KommentarkjljOtte nordfynske nosser går op imod woke-ideologienModet findes overalt i vores samfund. Jeg kan se det i de unge mænds øjne, ikke mindst når jeg tager rundt i fængslerne og besøger alle dem, der er dømt efter den retsstatsstridige, woke-feministiske samtykkelov, skriver Marianne Stidsen. Deres røst vil snart kunne høres fra Skagen til Gedser, fra Esbjerg til København. Nok er nok.
Kommentar

16.04.24

Selvhad ødelægger os, men modernismen er bedre end sit rygteStøvring og Kluge springer over, hvor gærdet er lavest i deres nye bog om det moderne forfald, mener Freddy Hagen, der debuterer som modløber. Ironisk nok sidder mange borgerlige i kulturradikale møbler og læser bøger om det moderne forfald. Modernismen er mere kompliceret, end dens konservative kritikere hævder, fremfører Hagen, som dog længes efter kunst, der kan give åndelig og folkelig styrke.
Kommentar

15.04.24

Socialisterne har taget ordet fra os andreSkiftende socialister har i snart 40 år amputeret samfundsdebatten og sørget for, at den ikke er beslutningsdygtig med hensyn til den fortsatte indvandring og udskiftning af befolkningen, skriver Kristian Tørning. Dermed har de plantet en demografisk bombe under fædrelandet.
Kommentar

15.04.24

kjlj
Revolution i nedknappet skjorte og høje hæleEngang foregik revolutioner med bomber og artilleri i gaderne – nu anvendes andre, mere snedige midler, skriver Marianne Stidsen, der undrer sig over, hvorfor almindelige mennesker med borgerligt temperament er så dårlige til at læse fjenden. Og til at konfrontere dens ledere fra en lille skare af performativitetsbevidste prinsesse-partisaner.
Kommentar

10.04.24

Kulturminister misbruger borgerlige menneskers tid, penge og tålmodighedDet handler ikke længere om at please en lille flok anstrengende wokeaktivister. Nu er det groteske flueknepperi flyttet helt ind i lovgivningen. Det stiller blandt meget andet spørgsmålet, om Moderaterne vil være et borgerligt parti eller minoriteternes parti?
Kommentar

09.04.24

kjlj
Den russiske religion og litteratur lagde grunden til revolutionen i 1917Revolutionen æder sine børn, siger man. Men revolutionen dræber også sine fædre. I den russiske revolutions tilfælde betyder det, at den ulykkeligvis fik de forkerte vindere, skriver Søren Gosvig Olesen i en analyse af, hvad der virkelig motiverede begivenhederne i 1917. De dybder, vi finder her, er derfor heller ikke psykologiske. De er metafysiske og i sidste ende religiøse.
Kommentar

08.04.24

kjlj
Gensyn med en borgerlig antihelt i et levende KøbenhavnRomangenren unddrager sig ideologier, det er hele dens væsen, skriver Anne-Marie Vestergaard, som har HF-kursister til eksamen. Her fremdrager hun en roman, som vor tids emsige kommissærer må hade med henvisning til, at hovedpersonen tillader sig at kæmpe for familien og det almindelige liv.
Kommentar

03.04.24

kjlj
Nu gælder det om at forstå den religiøse magtVesten forstod ikke den iranske revolution i 1979, og venstrefløjen har stadig ikke forstået den religiøse magt, men støtter i stedet religiøs formørkelse med deres snak om mangfoldighed, skriver Søren Gosvig Olesen. Vi kan ikke regne med, at enhver historisk udvikling går i retning af sekularisme og demokrati.
Kommentar

02.04.24

Hvad blev der af mænd, som ikke er radikale?Moderne mennesker står famlende overfor deres eget køn og andres rimelige forventninger, skriver Viviane Nibe Karlsen, som blankt erkender, at hun ikke kan hitte rundt i den mandetype, der tror, man redder verden ved at køre elbil, flage for Ukraine og skifte frikadellerne ud med bænkebidere.
Kommentar

26.03.24

kjlj
Dobbelt-op på misbrug af offentlige midler hos DR og TV 2Det går helt efter planen i Mediedanmark. Strategien er præcis den samme som Det Muslimske Broderskabs – eller nationalsocialismens: Brug de eksisterende borgerligt-demokratiske institutioner til at erobre magten.
Kommentar

26.03.24

Hvad vi kan lære af Elvis og Johnny Cash i RandersNick Mogensen besøger Memphis Mansion i Randers og drages af fortidens musik. Den er mere aktuel, end man skulle tro, og undervejs lærer vi, at det gode liv ligger i at opsøge det, der er større end én selv – ikke i at følge flokken.
Kommentar

26.03.24

Ih, hvor er det kommunalt i KøgeHelle Birk ser tilbage på skandalesagen om Borup Skole, som allerede synes glemt i mediestrømmen. For at forstå, hvad der egentlig foregår i folkeskolen og i det kommunale selvstyre. Det er lettere sagt end gjort. Tilbage står en flom af anerkendende girafsprog, ordskvalder og manglende dømmekraft.
Kommentar

13.03.24

kjlj
Den civiliserede retsstat er et bolværk mod klaner og gruppetænkningDrabet på den 13-årige pige i Hjallerup har rystet alle. De fleste medier har da også omtanke nok til at være afventende, før de trykker på lynch-knappen skriver Marianne Stidsen.