20.04.23

Alle anklager mod skuespiller Alec Baldwin bliver droppet

Alec Baldwin skød og dræbte en filmfotograf på et filmset i oktober 2021. Nu bliver anklager mod ham droppet.
Baldwin har tidligere sagt, at der var tale om en ulykke, og at han ikke mener, at han var ansvarlig for filmfotografen Halyna Hutchins' død.
Baldwin har tidligere sagt, at der var tale om en ulykke, og at han ikke mener, at han var ansvarlig for filmfotografen Halyna Hutchins' død.

Alle anklager mod den amerikanske skuespiller Alec Baldwin bliver droppet, halvandet år efter en dødelig ulykke på et filmset.

Det oplyser Baldwins advokater, Luke Nikas og Alex Spiro, torsdag.

- Vi er glade for beslutningen om at droppe sagen mod Alec Baldwin, og vi opfordrer til en ordentlig undersøgelse af fakta og omstændighederne omkring den tragiske ulykke, siger de ifølge NBC News.

Baldwin har været anklaget for uagtsomt manddrab i sagen.

Ulykken skete 21. oktober 2021 under optagelserne til filmen "Rust".

Alec Baldwin holdt her en Colt-revolver, der viste sig at være ladt med skarp ammunition. Filmfotografen Halyna Hutchins blev ramt af skud og døde.

Baldwin har tidligere sagt, at der var tale om en ulykke, og at han ikke mener, at han var ansvarlig for Hutchins' død.

Han har også sagt, at det ikke var hans ansvar at kontrollere pistolen, og hvad den var ladt med. Derudover har han hævdet, at han ikke trykkede på aftrækkeren, men at den ved en fejl gik af, da han tog ladegreb.

Anklagerne mod ham bliver droppet, på et tidspunkt hvor optagelserne af westernfilmen "Rust" torsdag netop er blevet genoptaget.

Baldwin indgik ifølge nyhedsbureauet Reuters i oktober et forlig i et søgsmål med filmfotografens enkemand, Matt Hutchins.

Under forliget blev det aftalt, at optagelserne til filmen ville blive genoptaget med de samme skuespillere og den samme instruktør, Joel Souza, som blev såret i skyderiet. Samtidig er Hutchins blevet gjort til filmens producer.

65-årige Alec Baldwin er kendt fra et hav af film siden 1980'erne.

Blandt hans kendte film er "Jagten på Røde Oktober", "Pearl Harbor" og flere film i serien "Mission Impossible". Han har blandt andet også spillet Donald Trump i NBC's satireprogram "Saturday Night Live".

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter