11.04.23

Advokat: Navalnyj er syg og har tabt ni kilo i fængslet

Den russiske oppositionsleder lider af en ukendt sygdom, som ikke bliver behandlet ifølge hans advokat.
Den russiske oppositionsleder Aleksej Navalnyjs advokat, Vadim Kobzev, siger, at hans klients mavesygdom er blevet værre, og medicin, som hans mor sender til ham, bliver sendt retur af fængslet.
Den russiske oppositionsleder Aleksej Navalnyjs advokat, Vadim Kobzev, siger, at hans klients mavesygdom er blevet værre, og medicin, som hans mor sender til ham, bliver sendt retur af fængslet.

Den fængslede russiske oppositionsleder Aleksej Navalnyj er syg og uden behandling, og han har på lidt over to uger tabt sig næsten ni kilo, oplyser hans advokat.

Navalnyj har været fængslet, siden han i januar 2021 vendte tilbage fra behandling i Tyskland.

Det var efter, han havde været udsat for et giftangreb i Rusland, som den russiske efterretningstjeneste efter alt at dømme stod bag.

Den 46-årige Navalnyj afsoner en fængselsstraf på ni år for bedrageri. Hans tilhængere mener, at dommen blev afsagt med ført hånd af præsident Vladimir Putin.

- I natten fra fredag til lørdag blev en ambulance tilkaldt til hans celle på grund af en mavesygdom, der var forværret, skriver advokaten Vadim Kobzev på Twitter.

Han lider af "en ukendt sygdom, som ingen behandler", konstaterer han.

Kobzev oplyser, at den medicin, som Navalnyjs mor sender til ham, bliver sendt retur.

Nalvalnyj har tidligere beklaget sig over sygdom, mens han afsoner sin langvarige fængselsstraf.

Han har gentagne gange været sat i isolationsfængsel.

Vadim Kobzev siger, at han ikke kan udelukke, at myndighederne forsøger gradvist at nedbryde oppositionslederens helbred.

Derfor kræver han, at Aleksej Navalnyj gennemgår toksikologiske og radiologiske undersøgelser.

Tidligere i år var Navalnyj også syg, hvor han havde influenzasymptomer. Her sagde han også, at han ikke havde ordentlig adgang til hjælp.

Det førte til, at hans støtter hævdede, at den russiske regering prøver at dræbe ham.

Aleksej Navalnyj har flere gange kritiseret krigen i Ukraine fra fængsel. Han har også opfordret til, at russerne demonstrerer over krigen.

AFP

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter