DebatkjljLegalistisk global antisemitismeSorte skyer tårner sig op over Israel. Ministerpræsident Benjamin Netanyahu står over for en international arrestordre fra krigsforbryderdomstolen ICC i Haag, hvis domstolen følger anklagerens indstilling. Det samme gælder forsvarsminister Yoav Gallant og måske hærchefen Herzl Halevi.
Debat

16.05.24

Priden bliver hjemsøgt af sin egen ideologiI dag er det palæstinensere, der skal have særbehandling af Copenhagen Pride, i morgen er det nogle andre, skriver Mike Bruun-Lander. Og deri består problemet for den intolerante festival. Pridens egen ideologi, der bygger på en intersektionel feministisk ideologi, fører den ud på overdrevet.
Debat

15.05.24

Velkommen til "Blockout 2024"I disse dage udspiller der sig et fænomen, som den vestlige verden ikke har set siden Den Franske Revolution. Blokér-knappen er blevet pøblens stærkeste våben i den ødslende selvfedmes tidsalder. Der udspiller sig en voldsom klassekrig mellem arbejderklassen og middelklassen på den ene side, og superstjerner på den anden side.
Debat

14.05.24

kjlj
Mette Abildgaard besudler Søren Papes eftermæleDen politiske ordfører for Det Konservative Folkeparti fordrejer sandheden om samtykkelovens tilblivelse, når hun tildeler den nu afdøde Søren Pape den tvivlsomme ære at være ophavsmand til loven. Marianne Stidsen skriver med henvisning til den åbne høring om samtykkeloven, der finder sted på Christiansborg i morgen: Hvorfor melder Mette Abildgaard sig simpelthen ikke ind i Enhedslisten?
Debat

12.05.24

Hokus pokus trans i fokusMediebilledet i Danmark og den internationale mediescene med Hollywood som epicenteret, svømmer over med historier om såkaldte transpersoner og celebre personers transbørn. Og der er nogle, som tjener rigtig mange penge på trans-halløjet.
Debat

08.05.24

Ideologi er vitterlig noget brasWoke og “cancel culture” er ideologiske fænomener, rå magt uden repræsentativ legitimitet, skriver Jon Eirik Lundberg. Ideologier er grundlæggende antidemokratiske. Hver gang titusinder råber “Fra floden til havet!” i Københavns gader, bliver vi mindet om det.
Debat

06.05.24

Jeg vil ikke vælges, fordi de 'skal bruge en kvinde'Maria Pryds Frederiksen, som er opstillet for Det Konservative Folkeparti til EU-valget i næste måned er godt træt af, at tvang og kvoter bliver fremstillet som et godt middel i en forfejlet ligestillingskamp fra venstrefløjen. Hun vil vælges, fordi hun er kompetent, dygtig og har de kvalifikationer, der kræves.
Debat

01.05.24

Venstreorienterede dyrker en falsk kristendomVenstreorienterede mennesker mimer kristendommen, men udtrykker i virkeligheden en kopi, ja, en forvanskning af originalen, skriver Ryan Smith, der opfordrer Kontrasts læsere til at tage sig i agt for efterligninger.
Debat

30.04.24

Klimaangst presses ind i de unge af skoler, medier og politikereRealisme, viden og fornuft er i stort omfang skubbet ud af skolen til fordel for ideologisk og politiseret undervisning i klima, grøn omstilling, verdensmål osv. Ricky Petersen bestyrelsesmedlem i Klimarealisterne anklager politikerne, medierne og de grønne organisationer for at have skabt en hel generation af klimaangste unge.
Debat

30.04.24

Elbiler oversælges af politikereDet er en politisk misforståelse at tro, at des flere elbiler, der kører på vejene, desto bedre, Især når man vælger at se bort fra den C02-udledning, der foregår i forbindelse med produktionen. Det skriver Nick Mogensen, som selv har ejet en elbil.
Debat

29.04.24

kjlj
Jakob Engel-Schmidt lærer os at lyve om virkelighedenAktivister forsøger med den nye ophavsretslov at skabe en ny virkelighed, hvor mænd og kvinder slet ikke findes længere, skriver Marianne Stidsen, som mener, at kulturminister Jakob Engel-Schmidt medvirker til aktivismen. I denne artikel gennemgår hun aktivismens tre faser og viser, hvordan den lærer os at lyve.
Debat

25.04.24

Nedlukningerne førte til flere selvmordsforsøgProfessor Christian Bjørnskov har læst en videnskabelig undersøgelse af selvmordsforsøg blandt unge under corona-nedlukningerne. Den nye viden, der drypvis bliver ved med at komme, om konsekvenserne af politikernes håndtering af corona-pandemien, får ham til at spørge, hvornår politikerne indrømmer, at nedlukningerne var en enorm fejl.
Debat

24.04.24

Svar på spørgsmålet: Hvem er WHO?Det ligger allerede i ordet: Verdenssundhedsorganisationen. Det kan dårligt klinge renere, smukkere og mere medmenneskeligt, skriver Viviane Ellasofie Karlsen, som dog tegner et lidt mere naturalistisk portræt af WHO.
Debat

23.04.24

Stine Bosse bør betaleJeg forstår ikke, at Stine Bosse (M) og andre velbjærgede danske kvinder gerne vil forære velfærdsgoder for milliarder væk på andres regning, skriver Kristian Tørning, som minder om, at Moderaternes politik tilmed er, at vi skal opgive vores EU-forbehold og indtræder i EU’s fælles politik på udlændingeområdet.
Debat

23.04.24

Når intet er os helligtStore Bededag skulle med djævlens vold og magt afskaffes sidste år, selvom der er al mulig grund til at holde den hellig i en tid, hvor kristendommen – og kulturkristne værdier – er under et voldsomt pres. Det er det ikke bare åndløst. Det er at ringeagte den danske kultur, skriver Helle Birk. Statsminister Mette Frederiksen sagde ét, men gjorde noget andet.
Debat

22.04.24

kjlj
Joachim B's kamp for sandheden aftvinger respektHvorfor skal man som transkønnet være i medicinsk behandling resten af livet, hvis ikke det er, fordi man er syg? Det spørgsmålet kom i sidste uge fra Joachim B. Olsen. Marianne Stidsen tager tråden op og sender B.T.'s ansvarshavende chefredaktør Simon Richard Nielsen tilbage til skolebænken. Den woke galimatias må høre op.
Debat

19.04.24

Børsen var ikke bare en skøn bygning, StøvringDuplik. Freddy Hagen svarer på Kasper Støvrings replik til kritikken af bogen "Det moderne er fortid", som fik en positiv anmeldelse her på Kontrast. Forvirret? Så læs videre. Vi tager debatten seriøst, også den om, hvad branden på Børsen egentlig betyder.
Debat

18.04.24

Hold modernisterne langt væk fra BørsenFreddy Hagen spilder mange ord på en kritik af vores begreb om modernisme, skriver Kasper Støvring i et svar, som trækker en tråd til Børsen, der ikke længere findes. Branden er en aktuel påmindelse om at bevare alle de goder, der truer med at gå tabt, herunder nation og lokalsamfund, skove, have, søer og dyreliv, kunsten, troen og alt andet godt og skønt.
Debat

16.04.24

kjlj
Er Weekendavisen blevet woke?Mange medier udsætter fortidens kulturprodukter for, hvad de kalder et ”tidsåndsblik”, dvs. en politisk korrekt fordømmelse på nutidige præmisser. Det kommer der kun forudsigelige artikler og analyser ud af, mener Anne-Marie Vestergaard, som griber fat i Weekendavisens nylige udlægning af to populære spillefilm fra henholdsvis 2003 og 1999.
Debat

15.04.24

Venstrefløjens kulturelle selvhad er på fremmarch i VestenAlle vestlige lande er den radikale venstrefløj begyndt at dyrke et kulturelt selvhad, som nu også sniger sig ind i historieundervisningen. Men de vestlige lande har ingenting at skamme sig over. Tværtimod. Det skriver Mads Strange - kandidat til EU-parlamentet for LA - i forbindelse med EU-parlamentets seneste vedtagelse af en resolution om historieundervisningen i EU-landene.
Debat

15.04.24

Arvesynd på danskVestens nyttige idioter, herunder TV 2, arbejder frivilligt på at skabe en legitimitet, Hamas-militsen mangler, skriver Jon Eirik Lundberg. Krigen mellem Israel og Hamas gør europæerne til forbrydere. Igen. Er motivet mon at knuse Israel?
Debat

12.04.24

Er de Konservatives problem, at de er liberale?Den klassisk liberale Torben Mark Pedersen mener Rune Selsings præmis er forkert, når han stiller konservatisme og liberalisme op som absolutte modsætninger. Nok tager liberalisme udgangspunkt i individet, men liberalisme bygger ikke på et antagelse om, at individer ikke er sociale væsener, og alle liberale politiske tænkere af betydning skriver det modsatte, fastslår Torben Mark i dette indlæg.
Debat

11.04.24

Den nye ligestilling åbner en ladeport for kyniske spekulanterDer er kommet fokus på mænds ligestilling, og det giver nye muligheder for identitetspolitiske aktører. Til at fremme egne sager – og økonomisk gevinst. Ligestillingen risikerer at blive til det vilde Vesten på medborgeres bekostning – og på skatteydernes regning. Mænds ligestilling strider mod den politiske dagsorden, skriver Daniel Holst Pinderup, eftersom feministernes forståelse af mænd, drenge og maskulinitet er stærkt begrænset.
Debat

09.04.24

Samtykkeloven kræver sit første dødsofferI sin seneste bog "Med lov skal land nedbrydes" beskrev Marianne Stidsen 10 konkrete samtykkesager, hvor drenge og mænd blev dømt for voldtægt uden substantielle beviser. I en række artikler vil Marianne Stidsen i den kommende tid fortælle om nye sager, hvor drenge og mænd er blevet sigtet og anklaget og i nogle tilfælde dømt for voldtægt på et yderst diskutabelt grundlag – med store konsekvenser for dem og deres familier. Dette er den første.
Debat

08.04.24

Stol aldrig på hippier, styrelser og tilfældige flertalHvis man ønsker at indføre kvindelig værnepligt, må danskerne kræve grundloven ændret, for ellers kan et tilfældigt folketingsflertal til enhver tid inddrage vores frihed, skriver Marianne Wagner, som trækker tråde til Treårskrigen og et populært tegneseriealbum. Danmarks forsvar står og falder ikke med indførelsen af kvindelig værnepligt. Det gør derimod borgernes frihed, som værnepligten er et indgreb i.
Debat

08.04.24

Nordiske kunstnere er blevet en brigade i Hamas' charmeoffensivMusikscenen er blevet mobiliseret til fordel for Hamas på nul komme fem, skriver Jon Eirik Lundberg, der beretter om, hvordan 700 danske og norske aktivister blev til 4.000. Det svarer i militærsprog til en hel brigade i kampen mod Israel.
Debat

04.04.24

Aprilsnar året rundtIdentitetspolitikkens konsekvenser vil kunne mærkes i alle dele af samfundet, skriver Nick Mogensen. Til en start opdager vi det ikke, fordi en stor del af samfundets infrastruktur stadig er delvist meritokratisk. Men efterhånden vil vi forstå, hvor galt det står til. Måske vil piloten i det næste fly, du sætter dig ind, være udvalgt på baggrund af sin hudfarve. Hvordan vil du have det med det?
Debat

02.04.24

705 medlemmer – kun 5 er 30 år eller yngreDen konservative unge kandidat Maria Pryds skriver om, at alt for få unge er engageret i EU-politik og alt for få yngre kandidater bliver valgt til EU-parlamentet, selvom om EU lovgiver for alle og på den lange bane sætter rammerne for det samfund, unge skal blive ældre i.
Debat

02.04.24

Craig Steven Wright er Satoshi Nakamoto - Sandt eller falsk?I kryptovalutaens Bitcoins forunderlige verden består mystikken om Satoshi Nakamoto som systemets opfinder. Australieren Craig Steven Wright hævder at være hjernen bag Bitcoin. Det afviste en engelsk domstol i marts, men diskussionen kører videre, og vores klummeskriver Steffen Sølling mener dommeren tager fejl.
Debat

26.03.24

Samtykkeloven er en feministisk ommerVoldtægt er det mest afskyelige, der findes, men netop derfor må man have retsprincipper, og ikke feministiske hovsa-love, som forvansker virkeligheden og reelt prisgiver den anklagede. Mike Bruun-Lander gennemgår samtykkelovens "principper" og håber, den vil blive revideret, hvis et flertal på Christiansborg en skønne dag kommer til fornuft.
Debat

26.03.24

Politisk loyalitet er et tabu i kunstverdenenEr det kunstens rolle at føje sig efter tidens politiske krav – eller at gøre sig fri af dem? Det er spørgsmålet, som ingen længere vil svare på, skriver Jon Eirik Lundberg i en advarsel mod kunst, der automatisk underlægger sig kravene om inklusion, diversitet og klimabevidsthed, og institutioner, der pr. refleks afstår fra at samarbejde med ”kontroversielle” personer.
Debat

26.03.24

Socialisterne og pressen hjælper terrorister i DanmarkNår socialisterne importerer vælgere fra Mellemøsten og Afrika, følger der terrorister med. Imens sørger pressen for, at socialisterne ikke skal forklare sig, skriver Kristian Tørning i anledning af PET's nyeste trusselvurdering. Hvor mange potentielle terrorister har socialisterne i sinde at lukke ind i Danmark?
Debat

25.03.24

kjlj
Sådan afskaffede Socialdemokratiet sig selvSocialdemokraternes adgang til magten er betinget af, at de efterligner Anders Fogh Rasmussen og omfavner konkurrencestaten. Med afsæt i en aktuel miniserie om Helle Thorning-Schmidt gennemgår Thomas Aastrup Rømer partiets forfaldshistorie.
Debat

24.03.24

kjlj
Dansk statsstøtte til kampen mod IsraelHvorfor bliver vi ved med at give statsstøtte til dem, der kæmper for at fjerne Israel fra landkortet? De hævder et arbejde for menneskerettighederne, men i praksis arbejder de imod Israel. Tre store og respekterede danske statsstøttede NGO’ere går sammen med det palæstinensiske al-Haq, som også får dansk støtte, og anlægger sag mod den danske stat for våbeneksport til Israel.
Debat

19.03.24

Hvad skal vi med mænd?Signe Wolff Ravneberg ser tilbage på Kvindernes Internationale Kampdag, der igen i år udartede til noget med, at det er synd for kvinder, at de skal trækkes med mænd. Simone de Beauvoir bliver vendt på vrangen – nu defineres manden som negativet af kvinden. Det er alt sammen meget moderne.
Debat

19.03.24

Den socialistiske forurening rammer vidt, bredt og vilkårligtDanske borgere er udsat for socialistisk forurening, som rammer nærmest alt, f.eks. madplaner, forsvaret og din pensionsopsparing. Du har ingen rettigheder, der beskytter dig. Spam-mail, skjult markedsføring og bly i bagemel er der heldigvis strenge regler for, men den socialistiske forurening er fuldt lovlig.
Debat

19.03.24

Flere statuer af kvinder påvirker ikke kønsbalancen i samfundetDer er noget ironisk over ideen om at tage midler fra driftige mennesker for at støbe figurer, der skal inspirere folk til at blive produktive. Kulturministerens plan om at bruge 50 mio. kr. til nye skulpturer i bybilledet er en regulær kortslutning.
Debat

13.03.24

kjlj
Krigen om Israels grænserFor første gang skal lovligheden af Israels besatte områder prøves ved en international domstol. Alle hidtidige udsagn om ulovlig besættelse og tilsvarende bosættelser har alene være meninger og tolkninger af Folkeretten, aldrig en domstolsafgørelse. Poul Højlund gennemgår sagen og ser nærmere på grænsedragning og våbenstilstandslinjer.
Debat

13.03.24

Kaabers påstande om CEPOS er grebet ud af luftenAnalysechef på CEPOS, Otto Brøns-Petersen mener, at Kontrasts kritik af CEPOS for at bakke op om klimaafgifter på landmændenes køer er 'Beskyldningerne er grebet ud af luften'. Vi har modtaget svar fra CEPOS, og bringer det selvfølgelig, for vores kritik skal kunne siges imod. Kommentarsporet er åbent.
Debat

12.03.24

Sådan blev den moderne feminisme til skadefrydMan kan godt skide på mænd, men på et tidspunkt får det alvorlige konsekvenser for hele samfundets skrøbelige struktur. Det nytter ikke, hvis ét køn bliver vinderen, der tager det hele. For den sejr bliver meget kortfristet.
Debat

07.03.24

Frihandel forklaret på 10 minutterProfessor Christian Bjørnskov anbefaler en kort 10 minutters video med den konservative Daniel Hannan, som forklarer fordelene for menneskeheden ved frihandel. "Del den gerne med gymnasieelever og mange andre, der risikerer at lære vrøvl", skriver Christian Bjørnskov i sin anbefaling.
Debat

03.03.24

Uden Gud, Konge og Fædreland hænger Danmark ikke sammenREDAKTØREN SKRIVER: Beskeden om Søren Papes alt for tidlige død, som ramte os i går, fik mig til at fundere over, hvilken overvældende opgave han tog på sig for snart ti år siden, da han i 2014 blev kåret som ny formand for Det Konservative Folkeparti og året efter valgt til Folketinget. Den syvende politiske leder af partiet siden Poul Schlüter i 1993 - i erkendelse af sit eget ansvar i Tamilsagen - smed tøjlerne. Han skulle gøre Det Konservative Folkeparti til et konservativt parti.
Debat

03.03.24

Kampen om universitetet er kun lige begyndtDe danske universitetskoncerner lader til at være helt uvidende om den omfattende kritiske diskussion, der pågår om masseuniversitetets konsekvenser.
Debat

29.02.24

kjlj
Den tyske regering og dens allierede vil kvæle AfD, inden partiet får magtDavid Gress fortæller om, hvordan både det tyske journalistforbund og de tyske biskopper aktivt er gået ind i kampen mod AfD for at få partiet kvalt, inden det bliver for stort. Han ser en koordineret indsats fra det tyske establishment for at delegitimere det tyske oppositionsparti.
Debat

27.02.24

Folkedrab og dæmoniseringDæmonisering begynder i det små, og som en lavine vokser den sig større, indtil den river alt med sig. Sydafrika og dermed Hamas er de store vindere - uanset om ICJ-domstolen i Haag i sin endelige kendelse frikender Israel. Poul Højlund skriver, dæmonisering virker, og at den foreløbige kendelse allerede citeres som bevis for, at Israel er skyldig eller delvist skyldig i anklagerne.
Debat

24.02.24

Vesten svigtede både sig selv og Ukraine i 2014REDAKTØREN SKRIVER: Vesten lider af en søvngængeragtig tøven og ladhed, når det kommer til at handle i forsvaret for vores egen frihed. Putin burde være stoppet for 10 år siden, men ingen løftede en finger. Var han blevet stoppet dér, var fuld-skala-invasionen af Ukraine i februar 2022 formentlig aldrig blevet sat i værk.
Debat

24.02.24

Grønne intentioner - sorte resultaterKarl Iver Dahl-Madsen skriver om omkostningerne ved CO2-afgifter på dansk landbrug. Afgiften er en grov ’politikfejl’, som politikerne begår, fordi de mener at have opdaget en ’markedsfejl’. Han skriver, at afgiften vil skade både klimaet og den danske økonomi.
Debat

20.02.24

Bomben i turbanen bør hænge i FolketingetREDAKTØREN SKRIVER: Bomben i turbanen bør have en plads at hænge på, som yder tegningen og dens betydning respekt. Originaltegningerne bør udstilles i hjertet af folkestyret – på Christiansborg. Et ikon for ytringsfrihed, som kan minde os som folk om, hvad der er vigtigt at kæmpe for.
Debat

15.02.24

Smerten i afmagt og tårer af svigtREDAKTØREN SKRIVER: Det oprørende i reportagerne fra Borup Skole, hvor mindre skolebørn angiveligt er blevet udsat for voldelige og seksuelle overgreb fra andre elever, har fået mig til at spekulere over, hvad der er galt med samfundsordenen. For ingen lader til at kunne håndtere ugerningerne og beskytte børnene. Hverken skoleledelsen, kommunen eller såkaldte eksperter.
Debat

15.02.24

kjlj
FN-finansieret jødehad“Martyren vander hjemlandets jord med sit frie blod og bruger sit liv på jihad og selvopofrelse“. Poul Højlund skriver om UNRWA og undervisningsmaterialet i FN's skoler for palæstinensiske børn: Anprisning af terrorister; opfordring til martyrdød; dæmonisering af Israel og fremme af antisemitisme. Propagandaen findes over alt i undervisningen af børn i Gaza finansieret af FN. Selv i prøver i grammatik, som for eksempel ovenstående sætning, der er en øvelse i verbers bøjning.
Debat

15.02.24

kjlj
Er det tyske demokrati i krise?David Gress skriver om elitens angreb i Tyskland på oppositionspartiet AfD. Om et konstrueret referat fra et politisk møde, der bliver brugt i et forsøg på at udsondre partiet fra den demokratiske proces. David Gress ser tendenser i Tyskland om en overgang fra borgersamfund til diktatur.
Debat

08.02.24

Kommissionen blev glemt. Nu er den genopståetBalladen om at forbyde muslimske tørklæder i folkeskolen i august og september 2022 udsatte flere kommissionsmedlemmer for offentlig forfølgelse og hetz. Andre af kommissionens medlemmer gik i flyverskjul. Tesfayes kommission, som skulle gøre op med undertrykkelsen af muslimske kvinder og piger i de muslimske miljøer døde, men er nu blevet genoplivet. Helle Birk giver en kommentar og henviser til sin egen kronik om sagen fra 2022.
Debat

07.02.24

kjlj
FN bidrager til krigen mod IsraelPoul Højlund skriver om, at FN med UNRWA har skabt et evigt voksende palæstinensisk flygtningeproblem, der helt enkelt ikke kan løses, så længe Israel eksisterer. Derfor er UNRWA garantien for, at den kroniske krig i Mellemøsten fortsætter, at antallet af palæstinensiske flygtninge fortsætter med at vokse eksponentielt, at myten om det ‘tabte fædreland Palæstina’ holdes i live, og at der i al evighed er nye rekrutter til krigen mod Israel.
Debat

07.02.24

Vejen til helvede er brolagt med gode intentionerFrederik Christensen skriver om overskriften, at ”det er noget vi alle ved. Alligevel er det noget der gang på gang forpurrer muligheden, for fornuftig og kløgtig udenrigspolitik”. Han argumenterer for de såkaldte realisters synspunkt og kritiserer ”den krigeriske indstilling som underforstået ligger i de fleste liberal-konservative analyser af Ukrainekrigen”. Indlægget står for forfatterens egen regning. Kommentarsporet er åbent.
Debat

05.02.24

Et miskmask af politik og bureaukrati svækker forsvarets genopbygningKlaus Kroll skriver, at forsvarets situation på mange måder minder om en alkoholikers. Han erkender ikke sit problem, men uden at sætte fingeren på det blødende mavesår, er det umuligt at gøre noget ved det. ”Det første forsvarsminister Troels Lund Poulsen burde gøre var at give en ny forsvarschef helhedsansvaret tilbage. Væk med bureaukraterne og en klart kommunikerende operationelt orienteret uniformeret chef for enden af bordet".
Debat

04.02.24

kjlj
Ånden fra HaderslevThomas Aastrup Rømer skriver om kampen om pædagogik og dannelse i skolen. I 2013 var der ikke blot kamp på gaderne, hvor lærerne demonstrerede. Der var også kamp i forskningens og læreruddannelsens kulisser. På den ene side stod Antorini, Corydon, professionshøjskolerne, KL og DPU, der gik ind for en nidkær, åndløs og altomfattende målstyring, og på den anden side stod brede faglige kredse, der talte pædagogikkens sag.
Debat

04.02.24

Hamas hip -eller ej?Efter den 7. oktober er det de propalæstinensiske demonstrationer, der har domineret i de københavnske gader. Men hvor går grænsen mellem at bruge sin demokratiske ret til at demonstrere for en sag og at i ord, handling og påklædning legitimere eller sågar sympatisere med Hamas? Ved man det ikke, så er man en nyttig idiot for Hamas.
Debat

04.02.24

kjlj
De etiske argumenter for både terror og krig i Israel og Palæstina er tvivlsommeAlexander Sokol skriver i denne kronik blandt andet: ”Hvad angår Israel og Palæstina, så er det vel tydeligt, at uanset hvem der har retfærdighedens årsager på sin side, så formår ingen af partnerne længere at nå deres retfærdige mål uden samtidig at handle forkert med hensyn til andre dyder.” På redaktionen er vi ikke enige i kronikørens betragtninger, men vælger alligel at bringe den. Kommentarsporet er åbent.
Debat

29.01.24

kjlj
Texas mod Washington: hvem bestemmer?David Gress skriver om ’fighting words’ mellem guvernøren for Texas og de føderale myndigheder. Striden står om grænsekontrol mod Mexico, hvor den illegale indvandring sætter nye rekorder. Konflikten har, som David Gress skriver, kastet USA ud i en forfatningskrise, der er værre end nogen sinde siden borgerkrigen.
Debat

25.01.24

Krigen i Ukraine udstiller Europas svaghederMartin Sibast Laugesen er kandidat til EUI-parlamentet for Liberal Alliance. Han opfordrer her til, at EU får en stærkere rolle i forhold i forsvaret af Europa. Det gælder både i forhold til missioner, opbygning af rustningsindustrien, fælles våbenindkøb og større forsyningsuafhængighed af blandt andet Kina.
Debat

22.01.24

Gid monarken kunne afsætte statsministeren. Nu er vi i stedet borgere i Skyggens rige.Marianne Wagner skriver, at Kongen ikke sidder ikke på Guds nåde, men på Mette Frederiksens og Socialdemokratiets nåde. Det parlamentariske system mistede i 1920 i forbindelse med påskekrisen den kongelige bagstopper, som kan beskytte folket mod politikernes forhastede og vidtgående beslutninger.
Debat

22.01.24

kjlj
Bondeoprør i Tyskland mod øko-bureaukratietDavid Gress kalder årsagen til bøndernes protester i Tyskland, som nu har stået på i ugevis, for Øko-bureaukratiet. "Landmændenes byrder skyldes magthavernes indædte tro på deres egen grønne ideologi. Det grønne skifte er blevet et religiøst mål for dem", skriver David Gress og kobler bøndernes oprør til politikeres og meningsdanneres forsøg på at få partiet AfD dømt ulovligt.
Debat

18.01.24

Derfor er kernekraft en liberal mærkesagThorbjørn Jacobsen, Kandidat til Europa-Parlamentet for Liberal Alliance, mener det er på tide at lade kernekraft konkurrere frit på det danske marked med andre energiformer, og lade de danske atom-startups udfolde sig - også i Danmark. Det bedste tidspunkt at gå i gang med den opgave var for 10 år siden, det næstbedste tidspunkt er nu, skriver han.
Debat

16.01.24

kjlj
De borgerlige dræbte ’det danske’Thomas Aastrup Rømer skriver om paradokset i, at det var de borgerlige, der ødelagde ’det danske’, og at det var socialisterne, der tog opgøret med de sociale klasser. Han opfordrer til at genskabe et rigere begreb om 'det danske’ ved en syntese mellem højre og venstre, hvor begge fløje reflekterer, tager et selvopgør og afvikler de platte og mekaniske systemer, der kendetegner både de borgerliges og socialdemokraternes konkurrencestat.
Debat

10.01.24

Partier forgår, men ideer bestårREDAKTØREN SKRIVER: Pernille Vermund stopper for anden gang som formand for det samme politiske parti. Med præcis et års mellemrum meddelte hun den 10. januar igen til omverdenen, at hun havde frigjort sig fra Nye Borgerlige. Nogle ånder lettede op. Andre ser vemodigt på, at projektet, der skulle genrejse borgerligheden i Danmark endegyldigt lægges i graven. Jeg hører til blandt de sidste.
Debat

07.01.24

Farmænd og formændUanset tidsånden lever den alfaderlige partiformand i bedste velgående på Christiansborg. I forskellige varianter, bevares, men ikke just formet i de mandereformivriges billede – snarere tværtimod. Helle Birk har skrevet en underfundig kronik om fænomenet forsynet med rigtig mange links, hvor man kan genopfriske historierne bag.
Debat

03.01.24

2024: Op eller nedDen største grund til at frygte, at 2024 bliver værre end 2023 er, at de vestlige lande er styret af folk, der enten er uvidende eller arrogante eller begge dele. De vestlige eliter har ikke deres egne folks tarv for øje. Det er ikke nyt, men det er ved at blive farligt. Historikeren og forfatteren David Gress er ny klummeskribent på Kontrast, og skriver her om, at 2024 kan blive, hvad vore forfædre ville have kaldt et skæbneår.
Debat

29.12.23

Er ideologi virkelig noget bras?REDAKTØREN SKRIVER: Poul Schlüter sagde det i 1984. Det borgerlige Danmark lider stadigvæk under det. Den daværende konservative statsminister kom godt nok med den kække bemærkning, fordi han var tvunget af nød til at fastholde et ikke-socialistisk flertal omkring sin regering. ’Ideologi er noget bras’, sagde han. Men siden har borgerlig ideologi været henvist til studiekredse og grundlovstaler.
Debat

19.12.23

Hurra! SU-forliget er opsagtREDKATØREN SKRIVER: Den socialdemokratiske pat er umådeligt lettere at suge på end at være sig sin borgerlighed bekendt. Men nu har de borgerlige partiledere muligheden. Hvis de har 'røv i bukserne', så gør de en gennemgribende reform af SU-systemet til en fælles borgerlig sag i næste valgkamp og går offensivt i kødet på venstrefløjens 'dele-mere-ud-til-alle-system'. Det kan de nu, for ballet er åbent. SF og Radikale Venstre har med regeringens opsigelse af forliget mistet deres vetoret.
Debat

19.12.23

kjlj
Naivt at tro at universiteterne er politisk og ideologisk neutrale"Identitetspolitikken siver ned i de mindste sprækker og udvander fornuftens autoritet", skriver Mike Bruun-Lander om Københavns Universitet. Han opfordrer til, at i stedet for at stræbe efter politisk neutralitet, bør man kæmpe for, at flere bliver ansat, som tør sprænge ekkokammeret. "Kæmper de studerende virkelig for minoriteters ret til ‘safe spaces’? Eller erobrer de snarere territorium og retten til ikke at blive forstyrre i deres verdensbillede?", spørger han i denne kronik
Debat

19.12.23

kjlj
Krænket pr. fuldmægtigDet bliver nu lovpligtigt med en whistleblower-ordning i private virksomheder med over 50 ansatte. Snart forventes vi alle at ”whistleblowe”, altså sladre om andres gøren og laden. Ikke bare om direkte ulovligheder på arbejdspladsen, men også om f.eks. sexchikane. Helle Birk spørger, om det giver bedre arbejdspladser, at vi alle sammen forventes at gøre os til moralens vogtere på jobbet?
Debat

06.12.23

kjlj
Vesten lider af ligegyldighed og opportunismeChristopher Arzrouni skriver, at Vesten mangler viljen til at forsvare sine egne værdier. 100.000 kristne armeniere blev i efteråret fordrevet fra deres hjemegn i Nagorno-Karabakh. I Vesten opmuntrer vi til kamp mod Putins ønske om at destruere Ukraine. Men vi lukker øjnene for Aserbajdsjans præsident Aliyevs ønske om at destruere Armenien.
Debat

30.11.23

Autoritet er det modsatte af rå magtPædagogens og lærerens autoritet er gennem årtier blevet udvandet og kritiseret. Thomas Aastrup Rømer argumenter her for at se på begrebet autoritet på en ny - men også gammel - måde: "Autoritet er en særlig etisk, poetisk og pædagogisk pligt, som fortæller, planlægger, lytter og ændrer, så barnet kan udvikle sig og gøre erfaringer med verden", skriver han blandt andet.
Debat

23.11.23

kjlj
Flugten fra forsvaretPolitikerne har ødelagt fundamentet under forsvaret. Selvom de nu sammen med DJØF’erne i forsvarsministeriet påstår, at forsvaret kan renoveres for de afsatte penge, så er den uhyggelige sandhed, at der ingenting er tilbage at renovere på.
Debat

23.11.23

Hvor dybt kan en skole synkeThomas Aastrup Rømer beskriver regeringens skoleudspil, som stort set en videreførelse af Christine Antorinis udskældte reform fra 2013. Det er de samme politikere og de samme tanker, skriver han. ”Ånden fra 2013 er i dannelsesmæssig forstand 100% intakt”. Regeringen forhandler i disse uger udspillet med resten af Folketingets partier.
Debat

18.11.23

Udlændingepolitikken er tilbageVi bor i Holbergs land og regeres af Holbergs figurer. Reaktionerne på de religiøse og islam-ideologiske kampråb i gaderne kan bedst beskrives med et citat fra Holbergs Den Stundesløse: ”Viel Geschrei und wenig Wolle".
Debat

15.11.23

Vær den mand, der efterlader et vakuum, når du gårNick Mogensen skriver en opsang til de feminiserede mænd om at tage deres fordring på sig og blive den maskuline mand med de pligter og udfordringer, som følger med, men som de blev født til at være.
Debat

13.11.23

4000 jobs fra erhvervsstøtten? Næppe…Professor i økonomi ved Aarhus Universitet, Christian Bjørnskov, kalder regeringens planer om at skabe 4.000 jobs ved at omlægge erhvervsstøtten ’rendyrket’ vrøvl. ”Når man som økonom begynder at overveje, hvilke omstændigheder der skal være til stede for at en omlægning af erhvervsstøtten kan hæve arbejdsudbuddet, må man fortvivle over regeringens hensigter”, skriver han.
Debat

10.11.23

Vi kan ikke bekæmpe antisemitisme med fakkeloptogREDAKTØREN SKRIVER: Årets arrangement på Krystalnatten var anderledes, end det plejer at være. På grund af bagtæppet: Hamas bestialske overfald på Israels sydlige kibbutzer og en musikfestival den 7. oktober, hvor 1.400 jøder blev slagtet og 240 blev bortført til en ukendt skæbne.
Debat

09.11.23

Regeringens fiktive fugle på tagetProfessor ved Institut for Økonomi på Aarhus Universitet, Christian Bjørnskov, har set nærmere på regeringens påstande om, at den vil øge arbejdsudbuddet med 45.000 fuldtidsbeskæftigede. Han er ikke overbevist og kalder det ’fugle på taget’ og i det hele taget ’tåkrummende’.
Debat

07.11.23

Det korrumperende råderumREDAKTØREN SKRIVER: Mette Frederiksen vandt slaget om danskernes skattemilliarder. Uden synderlig modstand fra hverken V eller M får hun nu lov til at bruge rub og stub af råderummet på at købe sig de vælgere tilbage, som hun har mistet til SF. Det er dyrt for danskerne at have en socialdemokratisk statsminister, og en lilla føjelig midte, der smiler tilfredse, når bare smulerne kastes i deres retning.
Debat

07.11.23

De utilbørlige og deres utilbørlighederUanset SVM-regeringen valgte at afskaffe en kristen helligdag, som noget af det første den gjorde, så er Danmark altså formelt set stadigvæk et kristent land. Det er værd at have in mente, når man ser på regeringens lovforslag om at gøre det strafbart at behandle et religiøst skrift utilbørligt. Helle Birk har skrevet en kronik om det utilbørlige.
Debat

01.11.23

Pinligt, skammeligt og skadeligt for DanmarkREDAKTØREN SKRIVER: Når uerfarne politikere med minister-magt, som har deres mandat på et flertal bestående af fantaster, socialister og kommunister fra Alternativet, Enhedslisten og SF, føler sig kaldede til at sabotere efterretningstjenesternes arbejde, så ender vi i en pinlig suppedas, som den vi står i nu.
Debat

29.10.23

kjlj
Når Mellemøstens skygger falder på DanmarkMarianne Wagner: Hvis man som politiker ikke har tænkt sig at gøre andet ved det omsiggribende jødehad i Danmark end – billedligt talt - at stille sig op ved grædemuren og synge sange fra de varme lande, bør man som det mindste tie.
Debat

19.10.23

kjlj
Efter massakren kommer benægtelsenBenægtelsen af, at Hamas med fuldt overlæg og i overensstemmelse med bevægelsens ideologi og historie har massakreret mere end 1000 civile israelere, forekommer desværre at være mere reglen end undtagelsen blandt pro-palæstinensiske muslimske stemmer i den danske debat.
Debat

17.10.23

kjlj
Der er brug for rigtige safespaces på universiteterneDet der mangler, er ikke safespaces som de studerende ønsker, men reelle safespaces i traditionel forstand, hvor man skaber rum for at man kan udtrykke sig som man vil, undervise som man vil og læse højt af de tekster som man vil.
Debat

16.10.23

Værd at vide om venstredrejede medierMorten Okkels har i adskillige omgange skrevet om, hvordan tendensen i dansk presse ligger til venstre for midten. Her er et overblik over indlæg.
Debat

15.10.23

kjlj
Vi bør alle skælde hinanden lidt mere udSigne Wolff Ravneberg: At skælde retmæssigt ud på hinanden er også at tage ansvar for hinanden. Verden bliver et bedre sted, når vi er nogle, der skælder ud.
Debat

12.10.23

kjlj
Hamas’ angreb minder os om terrorens væsenMalene Møller Hall: Hamas’ angreb kan meget vel være det, der fundamentalt ændrer både Israel-Palæstina-konflikten og vestlige sympatier i den forbindelse.
Debat

11.10.23

kjlj
Hvordan politikerne fik ødelagt kaldstankenHelle Birk: Politikerne har selv skabt det samfund, hvor lærere og sygeplejersker med flere ikke føler kaldet til tjenesten. SVM-regeringen er et kapitel for sig.
Debat

10.10.23

kjlj
Terrorsympatisørerne er iblandt osMikkel Andersson: Bifald og anden støtte til Hamas-terror fra muslimer i Danmark sætter en tyk streg under vores problemer herhjemme. Det er på høje tid, at politikerne vågner op og indser deres fejltagelser.
Debat

08.10.23

Garnstrammere 2: Om babystole som præventionsmiddelHenrik B. Dynesen med mere om de politiske garnstrammere: Selvtilfredse magthavere klapper sig selv på skuldrene, mens børnene udebliver.
Debat

05.10.23

Garnstrammere 1: Når nurture skal stå over natureHenrik B. Dynesen skriver i to omgange om garnstrammerne: De mener, snakker og handler for at gøre verden bedre, men ender med at ”kvæle barnet”.
Debat

03.10.23

Eliten er skyld i Andrew Tate – derfor kommer der flere af hans slagsEmilie Jäger: Vi kan forstå det skøre internet-fænomen Andrew Tate som en modreaktion på en klassisk maskulinitet under pres.
Debat

02.10.23

Håbløse argumenter for at hæve abortgrænsenThomas Martin Nielsen: Tiden byder på forbløffende mange argumenter for at udvide den frie abort, som ikke holder ved en nærmere betragtning.
Debat

01.10.23

Jeg drømmer om borgerlig samlingStefan Agger: Vi er alt for partipolitisk spredte i den danske borgerlighed, så lad os vove den utopiske tanke om at forene de gode kræfter.
Debat

28.09.23

kjlj
Hvis vi har ret, hvorfor vinder vi så ikke?Morten Okkels reflekterer over, hvad der har virket mere og mindre godt for at få folk til at skifte holdning til den nye blasfemilov. Det er også et lærestykke til fremtiden.
Debat

22.09.23

kjlj
Kærlighedens ulidelige lethedEmilie Jäger: Stadig flere lever et singleliv, men hvorfor egentlig? Den overdrevne seksuelle frisættelse er ikke den store sejr, som feminister og normkritikere vil gøre den til.
Debat

21.09.23

kjlj
Ulidelig politisk belæring på DR – nu også i quizformatMorten Okkels har taget Danmarks Radios LGBT-quiz. Det var ikke morsomt, men et godt eksempel på, hvordan statsmediet fortæller dig, hvad du skal mene.
Debat

19.09.23

Rosa Lund tager fejl – straf er faktisk bedre end sødsuppeEmilie Jäger: Vågn op, Rosa! De venstreorienterede lukker øjnene for realiteterne, når det gælder forbrydelse og straf. Det gælder både betydningen af udlændingepolitik, og det vigtige i at straffe hårdt og konsekvent.
Debat

18.09.23

Unge ville blive tværet ud i et frit boligmarkedDe unge venstrefolk strækker de liberale idealer for vidt, når de vil være fri for statslig regulering af boliger, lyder Alexander Sokols replik i boligdebatten.
Debat

14.09.23

Sæt boligerne fri – også for de unges skyldMaria Ladegaard og Simon Andersen fra Venstres Ungdom vil have et frit boligmarked frem for statslige begrænsninger, der skaber flere problemer, end de løser.
Debat

13.09.23

Se regeringen føre sig frem for imamerneMarianne Wagner: Det står efterhånden klart, at landets ledende politikere er påfaldende interesserede i at føje islam. Det er en skræmmende tendens at bevidne, både som dansker og som kristen.
Debat

12.09.23

Kan man stadig folde et koranvers til en papirsflyver?Uwe Max Jensen ser tilbage på sin produktion af religionskritisk kunst, som tænkeligt vil være forbudt at genskabe, eftter regeringens nye blasfemilovgivning træder i kraft.
Debat

12.09.23

Nutidens ungdom og kunsten at leve evigtSigne Wolff Ravneberg kritiserer dyrkelsen af ungdom og udskydelsen af voksenliv. Det er fint at være sund, men ikke at være konstant indadskuende.
Debat

11.09.23

Konservatismen er for vigtig til at overlade til Det Konservative FolkepartiLars Kaaber kritiserer Søren Pape Poulsens tv-optræden for at mangle konservativt saft og kraft. Her er Kaabers bud på, hvad den konservative formand burde have sagt.
Debat

08.09.23

Regeringen kører en klovnebus uden bremserMikkel Andersson: 12 mennesker blev dræbt, fordi Charlie Hebdo trykte Muhammed-tegningerne i solidaritet med Jyllands-Posten. SVM-regeringen takker nu for opbakningen ved at føje islamisterne.
Debat

06.09.23

Efterlysning: Civilcourage, tapperhed og modLars Kaaber: Det er dybt kritisabelt, når en lovlig debataften med Generation Identitær bliver aflyst på grund af pres fra venstreorienterede ballademagere. Tag hellere konfrontationen med truslerne og chikanen.
Debat

01.09.23

Underskud af børn: Sådan kan hele Danmark gå efter Lemvig-effektenStefan Agger fortæller om mulige grunde til, at borgerne i Lemvig stadig får børn nok til at reproducere sig selv, mens mange andre steder i Danmark og Vesten døjer med et underskud af nyfødte.
Debat

29.08.23

“Thi kendes for kunst”?Mikkel Andersson: Koranfarcen har nået nye bizarre højder, efter Radikale Venstre vil lade retssystemet definere, hvad der er kunstnerisk omgang med bøger i brand.
Debat

28.08.23

Det er åbenbart ikke alles gud, der har vigepligtHelle Birk bliver mindet om en klassisk tysk tragedie, når hun læser om den nye koranlov. Hvor langt skal man kunne drive lovreligion her til lands?
Debat

25.08.23

Kære solomødre, I kan ikke både blæse og have mel i mundenRasmus Ulstrup: Det vidner om en uendelig trist udvikling, når stadig flere kvinder er interesserede i at blive enlige mødre, efter deres karriere er kommet på plads.
Debat

23.08.23

Forsvarsministeren skulle ikke videre, han skulle vækMIkkel Andersson: Jakob Ellemann-Jensens korte karriere som forsvarsminister var et forfængeligt flop, der falder tilbage på hele regeringen.
Debat

22.08.23

Kultursammenstød 1: Da homomiljøet gik amok over CruisingFreddy Hagen fortæller om kampe i krydsfeltet mellem identitet og popkultur. I første del af tre handler det om en film fra 1980, der både fortæller om sin samtid og trækker tråde frem til nutidens politik.
Debat

20.08.23

P3 forsøger skamløst at trække ungdommen til venstreMorten Okkels ser på P3’s journalistik, hvor de venstreorienterede værdier bliver pakket pænt ind som pop og kulturformidling.
Debat

18.08.23

Vi rutsjer allerede lystigt ned ad glidebanenMikkel Andersson: Det er ikke nyt, at voldsmandens veto virker. Det nye og skræmmende er, at det nu også sætter sig igennem i landets lovgivning.
Debat

17.08.23

kjlj
Engang var socialdemokraterne blasfemiskeMatthias Bjørnlund fortæller om en svunden tid, hvor det var socialdemokrater, der satte en dyd i at kritisere kirker og religioner og kom på kant med blasfemiparagraffen.
Debat

16.08.23

Borgerlige studerende: Djøf er blevet for woke for osFrederik Christensen og Johan Sevelsted fra Konservative Studerende i Odense føler sig ikke repræsenteret af en identitetspolitisk fagforening. Vær gerne med alligevel, svarer Djøf-formand.
Debat

15.08.23

Korankrisen viser, hvor langt dansk liberalisme er faldet fra stammenAlexander Sokol: Koranafbrændinger er ikke idédebat, og den liberale tænker John Stuart Mill er mere nuanceret, end han i øjeblikket får ry for at være.
Debat

11.08.23

Selv borgerlige politikere sælger ud af DanmarkMarianne Wagner frygter efter sommerens forsvarsforlig, at politikerne i bred forstand har kastet håndklædet i ringen over for EU.
Debat

10.08.23

kjlj
Dramaet i kolonihaven viser et problem i tidenRasmus Ulstrup: ‘Balladen om kolonihaven’ er ikke bare underholdende. Det er på et dybere plan en historie om fællesskaber under pres i det moderne samfund.
Debat

09.08.23

En anden vinkel: Er politik krig eller videnskab?Anton Krogh fortæller om en mindre kendt, men nyttig måde at forstå politiske holdninger på. Den kan også anvendes herhjemme for at forstå de nye tider i dansk politik.
Debat

09.08.23

Om værdikrigere og badedyrEmilie Jäger: Socialdemokraten Per Husted havde i det mindste modet til at sige sin mening, selvom det var upopulært. Så meget desto mere savner vi frie ord fra blå SVM-politikere, især Venstre.
Debat

08.08.23

Ad Pommern til? – om Polen før og nuPeter Knudsen har været i de tidligere tyske dele af Polen og reflekterer over landets omskiftelige historie og position mellem øst og vest.
Debat

07.08.23

Hvad blev der af viljen til at kæmpe for vestlige værdier?Rasmus Ulstrup: Løkke og ligesindede mener, at en international krise gør det mere aktuelt at indskrænke friheden. I virkeligheden er det modsat, krisen gør det endnu vigtigere at stå fast.
Debat

06.08.23

Amnesty Danmark overvejer sin holdning under korankrisenDen danske afdeling af Amnesty International gik varmt ind for at afskaffe blasfemiparagraffen i 2017. Men korankrisen er en ny problematik, siger generalsekretær.
Debat

05.08.23

Venstre misser en oplagt chanceMalene Møller Hall: Korankrisen er også en fortælling om Venstres problemer. Hvorfor svinger partiet frem og tilbage på den måde?
Debat

04.08.23

Ytringsfriheden skal gøre ondt, hvis den skal give meningMikkel Andersson: Politikere og debattører står i kø for at benægte det. Men ytringsfriheden er også retten til at komme med budskaber, der opfattes som krænkende, løgnagtige eller overflødige.
Debat

03.08.23

Spild ikke din tid med nysocialkonservatismeRyan Smith advarer mod at bygge en borgerlig anskuelse op på et fejlagtigt fundament. Du skal især erkende, at politik frem for alt handler om magt.
Debat

02.08.23

Tragikomik: Når SVM står for Stumme, Vendekåber og MedløbereMikkel Andersson: Det er en tragedie, at regeringen lader teokratier og diktaturstater diktere dansk indenrigspolitik. Til gengæld kan man more sig over, at regeringens håndtering er en komplet farce.
Debat

02.08.23

Den frie debat eksisterer for det frie samfund – ikke for at gøre folk gladeCarl Andersen skriver om, hvorfor du bør støtte mest mulig ytringsfrihed i samfundet, uanset at du ikke har ekstreme synspunkter eller går ind for at brænde bøger af.
Debat

01.08.23

kjlj
Forbud mod koranafbrænding åbner en ladeport for frihedens fjenderClaes Kirkeby Theilgaard: SVM-regeringen bøjer sig, hvor andre stod fast. Dette svigt vil blot give mere blod på tanden for muslimske mørkemænd og andre antidemokratiske kræfter.
Debat

31.07.23

Vi er udsat for jihad – og regeringen svigter fataltLars Kaaber: Danmark vil betale en høj pris for udenrigsministerens vaklen over for islam. Det er ikke tid til underkastelse, men til kulturel selvbevidsthed.
Debat

24.07.23

“Barbie” - Et feministisk manifestEmilie Jäger: Filmen er både blevet døbt kvindernes ”Fight-Club” og et feministisk manifest. Men uanset hvad man kalder det, så er der ingen tvivl om, at det er - omend usammenhængende - woke propaganda.
Debat

02.07.23

Her er tilbehøret til sommerens bedste vinoplevelserVintroduktion med Sif: Vinanmelder Sif Meincke anbefaler tilbehøret til den gode vinøse sommer.
Debat

01.07.23

Det, vi ikke taler nok om – den nødvendige konservatismeMax Ulrich Klinker: Folk kan finde sig i hvad som helst, når utopiernes idéer får lov til at bestemme. Det konservative livssyn skal være vores modvægt i en usikker og ustabil tid.
Debat

30.06.23

Politisk børnelærdom: Hvem er det, der ejer børnene?Matthias Bjørnlund fortæller om staten, nationen, partiet, ideologien, forældrene, familien og selvfølgelig børnene selv i “barnets århundreder”.
Debat

30.06.23

kjlj
Borgerlige godtfolk anbefaler sommerens ferielæsningSommeren er også en tid til at læse bøger. Emilie Jäger har indsamlet en stribe bogtips på Kontrasts redaktion samt fra Kasper Støvring, Astrid Johanne Høg og Stefan K. Sløk-Madsen. God læsning derude!
Debat

29.06.23

En sommerhilsen fra de nordlige egne af KongerigetSigne Wolff Ravneberg er i grønlandske Qeqertarsuaq og gør sig sine tanker om et rigsfællesskab, som gerne skal leve videre.
Debat

28.06.23

Hvorfor sige undskyld? Politisk skyld handler om politisk magtEssay om skyld af Henrik B. Dynesen: Identitetspolitikkens entreprenører manipulerer med begrebet skyld, og det fører til en korrumpering af friheden og ansvaret.
Debat

27.06.23

Slå ikke hånden af den gode norske skolelederMikkel Andersson: Opstandelsen over en norsk skoleleder, der insisterede på at give hånd, understreger venstrefløjens sære forhold til både sexisme, kultur og normer.
Debat

27.06.23

Folkemødet, hvilken rædsel – nu også med rygegestapoMitchel Oliver Vestergaard har mødt forfærdelig Beaujolais og dårligt klædte børn på Bornholm.
Debat

26.06.23

SVM-regeringen har ingen eksistensberettigelseRasmus Ulstrup: Den brede regering startede som en stærk fortælling, men i virkelighedens verden har SVM ikke præsteret noget væsentligt.
Debat

25.06.23

Alex? Der er noget, jeg gerne vil spørge dig omEmilie Jäger har en ven, som har et problem, og som har fået en fæl mistanke. På vennens vegne vil Jäger gerne spørge Alex Vanopslagh om noget. Så det gør hun. Her.
Debat

23.06.23

Frie mænd og slaverDe fleste mennesker nedstammer fra slaver eller bønder, og den mentalitet præger i vid udstækning stadig deres efterkommere.
Debat

21.06.23

Lys for enden af den blå tunnelChristian Holst Vigilius ser optimistisk på fremtiden for det borgerlige Danmark. Her er KU-formandens bud på at sætte yderligere sving i gode takter.
Debat

20.06.23

Der er ingen grænser for EU-tilhængerneMarianne Wagner: De EU-begejstrede politikere accepterer aldrig rigtigt et nej. Det gør det ekstra vigtigt at slå fast, hvilken enorm indflydelse EU har på Danmark – nu også på forsvarsområdet.
Debat

20.06.23

Det er en falliterklæring at udelukke Rasmus PaludanClaes Kirkeby Theilgaard: Paludan er den ultimative tålmodighedsprøve for et frit demokrati med ytringsfrihed. Demokratiet dumpede den prøve med et brag til Folkemødet på Bornholm.
Debat

19.06.23

kjlj
Folkemøde 2023: Økologisk øl og snothvalpeborgerlighedEmilie Jäger har været på jagt efter folkeligheden i Allinge. Det er noget af en udfordring.
Debat

18.06.23

kjlj
Utænkelige programmer: Sådan kan vi fortælle om mediebiasMorten Okkels skriver om en måde at overbevise folk, at han selv og Kontrast har ret i deres syn på venstredrejningen i dansk presse:
Debat

16.06.23

Nationens tilstand: Elitær regering går sin skæve gangHenrik Dahl om dansk politik lige nu: Hvordan SVM-regeringen med flere går fejl af væsentlige problemer i samfundet, især vedrørende uddannelse, indvandring og generel wokeness.
Debat

15.06.23

Kristian Ditlev om Belli: I udkanten af mit øreKristian Ditlev Jensen: Det er kun de helt store kunstnere, der rører os alle sammen på kryds og på tværs. En af dem var Peter Belli, som ved nærmere eftertanke betød en hel masse for én, også selv om han faktisk ikke betød alverden.
Debat

14.06.23

Er Mette Frederiksen på vej til at svigte Danmark?Mikkel Andersson: Hvis Mette Frederiksen render af pladsen for at tilfredsstille personlige ambitioner, svigter hun både Danmark, sin egen og samlingsregeringens bærende fortællinger.
Debat

13.06.23

Sænk SU’en, og lad de studerende tjene flere pengeSigne Wolff Ravneberg: Flere problemer kan løses på en gang, hvis de studerende får lov at høste gevinsten ved at arbejde frem for at hæve så meget i SU.
Debat

11.06.23

Velkommen til Disneyvand: Den lille Havfrue uden åndNiels Jørgen Langkilde: Det store problem med Disneys udgave af Den lille Havfrue er ikke, at havfruens hudfarve er ændret, men hvad der er røget helt ud.
Debat

07.06.23

kjlj
Individualisme er blevet yt – nu handler det om fællesskabRasmus Ulstrup: Liberal Alliances formand har markeret et afgørende skridt væk fra den liberale individualisme til fordel for fællesskabets filosofi.
Debat

07.06.23

Videnskaben er ikke længere, som den har væretDen moderne videnskab handler mere om sikkerhed og mindre om sandhed end tidligere, og det bør de politiske aktører også notere sig, skriver læge og forsker Jacob Bülow i sit essay.
Debat

06.06.23

kjlj
Lange uddannelser udskyder unge menneskers ansvarRasmus Ulstrup: Når de unge gennemsnitligt er under uddannelse, til de er 28 år, forlænger de et ungdomsliv kendetegnet ved manglende ansvar og moral.
Debat

05.06.23

kjlj
DR skylder en undskyldning – og problemet er større endnuMorten Okkels vurderer de aktuelle afsløringer af Danmarks Radio, hvis EU-journalist ikke kunne se, hvor hans faglighed startede og sluttede. Så måske er objektivitet meget godt alligevel.
Debat

05.06.23

Er politik ved at blive sexet igen?Malene Møller Hall om demokratisk engagement i lyset af Alex Vanopslaghs kommende show i KB Hallen: Det virker ret amerikansk, men gør det noget, når nu behovet er der?
Debat

04.06.23

kjlj
Ron DeSantis er en Donald Trump med hjerneEmilie Jäger tror på Floridas guvernør som manden, der kan slå et slag for klassiske republikanske dyder i hele USA og Vesten, hvis han bliver valgt som den næste amerikanske præsident.
Debat

02.06.23

Hvordan EU lovgiver innovation ihjelMikkel Andersson: Det er håbløst urealistisk at se en europæisk techgigant i Successions sidste sæson. I virkeligheden har EU nemlig forhindret sine virksomheder i at være konkurrencedygtige.
Debat

31.05.23

Skal de religiøse arve jorden?Henrik B. Dynesen fortsætter sin beretning om demografi og skæbne, nu med fokus på religion. Israel er et land i forandring, i takt med at de mest religiøse jøder bliver stadig flere.
Debat

30.05.23

Mistrivslen og brugen af stimulanser er herskende ideologiRune Nikolaj Tams: Det er en misforstået indstilling til livets strabadser, der ligger bag tidens misbrug af stimulanser lige fra sprut og smøger til Facebook og TikTok.
Debat

26.05.23

Enhedslistens ønske om højere abortgrænse handler slet ikke om at løse et eksisterende problemRasmus Ulstrup: Der er nemlig ikke opstået et akut problem med ekstraordinært mange kvinder, der pludselig har fortrudt deres graviditet for sent, og derfor nu hænger på et uønsket barn.
Debat

24.05.23

Kim Møller: Når straffeloven kun rammer islamkritikereDeler man venstrefløjens dogmer, kan man uden problemer dele selv meget voldsomme billeder af ofre for krig og terror. Det er åbenlyst hykleri, mener den nationalkonservative blogger Kim Møller, der er dømt for at vise et billede af et offer for islamisk terror.
Debat

23.05.23

Sådan forstår du din højreorienterede datingpartnerMorten Okkels leverer råd til dig, der gerne vil forstå din højreorienterede date, fætter, kollega eller whatever. Og til dig, der selv vil forstås. Behovet er der tydeligvis.
Debat

23.05.23

Skab noget tryghed for iværksættereIværksætterne bliver ekskluderet fra velfærdssamfundet og dagpengesystemet, skriver Anders Fogh, der er direktør for iværksætternetværk i Horsens.
Debat

22.05.23

Rummeligheden går kun den ene vejMalene Møller Hall: Skuespillere kan spille, hvem de vil. Men der er noget skævt ved den kommende Matador-opsætning med de tilsyneladende identitetspolitiske toner.
Debat

21.05.23

kjlj
Embedsværket bruger underlødigt trick mod tobaksbranchenMorten Okkels kritiserer udfald fra Sundhedsstyrelsen mod tobaksfirmaer. De skal stadig opføre sig ordentligt mod dem, de ikke kan lide.
Debat

21.05.23

kjlj
Frygten for kunstig intelligens afslører et ubehag ved det moderne samfundModernitetskritikken lurer altid under overfladen, og med skepsissen over for kunstig intelligens er den brudt ud i lys lue, mener Rasmus Ulstrup.
Debat

19.05.23

​​Kære medstuderende – stram op!Emilie Jäger: Lad være med at bebrejde lektier, karakterer og faglige krav for unge studerendes mistrivsel. Måske ligger deres største problem i deres egne lommer.
Debat

19.05.23

Mediernes myte om den restriktive danske abortgrænseMikkel Andersson: Det er faktuelt forkert, at Danmark skulle have en særligt hård grænse for aborter sammenlignet med andre lande. Men det afholder ikke flere medier fra at fremsætte påstanden.
Debat

17.05.23

Hjerneparasitter udrydder SydkoreaHenrik B. Dynesen: Moderne befolkninger får ikke længere børn nok til at opretholde sig selv, og Sydkorea fører an, hvad tendensen angår. Lad os se nærmere på det.
Debat

13.05.23

kjlj
Magt bliver ikke racisme, fordi brune mennesker taberMorten Okkels fortæller historien om den mellemøstlige mand i den danske bank. Det handler på et dybere plan om problemerne ved at reducere kultursammenstød til et spørgsmål om racisme eller fravær af tolerance.
Debat

12.05.23

Uddrag fra Søren Krarup: En episode i 70’erneKontrast genbesøger Krarup: Her er historien om et ægtepar i krise, som i deres præsts øjne udstillede det farlige ved at søge den legesyge og ubegrænsede tilværelse.
Debat

09.05.23

kjlj
Ministeriets manglende ekstra tjek af statsborgere er en skandaleRasmus Ulstrup: Der er intet over Folketinget, og det skal embedsværket til enhver tid respektere. Aktuel sag i Udlændingeministeriet rummer samtidig en pointe for oppositionen.
Debat

08.05.23

kjlj
Den hastige udvikling af kunstig intelligens gør ældgamle filosofiske spørgsmål relevante igenRasmus Ulstrup om AI og de medfølgende dystopier: Det er stadig kun mennesker, der kan sætte sig ud over det konkrete og udøve fri vilje.
Debat

05.05.23

Det sproglige tab er også et tab af identitetThomas Gress: Der findes intet materielt argument for det danske sprogs bevarelse. Men rigdom er mere end blot den materielle – den er også åndelig.
Debat

03.05.23

kjlj
Man kan ikke hore sig til en meningsfuld tilværelseEsben Weiergang Larsen: Dating-apps og lav seksualmoral gør det svært at etablere og opretholde varige relationer. Og det gør vores liv dårligere.
Debat

01.05.23

kjlj
Musemsdirektør ved Det Nationalhistoriske Museum er helt væk fra skivenRasmus Ulstrup: Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot er en perle af et museum, der formidler vores fælles historie. Men den nye museumsdirektør er godt på vej til at ødelægge det med sine nye udtalelser.
Debat

28.04.23

kjlj
Forstå Muhammedkrisens multikulturalistiske apologeterEn række forfattere har de facto forsøgt at tilskrive danske medier og politikere medansvar for den Muhammedkrise, der kun skyldes islamisters terror, drab, trusler og censurkrav.
Debat

27.04.23

Godhedsmonopolet udskammer de borgerlige stemmerSigne Wolff Ravneberg om fordomme og udskamning: Bare venstrefløjen kunne være halvt så tolerant over for sine politiske modparter som over for alle andre minoriteter.
Debat

26.04.23

kjlj
Tag så fløjlshandskerne af, borgerligeMarianne Wagner: Hummelgaards parkeringssag viser et dybere problem med magten i Danmark. Det skal konservative og liberale vare sig for at nedspille i Den Blå Time.
Debat

26.04.23

kjlj
Kære Venstre – hvorfor tror I, at jeg som ung kvinde er dummere end mænd?Emilie Jäger vil ikke have hjælp fra politikere og feminister til at komme foran mændene på arbejdsmarkedet.
Debat

25.04.23

Harmen over Jon Stephensen er overdrevetRasmus Ulstrup: Jon Stephensens sms-besked er en lille bagatel, der slet ikke burde have nogen konsekvenser.
Debat

25.04.23

Ind til marven af mine ben …Morten Messerschmidt: Vil man et folkestyre, må man forstå dets grundlæggende forudsætninger. Dermed vil man også forstå, hvordan menneskeretten er så undergravende.
Debat

24.04.23

Sig det efter mig: Anarko-tyranniRyan Smith: Absurd detailregulering underminerer fundamentet for det liberale demokrati, mens grundlæggende principper falder i baggrunden.
Debat

21.04.23

kjlj
Politisk korrekte sociologer slår sig selv for mundenEsben Weiergang Larsen: Nu er den igen gal med forskere, der spiller med på tidens politiske vogn. Denne gang efter det selvfølgelig har vist sig, at gener betyder noget.
Debat

21.04.23

kjlj
Den nye venstrefløj hader fællesskaberRasmus Ulstrup. Den liberale kritik af venstrefløjen slår fejl, fordi den misforstår, hvad venstrefløjen egentlig går ud på. Modsvaret skal være at insistere på noget andet.
Debat

19.04.23

Borgerligheden stortrives i det konkrete DanmarkMorten Falk glæder sig over sin flytning til Kernefamilieland. Det giver opløftende tanker til at nuancere den meget omtalte borgerlige krise, beretter han.
Debat

18.04.23

kjlj
Du er ikke den eneste, der har travlt, Peter HummelgaardRasmus Ulstrup: Justitsministeren bruger en slående og typisk socialdemokratisk form for logik, når han forklarer sit brud på parkeringsreglerne.
Debat

18.04.23

Når journalistik skal være opdragelseAnne-Marie Vestergaard: Zetland-redaktør Lea Korsgaard vil pædagogisere journalistikken. Hun burde hellere gå ud fra, at læserne kan tænke selv.
Debat

17.04.23

Vi har et frihedsproblem i DanmarkStefan Agger: Sidste uge så vi flere eksempler på den foragt for friheden, der udspiller sig i nogle kredse af indvandrere og efterkommere. Det problem kalder på modspil i flere politiske spor.
Debat

16.04.23

Skoleeksempel på frås: 276 millioner skattekroner hældt i kloakkenClaes Kirkeby Theilgaard: Sjældent har politikerne spildt offentlige penge så voldsomt som i sagen om et sjællandsk vaskeri. Det gør historien ekstra vigtig at få frem.
Debat

15.04.23

Liberalismens ømme punktNicolai Svejgaard Poulsen og Anton Leopold Krogh: Kritikere af liberalisme har desværre en pointe i, at liberalismens menneskesyn er tomt. Men sådan behøver det ikke at være.
Debat

14.04.23

Den godmodige sexisme, som kvinder elskerRyan Smith: Vesterlændinge er opfostret med en idé om, at al sexisme er skidt og uønsket. Men virkeligheden viser noget andet, som er svært at bortforklare.
Debat

14.04.23

kjlj
Så nemt udskifter man DR-mellemledere med kunstig intelligensMikkel Andersson: Måske var vores aprilsnar nærmere sandheden, end vi først troede. Danmarks Radio udtrykker sig virkelig så fluffy, at en bot kan gøre det cirka lige så godt.
Debat

13.04.23

kjlj
Venstrefløjen skal holde sine lange fingre fra privatsfærenRasmus Ulstrup: I forsøget på at bekæmpe uretfærdighed blander venstrefløjen sig stadig mere i private anliggender. Men det private er netop et sted, hvor uretfærdigheder er acceptable.
Debat

02.04.23

kjlj
Det giver god mening, at venstreorienterede mistrivesRasmus Ulstrup: Den nye middelklasse er gennemsyret af venstreorienterede værdier og krav om selvrealisering. Det skaber et enormt skuffelsespotentiale, som vi nu ser konsekvenserne af.
Debat

31.03.23

Den borgerlige værdikamp er også en kulturkampPernille Vermund: Vores danske kultur skaber forankring, og det forpligter os som borgerlige. Det skal også tænkes med i forhold til uddannelsespolitik og erhvervspolitik.
Debat

30.03.23

kjlj
At vokse op i en by plaget af indvandrerproblemerRasmus Ulstrup ser tilbage på livet som teenager i Hillerød, hvor voldsparate indvandrere og efterkommere var et uundgåeligt vilkår i ungdomslivet.
Debat

28.03.23

kjlj
Ibi-Pippis triumf: Udstiller kunstelitens konformitetMikkel Andersson: Ibi-Pippi skal have sin velfortjente straf, men samtidig stor tak for at udstille kunstverdenen som ufrivilligt komisk og mere konform end en nordkoreansk militærparade.
Debat

27.03.23

kjlj
Uddannelse: Hvad det handler om – og hvad vi kan gøre bedreHenrik B. Dynesen ser nærmere på uddannelsesreformen og byder ind med et forslag til en ny ordning til at anerkende æggehoveder og andet godtfolk.
Debat

25.03.23

Regeringen svigter mænd, der udsættes for voldPernille Vermund: Partnervold er partnervold. Uanset om offeret er mand eller kvinde. Hvorfor vil regeringen og flertallet i Folketinget så ikke ligestille mænd med kvinder?
Debat

24.03.23

kjlj
Idéen om homonationalisme er endnu et logisk misfosterEsben Weiergang Larsen: Teorien om homonationalisme er et spændende studie i, hvordan identitetspolitik formår at skabe politisk vrøvl ved at vende alting på hovedet.
Debat

22.03.23

kjlj
Nu skal vi gøre regnskabet op efter nedlukningerneClaes Kirkeby Theilgaard: Regeringen gik alt for vidt i coronahåndteringen, og det skal granskes nøje i eftertiden. Lad os holde skarpt fokus på, at det handler om borgernes frihed.
Debat

21.03.23

Det er ikke grooming – men det er kønspolitisk aktivismeMikkel Andersson: En række danske borgerlige har lidt for ukritisk importeret argumenter fra USA’s kulturkampe til Frederiksberg Bibliotek.
Debat

20.03.23

kjlj
Chris Rock har fået nok – af wokeEmilie Jäger tolker Chris Rocks nye show på Netflix som endnu et udtryk for, at en anti-woke-revolution udfolder sig i USA.
Debat

19.03.23

kjlj
Modstanden mod wokeisme: Et udtryk for folkelig frustrationEsben Weiergang Larsen: En bølge af modstand mod wokeisme udløser overreaktioner fra politisk korrekte debattører. Det er på tide for dem at se indad.
Debat

18.03.23

Du kan få politikken i alle farver – bare den er rødAnton Krogh: Woke-borgerlighed er ikke vejen frem for det borgerlige Danmark. Derimod illustrerer den blå bloks største problem.
Debat

16.03.23

Folk mod elite? Kultur og dannelse er vejen fremSigne Wolff Ravneberg: Vi har hverken brug for akademikerbashing eller eliteklynk. Derimod har vi brug for en konservativ tilgang med folkelighed for øje.
Debat

15.03.23

Religionskritik og satire kan også gavne de muslimske børnStefan Agger: Samfundet har forskellige forventninger til børn alt efter deres etniske og religiøse baggrund. Fri adgang til satire kan være et første skridt til frigørelse.
Debat

14.03.23

Borgerlig drag-kritik er grundløs og usagligChristian Vinther: Det er godt med borgerlig kritik af tidens identitetspolitik. Men pas på med at reagere på mavefornemmelserne uden at have gode argumenter i stand.
Debat

12.03.23

kjlj
Forsøget på at afvikle kønsrollerne er et angreb på menneskets naturEsben Weiergang Larsen: Vi skal holde op med at dæmonisere og fornægte forskellene på mænd og kvinder, for de er indbygget i vores hjerner helt fra fosterstadiet.
Debat

10.03.23

Tidligere pressechef for Nye Borgerlige: Der er stadigvæk behov for partiets visionLars Kaaber giver i dette indlæg sit bud på, hvad Nye Borgerlige skal gøre i den nuværende situation for at komme videre
Debat

10.03.23

kjlj
1-årige kandidatuddannelser er konkurrencestatspolitik, når det er værstAt forkorte kandidatuddannelserne til et enkelt år strider både mod Bologna-processen og mod formålet med universiteter, som bør være at skabe akademikere i verdensklasse.
Debat

10.03.23

Når woke tages på ordetHans Sloth Kristoffersen: Hvad betyder det egentlig, når Politikens opinionsredaktør beskylder folk for at “performe den hvide diskurs”? Det betyder i hvert fald ikke noget godt.
Debat

08.03.23

Feministerne er blinde for islamisk undertrykkelseJaleh Tavakoli: Venstrefløjens feminister taler meget om patriarkat og kønskamp mod hvide vestlige mænd. Hvor bliver de af, når vi skal stå sammen med kvinderne i Iran?
Debat

07.03.23

kjlj
P3 er allerede wokeMikkel Andersson: P3’s skrevne journalistik demonstrerer en åbenlys identitetspolitisk dagsorden og slagside.
Debat

03.03.23

kjlj
Opgør med objektiv journalistik er venstreorienteret kodesprogMorten Okkels: Når journalister siger, at de vil gøre op med tilstræbt objektivitet, handler det i praksis om at sætte scenen for wokepolitisk aktivisme.
Debat

02.03.23

kjlj
Det er et demokratisk problem, når medier lukker for kommentarerRasmus Ulstrup: Hvis de kulturradikale tror, at de kan slukke folkets frustrationer ved at slukke for kommentarspor, tager de fejl.
Debat

28.02.23

kjlj
Dansk Folkeparti kæmper for bededagsfri i kommunerDF vil indføre fridag for kommunalt ansatte, efter regeringen har afskaffet Store Bededag. Det første forslag er allerede på bordet i København.
Debat

28.02.23

Da læbestiftfeministen talte over sigAnne-Marie Vestergaard: Isabella Hindkjær er et slående eksempel på udbredelsen af ”affektdoktrinen”. Men fordi man føler sig undertrykt, behøver man ikke være det.
Debat

27.02.23

kjlj
Hvor dybt kan socialdemokraterne synke?Marianne Wagner om nationalisme pr. stedfortræder: Jeg væmmes over, hvordan politikerne sætter vores egen historiske arv ind som skyts til Ukraine-krig.
Debat

24.02.23

En retfærdig og nødvendig krigMikkel Andersson: Vestens fremtid og sikkerhed er uløseligt knyttet til ukrainernes frihedskamp.
Debat

22.02.23

kjlj
Invasionen af Ukraine var et sandhedens øjeblikHenrik B. Dynesen: Krigen har understreget, at liberalisme og demokrati ikke vinder på egen hånd. Det er derfor, vi skal støtte Ukraine, så meget vi kan.
Debat

22.02.23

Filminstituttets paradoksale fornemmelse for mangfoldighedSkuespillere kritiserer, at danske film ikke er mangfoldige nok. Men deres påstand bygger på en meget mangelfuld rapport, skriver Torsten Skov.
Debat

21.02.23

Realismen er det bedste forsvar for vestlige interesserKasper Støvring: Det bedst tænkelige udfald i Ukraine er at vende tilbage til status før krigen. Det kan vi godt erkende, uden at det gør os til fans af Putin.
Debat

19.02.23

kjlj
Magtens sprog: Den nødvendige politik er fis og blålysMorten Okkels har igen hørt magtens kvinder og mænd tale om “det nødvendige”. Nu må det være slut med det forløjede ævl, skriver han.
Debat

18.02.23

kjlj
Stress er et vilkår, når arbejde giver identitetRasmus Ulstrup: Problemet med stress går ud over Christiansborg eller bare travlhed på jobbet. Det handler om de eksistentielle vilkår i det moderne samfund.
Debat

16.02.23

Hvad Christina Egelund kan lære af Sir HumphreyJens Ellekær: To fiktive britiske embedsmænd kan hjælpe os med at forstå dansk uddannelsespolitik og arbejdet med at indrette uddannelser for fremtiden.
Debat

15.02.23

kjlj
Woke stammetænkning giver filmisk bagslagMikkel Andersson: De woke mener, at hvide mandlige instruktører laver film om folk, der ligner dem selv, mens indvandrere skal spille gangstere. Deres egne eksempler viser det modsatte.
Debat

14.02.23

kjlj
Når alt er politisk, bliver det politiske altMorten Okkels: Dækningen af Super Bowl viste, hvordan sport ligesom alt andet sander til i identitetspolitik, indtil sagen ikke længere handler om sagen.
Debat

14.02.23

Hjælp iranerne med at vælte regimet – også militærtJaleh Tavakoli: Iran er styret af et terrorregime, og Vesten bør sætte droner eller missiler ind for at bekæmpe militære mål og politiske nøglepersoner.
Debat

12.02.23

kjlj
Hvem er egentlig de udlændingepolitisk “skøre”?Mikkel Andersson: I Sverige har det asylsystem, som et flertal af danske politikere støtter, nu ført til overvejelser om at sætte hæren ind mod kriminelle og voldelige indvandrerbander.
Debat

11.02.23

Skal der et bestemt antal tykke på landsholdet?Emilie Jäger: Det er jammerligt, at det nu er blevet problematisk at måle vægten på idrætsudøvere. Naturligvis betyder din vægt noget i elitesport.
Debat

10.02.23

Flere borgerlige fortællinger – modspil til Egander SkovHenrik B. Dynesen er glad for Christian Egander Skovs værk om den borgerlige krise, men mener, at bogen trods alt fortjener noget kritik. Den giver han her.
Debat

10.02.23

kjlj
Når voldsmandens veto virkerMikkel Andersson: Et flertal af danskerne vil belønne voldstrusler ved at indskrænke Rasmus Paludans ret til at demonstrere. De bør i det mindste være ærlige om det.
Debat

09.02.23

TÆNDT: Kom i mål med dine ambitionerHvilke konkrete redskaber er vigtige for at indfri dine ambitioner? Hvad skal du prioritere for at virkeliggøre dine professionelle og private ambitioner, og hvad skal du lade fare?
Debat

09.02.23

kjlj
Mørket sænker sig over Nye BorgerligeStefan Agger: Med valget af ny næstformand har Nye Borgerlige sat turbo på konspirationstænkningen. Ærgerligt for partiet og borgerligheden.
Debat

08.02.23

kjlj
Danmark eller DDR? Disse ting chokerer amerikanerneAstrid Johanne Høg har besøgt konservative amerikanere og oplevet megen forundring, når samtalen gik på Danmark. Her er nogle gode eksempler.
Debat

07.02.23

kjlj
Lad os genoplive Rindals oprør mod kunststøtte og velfærdsstatClaes Kirkeby Theilgaard: Der er brug for at genoptage Peter Rindals kamp mod statsfinansieret kunst – også som et led i en generel velfærdskritik.
Debat

06.02.23

kjlj
Feminister er konspirationsteoretikere – de bør udskammesRasmus Ulstrup: Konspirationstænkning findes på alle fløje, men kun venstrefløjen har formået at gøre dem til mainstream. Især inden for kønspolitik.
Debat

05.02.23

Så ruller NGO-aktivismens årshjul igenHenrik Dahl: Den kommende Uge Sex er endnu en af de politiske højtider, hvor de venstreorienterede dagsordener får let spil i offentligheden.
Debat

03.02.23

kjlj
Venstredrejet borgerskab: Om Lise Nørgaard og Ritt BjerregaardMarianne Wagner reflekterer over to kvinder, som igennem årtier satte deres præg på Danmark. De var med til at rive meget ned undervejs.
Debat

02.02.23

kjlj
Langballe-sagen afslører #MeToos sande naturAstrid Johanne Høg: Nu blev det så Anders Langballe, som skulle ned med nakken. #MeToo er og bliver en revolutionær bevægelse.
Debat

31.01.23

kjlj
Selvfølgelig fejrede Ungdomshuset Ritts dødMikkel Andersson: Det er bizart at se overraskelsen over, at Ungdomshusets brugere opfører sig afstumpet. De burde aldrig have haft en krone i støtte.
Debat

27.01.23

kjlj
Fri abort ligestiller det kyniske med det kærligeChristopher Mark Sørensen: Det er en opgave for højrefløjen at sætte ind imod forvrænget liberalisme. Den frie abort skal indskrænkes frem for at udvides.
Debat

26.01.23

Ugens rant: LinkedIn viser, at det ikke kræver noget særligt at have en pæn jobtitelMan skal ikke have været meget på LinkedIn, før man opdager, at det er mediet, hvor mellemledere og iværksættere kan lide at fremsætte banale overvejelser, skriver Rasmus Ulstrup.
Debat

24.01.23

kjlj
Uddannelse til de unge: Her er en borgerlig vej fremStefan Agger præsenterer et lille katalog af tanker om ungdomsuddannelse. Til fri benyttelse for borgerlige ordførere, der vil gøre det bedre end S og V.
Debat

23.01.23

Vejen til helvede er brolagt med gode organisationerEmilie Jäger: Lad være med at ophøje FN til en tjener for sandhed og godhed. FN fungerer som en hyggeklub for diktaturer og spilder vores penge.
Debat

22.01.23

Vil frie universiteter være rationelle universiteter?Kai Sørlander overvejer, om vi får den forskning, som giver os det sandest mulige billede af verden, hvis universiteterne får frihed til selv at bestemme.
Debat

22.01.23

kjlj
Regeringen svigter det danske forsvarMikkel Andersson: Der er tale om skamløs forsvarspolitisk uansvarlighed, når regeringen forsøger at sælge Store Bededag som et vigtigt offer for nationens sikkerhed.
Debat

20.01.23

Racismeanklager vil skade niveauet på tandlægestudietAstrid Johanne Høg: Uniavisen har bragt artikler med anonyme beskyldninger om racisme, og redaktøren vil ikke stå på mål for dækningen. Sagen viser, hvordan identitetspolitik ødelægger institutioner.