Ryan Smith

Ryan Smith er selvstændig erhvervsdrivende og forfatter. Han har tidligere været at finde i spalterne hos Weekendavisen, Berlingske, Information og Fagbladet Ingeniøren. Derudover har han siddet i redaktionen på Libertas - et tidsskrift for liberal idéhistorie, politisk filosofi, økonomi og historie.

Foto: Klaus Berdiin Jensen / Wikimedia Commons / Public Domain
Debat

Ryan Smith

29/04/2021

Hvorfor alt er venstreorienteret (og vejen ud af det)

Ryan Smith udlægger, hvorfor den politiske strøm altid risler den samme vej. Han anviser også en løsning, som ikke vil falde i god jord hos de mere polerede borgerlige.

Volkswirtschaftliches Institut, Universität Freiburg / Wikimedia Commons
Debat

Ryan Smith

20/04/2021

Schumpeter og vejen ud af borgerlig krise

Ryan Smith udlægger den østrigske økonom Joseph Schumpeter, og hvordan han kan inspirere borgerlig tænkning anno 2021. Ned med pseudoeliter og op med stolthed og selvrespekt.

Foto: Brett Jordan, Unsplash
Debat

Ryan Smith

10/04/2021

Ryan Smith: Robotkvindernes vidunderlighed

Det er ikke patriarkatets undertrykkende kønsnormer, som skaber tjenende robotter med kvindelige karakteristika. Tværtimod viser studier, at kvindelige privilegier er skyld i robotternes køn.

tjener, der skal illustrere, at konservative arbejdere yder bedre service end deres venstreorienterede kollegaer
Debat

Ryan Smith

10/03/2021

Ryan Smith: De konservatives stille styrke

Konservative medarbejdere er at foretrække, hvis du vil give kunderne god service, viser et nyt studie. Men kan den erfaring bruges til noget i parlamentarisk politik?

Foto: Kevin Grieve, Unsplash
Debat

Ryan Smith

25/02/2021

Nødvendigheden af kulturel appropriation

Er kulturel appropriation i virkeligheden en af forudsætningerne for et civiliseret samfund? Det kan man finde argumenter for i den skotske tænker David Humes filosofiske klassiker A Treatise of Human Nature, skriver Ryan Smith.

Foto: Gage Skidmore, Flickr
Debat

Ryan Smith

10/02/2021

Ryan Smith: Pressen har stadig Peterson Derangement Syndrome

Sammen med Trump Derangement Syndrome og Brexit Derangement Syndrome henviser Peterson Derangement Syndrome til den observation, at store dele af journalistkorpset ikke kan dække visse fænomener uden at forvrænge eller tale usandt.

Foto: Gage Skidmore
Debat

Ryan Smith

28/01/2021

Trumps modkulturelle grovheder

Trumps forbrugsvaner er ikke i tråd med de herskende klassers, og han hverken viljer eller evner at adlyde modernitetens høflighedsbestemmelser. Men moralen bag vores civilitetskultur er arbitrær, mener Ryan Smith.

Debat

Ryan Smith

14/01/2021

Den ”glade” liberalisme underminerer sig selv

Der findes to slags liberalisme – en "glad" liberalisme og en "kassemester"-liberalisme. Ryan Smith har lavet en guidende matrix.

Foto: Leif Jørgensen, Wikimedia Commons
Debat

Ryan Smith

05/12/2020

Debattens falske ofre

Ryan Smith: Vær på vagt over for den selvpromoverende manipulator med falsk offerstatus og falske dyder – for det er ikke nødvendigvis de sande ofre, der råber højest eller skriver om det i Politiken.

Foto: S. Hermann & F. Richter, Pixabay
Debat

Ryan Smith

19/11/2020

Ryan Smith: Uligeløn handler ikke om diskrimination

Mænd og kvinder får ikke lige løn for lige arbejde, hører vi ofte. Men årsagerne er komplekse, og udsagnet kun delvist rigtigt.

Foto: Wikimedia Commons
Debat

Ryan Smith

11/11/2020

De progressives retoriske bluffnumre

Hvordan gik det til, at antifascisme kom til at betyde autoritær kontrol med anderledes tænkende, antiracisme blev til segregering af mennesker på baggrund af race, og ligestilling blev til særlige kvoter for kvinder?

Foto: Gage Skidmore
Debat

Ryan Smith

01/11/2020

Troldspejlet Trump

Ifølge Ryan Smith er Donald Trump manden, som skal frelse Amerika, og manden, som allerede har ødelagt alt. En visionær leder, der har gennemskuet Washington-insiderne, og et mindrebegavet tossehoved, som ikke ved, hvad han laver. Manden, som siger fra over for våbenproducenternes ønske om evige krige, og reinkarnationen af Hitler.