Ryan Smith

Ryan Smith er selvstændig erhvervsdrivende og forfatter. Han har tidligere været at finde i spalterne hos Weekendavisen, Berlingske, Information og Fagbladet Ingeniøren. Derudover har han siddet i redaktionen på Libertas - et tidsskrift for liberal idéhistorie, politisk filosofi, økonomi og historie.

Foto: Kevin Grieve, Unsplash
DebatNødvendigheden af kulturel appropriation

Er kulturel appropriation i virkeligheden en af forudsætningerne for et civiliseret samfund? Det kan man finde argumenter for i den skotske tænker David Humes filosofiske klassiker A Treatise of Human Nature, skriver Ryan Smith.

Foto: Gage Skidmore, Flickr
DebatRyan Smith: Pressen har stadig Peterson Derangement Syndrome

Sammen med Trump Derangement Syndrome og Brexit Derangement Syndrome henviser Peterson Derangement Syndrome til den observation, at store dele af journalistkorpset ikke kan dække visse fænomener uden at forvrænge eller tale usandt.

Foto: Gage Skidmore
DebatTrumps modkulturelle grovheder

Trumps forbrugsvaner er ikke i tråd med de herskende klassers, og han hverken viljer eller evner at adlyde modernitetens høflighedsbestemmelser. Men moralen bag vores civilitetskultur er arbitrær, mener Ryan Smith.

DebatDen ”glade” liberalisme underminerer sig selv

Der findes to slags liberalisme – en "glad" liberalisme og en "kassemester"-liberalisme. Ryan Smith har lavet en guidende matrix.

Foto: Leif Jørgensen, Wikimedia Commons
DebatDebattens falske ofre

Ryan Smith: Vær på vagt over for den selvpromoverende manipulator med falsk offerstatus og falske dyder – for det er ikke nødvendigvis de sande ofre, der råber højest eller skriver om det i Politiken.

Foto: S. Hermann & F. Richter, Pixabay
DebatRyan Smith: Uligeløn handler ikke om diskrimination

Mænd og kvinder får ikke lige løn for lige arbejde, hører vi ofte. Men årsagerne er komplekse, og udsagnet kun delvist rigtigt.

Foto: Wikimedia Commons
DebatDe progressives retoriske bluffnumre

Hvordan gik det til, at antifascisme kom til at betyde autoritær kontrol med anderledes tænkende, antiracisme blev til segregering af mennesker på baggrund af race, og ligestilling blev til særlige kvoter for kvinder?

Foto: Gage Skidmore
DebatTroldspejlet Trump

Ifølge Ryan Smith er Donald Trump manden, som skal frelse Amerika, og manden, som allerede har ødelagt alt. En visionær leder, der har gennemskuet Washington-insiderne, og et mindrebegavet tossehoved, som ikke ved, hvad han laver. Manden, som siger fra over for våbenproducenternes ønske om evige krige, og reinkarnationen af Hitler.