende energipriser som følge af Ruslands krig i Ukraine.

Det kan være et varsel om, at den politiske og økonomiske krise i Venezuela er ved at lette. Og det kan betyde, at den strøm af flere millioner flygtninge fra Venezuela til andre lande i Latinamerika vil aftage.

Aftalen er indgået i et møderum på et hotel i Mexico.

Det repræsenterer "et håb for hele Latinamerika". Sådan lyder det fra Mexicos udenrigsminister, Marcelo Ebrard. Han har været en aktiv mægler i processen.

De to parter i Venezuela har underskrevet en aftale, der fokuserer på uddannelse, sundhed, fødevaresikkerhed, bekæmpelse af oversvømmelser og elforsyning.

De blev også enige om at forhandle videre om præsidentvalget i 2024.

Oppositionen mente, at det var valgsvindel, der i 2018 holdt den venstreorienterede præsident Maduro ved magten. Det sammen synspunkt havde en lang række vestlige lande. Heriblandt Danmark.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter