DebatkjljDe vil hellere stoppe debatten end prøve at vinde denTobias Petersen: Aktuel virak om kønspolitisk diskussion til Folkemødet viser, hvordan debatkulturen handler stadig mere om retten til at tale, frem for hvem der har de bedste argumenter. Bag tendensen ligger en tvivlsom opfattelse af “smitsomme ord”.
Debat

24.05.22

kjlj
Dansk kulturpolitik: Hvad statsmedier gør, er altid det rigtigeKontrast mener: Den nye medieaftale er socialdemokratisme på den klægt statsliderlige omklamrende måde. Selvfølgelig sender den flere penge til Danmarks Radio på bekostning af effektive private aktører såvel som borgerne selv. Resultatet er både forventeligt, fantasiløst og forstemmende.
Debat

23.05.22

kjlj
Karsten Skjalm: EU-afstemning er et valg mellem USA og FrankrigDet er en farlig omgang med Danmarks interesser at bilde sig ind, at EU garanterer vores sikkerhed, siger ekspert i international politik Karsten Skjalm. Stem nej 1. juni, og vær med til at holde Danmark på behørig afstand af fransk storhedsvanvid, lyder et af flere argumenter fra ham.
Debat

23.05.22

Andre lande er godt kørende – hvorfor er DSB så nul og niks?Kristian Ditlev Jensen: Det er påfaldende, at det ikke er en reel mulighed at betale sig til luksus på en togrejse med Danske Statsbaner eller bare få en ordentlig togtur. Kunne det skyldes en ideologi her til lands, der vil placere alle på anden klasse?
Debat

23.05.22

Ugens tegning: En bjørn påMed Sverige og Finlands ansøgninger om NATO-medlemskab ser det ud til, at Putin har opnået det modsatte af, hvad han ønskede med “specialoperationen” i Ukraine.
Debat

22.05.22

kjlj
C.S. Lewis har djævelsk gode pointer – også til nutidenMorten Okkels genbesøger C.S. Lewis’ skrifter om den dæmoniske rådgiver Screwtape, der har fået sig en ny genoversættelse på dansk under titlen ‘Dæmoniske breve’. Tankevækkende, morsomt og stadig aktuelt, mener Kontrasts redaktionssekretær.
Debat

21.05.22

kjlj
Forsvarsforbeholdet er ikke en borgerlig mærkesagFrygten for at EUs forsvarssamarbejde bliver overnationalt er urealistisk. Derimod har Danmark brug for allierede til både forsvar og våbenindkøb i en verden, hvor USA uundgåeligt bliver stadig mindre optaget af og i Europa, og det kan EUs forsvarssamarbejde levere, skriver Stefan Agger i et konservativt forsvar for et ja ved den kommende afstemning.
Debat

20.05.22

kjlj
Tænk på Danmark som et ulandHenrik B. Dynesen: Det er intuitivt svært at forstå, hvor velsignet økonomisk vækst virkelig er. Det hjælper, hvis vi følger rådet fra den amerikanske økonom Tyler Cowen og betragter vores eget samfund, som vi ville betragte et udviklingsland. Tænk det, og mærk den lille uro og frygt.
Debat

18.05.22

kjlj
Social Justice Studies — hvorfor har de indflydelse?To markante akademiske profiler kritiserer de identitetspolitiske social justice-studier, der fylder stadig mere i forskningsverdenen. En stor del af disse studier er ikke-videnskabelige eller direkte anti-videnskabelige og hører derfor ikke hjemme på universitetet, skriver Nicolai J. Foss og Torsten Skov.
Debat

17.05.22

kjlj
Hvor ansvarlig er de vestlige politikeres kurs med flere våben til Ukraine?Ota Tiefenböck: Sanktioner og massevis af våben til Ukraine er Vestens foreløbige svar på Ruslands krig mod Ukraine. Spørgsmålet er, hvor meget det hjælper til at afslutte krigen, og hvad det betyder for Europas fremtid. Europæerne selv tegner til at blive taberne.
Debat

17.05.22

Velkommen til den virkeliggjorte multikulturalismeChristian Foldager: Opstanden i de svenske ghettoer er endnu en trist påmindelse om virkeligheden i det multikulturelle samfund. Vesten må tage afsked med den multikulturelle ideologi i det 21. århundrede, hvis vi vil bevare vores unikke kultur og fredelige samfund.
Debat

15.05.22

Søndagstegning: Civil uskyldighed?Forfatter Carsten Jensen, tidligere kendt for at rejse over hele verden, roste sig selv og de kriminelle handlinger udført af klimafanatikerne Extinction Rebellion i en lang, forarget tekst, hvor han sammenlignede politiets behandling af ham med interneringerne under 2. verdenskrig.
Debat

15.05.22

Herlufsholm: Når fordomme og en indre svinehund får overtagetMax Ulrich Klinker: En pæn og ordentlig kostskole i Næstved blev pludselig genstand for pøbelvældeadfærd. Fuldstændig skamløst løfter godtfolk sig op til at være dommere. Værst er dog, at man efterlades med indtrykket af, at folk er ligeglade med, at de ingenting ved.
Debat

13.05.22

Hvorfor højrefløjen snakker arabisk og venstrefløjen latinJørgen Dalsgaard: De højreorienterede fortolkere af terrorismen ”taler arabisk”, mens de kulturradikale og venstreorienterede bruger begreber fra socialvidenskaben for at forklare problemerne. Det indebærer også en pointe om humanistisk dannelse.
Debat

13.05.22

kjlj
Rød Stuegang: Klimapacifisme, hærværksydelser og Carsten MenneskebarnHer i Rød Stuegang har Kontrast plukket en buket af venstrefløjens mest udsøgte tosserier i seneste tid og ser nærmere på, hvordan kunstfonden giver penge til folk, der smadrer offentlig ejendom, Folkebevægelsens klimanej til EU-forsvar og Carsten Jensens lidelser bag tremmer.
Debat

11.05.22

Forkast “det falske vi” – og alle dets belastende slægtningeMorten Okkels: Hvorfor siger folk “vi” uden at mene dem selv? Det er tid til endnu et opgør med ulideligt politisk debatsprog, både i form af “det falske vi” og begrebets kedelige fætter, “det forlorne man”. Undervejs viser det sig også, hvordan klichéen “jeg skammer mig over at være dansker” fungerer retorisk.
Debat

10.05.22

Stem nej – du får ikke chancen igenChefredaktøren: Dansk tilslutning til EU’s forsvarssamarbejde vil lægge beslag på sparsomme militære ressourcer, EU’s ledere ønsker tydeligvis vetoretten afskaffet snarest, og krigen i Ukraine udstiller de toneangivende EU-lande som rystende uansvarlige.
Debat

09.05.22

Det kan ikke undre, at hjerter bliver hårde på kostskolerRasmus Ulstrup: Hvad bliver konsekvensen for børn, når forældre aktivt vælger at udlicitere deres opdragelse til de professionelle og til andre børn? Den kendte borgerlige kritik af velfærdsstaten kan lige så vel anvendes på Herlufsholm.
Debat

09.05.22

Ibi-Pippi har opløst den sidste grænse mellem satire og moderne kunstChefredaktøren: Det er komisk at følge reaktionerne på Ibi-Pippis hærværk mod et Jorn-maleri. Kunstverdenen har nemlig en påfaldende lav tolerance for provokunst og en overraskende stor respekt for ejendomsret, når “værket” ikke er venstreorienteret.
Debat

08.05.22

Søndagstegning: Makrel-MetteDen indiske premierminister Modi har været på officielt besøg i Danmark. Hjemme i Indien har hans regeringskontor lavet en tegneserie til skolebørn, som portrætterer hans barn- og ungdom særdeles heroisk. Det var måske en idé til efterfølgelse for den danske statsminister? Kontrast giver et bud.
Debat

06.05.22

Malthe til 1. maj: Blå Bjarne og fløjtende flashbackMalthes Mangfoldighedsspalte: Malthe Busk har et ubehageligt møde med virkeligheden, der bryder idyllen på 1. maj, mens mails fra Mediestøttestyrelsen hober sig op, og minder fra en tåget klima-fløjtedemo vender tilbage.
Debat

06.05.22

Når Pelle Dragsted kalder folk oligarker, laver han “negerfinten”Chefredaktøren: Folk på venstrefløjen hævder med påtaget naivitet, at begrebet oligark i 2022 er et analytisk begreb frem for en association til russiske kleptokrater. Det svarer til at påstå, at ordet neger er neutralt, fordi det oprindelig betyder sort.
Debat

05.05.22

Nyfeminismens kvindeopfattelse er og bliver ødelæggendeAnne-Marie Vestergaard: Nyfeminismens kvindeopfattelse er og bliver ødelæggende og forvrængende. Velfærdssamfundets døtre sparker åbne døre ind, og i praksis ligner det mere og mere en magtovertagelse.
Debat

04.05.22

Onsdagstegning: Den forbudte rematerialiseringDet ser ud til at være blevet en farbar vej til berømmelsen for håbefulde kunstnere at ødelægge tidligere kunstneres værker, men måske har det i virkeligheden altid været sådan?
Debat

04.05.22

På film er kvinders død tragedier, mænds er statistikChefredaktøren: I danske filmkredse er det kommet på mode at hævde, at kvindedrab på film er udtryk for sexisme og patriarkat. Men vil man endelig udlede en kønspointe af filmhistorien, er den indlysende, at kvinders liv er langt mere værd end mænds.
Debat

02.05.22

EU og regeringen truer ytringsfriheden på sociale medier, ikke Elon MuskChefredaktørens Blok: Selvom Mikkel Andersson mener, at politisk debat på Twitter gør alle dummere, er han alligevel glad for, at Elon Musk har købt det sociale medie.
Debat

29.04.22

EU-trusler og radikalt raseri blåstempler regeringens Rwanda-planChefredaktørens Blok: Hvis regeringens plan om asylbehandling og ophold i Rwanda bliver til virkelighed, vil det være et markant og nødvendigt brud med årtiers destruktiv og dysfunktionel asylpolitik.
Debat

28.04.22

Elon Musks køb kan gøre Twitter bedreTobias Petersen: Vi venter i spænding på, hvad Elon Musk vil stille op med Twitter. Mens Stine Bosse frygter at miste sit safespace, hvor de fleste mente det samme som hende, finder forfatterne Jonathan Haidt og Douglas Murray grund til optimisme. Det er der nok også.
Debat

27.04.22

kjlj
Tag dig i agt for politiske stopordMorten Okkels går i kødet på stopord, som egner sig til at sløre den kritiske sans hos både journalister og borgere generelt. Det er begreber som lighed, ligestilling, integration, grøn og demokratisk. Vær bevidst om stopord som retoriske våben på en kampplads.
Debat

27.04.22

Utryghed er bedre end censurHenrik B. Dynesen: Et alvorligt nederlag til ytringsfriheden truer, nu hvor politikerne vil have mere kontrol med sociale medier, og alt for få siger tendensen imod. Du bør stille dig på ytringsfrihedens side, selv hvis det koster noget af din sjælefred.
Debat

26.04.22

kjlj
Erhvervslivet sværmer for identitetspolitikChefredaktørens Blok: Virksomhederne har fundet sig et nyt modelune, efter det kreative samfund gik af mode. Nu handler det om identitetspolitik, der bliver udmøntet i mangfoldighedsdyrkelse, og eksperter i diversitet står klar til at hjælpe og tage sig betalt.
Debat

26.04.22

Hvordan kunne Glistrup se de problemer, som andre overså?Jørgen Dalsgaard: Tilbage i 80’erne var Mogens Glistrup blandt de første til at advare om, at indvandring ville få en høj pris. Lad os se på, hvorfor han indså problemet før eksperterne og de intellektuelle. Det handler om to forskellige syn på mennesker.
Debat

25.04.22

Nøglen til mænds sundhed er at behandle dem som mændTobias Petersen: Sundhedssystemet er et kvindeligt rum, hvor man i årtier er gået ud fra, at gode løsninger for kvinder fungerer lige så godt for mænd. Det er en af de væsentlige forklaringer på, at mænd oftere får alvorlige sygdomme og dør af dem.
Debat

24.04.22

Søndagstegning: Mor PutinFlere lydfiler er kommet frem, hvor russiske mødre tilsyneladende aktivt støtter deres sønner i krig med at begå overgreb.
Debat

24.04.22

At skifte til MitID er røv og nøglekortRasmus Ulstrup Larsen har det tungt med overgangen til det nye MitID-system og nylige bitre erfaringer med det offentlige. Hvor skal borgerne få service, når det tydeligvis ikke kan lade sig gøre i Borgerservice, spørger han.
Debat

22.04.22

Hannover hangover – med Malthe og mediestøttenMalthes Mangfoldighedsspalte: Sagaen fortsætter, her hvor Malthe Busk kommer til hægterne på Shawarmarama efter at have reddet verden endnu en gang, på en måde, og en mail fra selveste Mediestøttestyrelsen vækker uro.
Debat

22.04.22

Forsvar for ytringsfriheden skal være sværtChefredaktørens Blok: Hvis man aldrig oplever, det giver en ubehagelig følelse at forsvare en vidtgående ytringsfrihed, er det formodentlig, fordi man kun forsvarer den for ligesindede. Miltons forbandelse er på spil, også i Danmark.
Debat

21.04.22

Jeg savner den konstruktive fortælling om offentligt ansatteStefan Agger: Vi er mange i den offentlige sektor, hvis jobs bygger på et meningsfuldt kald, men det bliver for sjældent afspejlet i samfundsdebatten. Som borgerlige skal vi kunne tilbyde en mere opbyggelig historie om offentligt ansatte.
Debat

12.04.22

kjlj
Forsvaret for tårnhøj SU er gådefuldt og asocialtChefredaktørens Blok: De intellektuelle eliters kamp for egne privilegier er nådesløst udstillet af venstrefløjens hysteriske reaktion på en marginal omlægning af en SU, der både er verdens suverænt højeste og omfordeler fra fattige til rige.
Debat

11.04.22

Fra alle os på SDU til islamiske terrorister: Undskyld, bare undskyld!Emilie Jäger: Når man er studerende på Syddansk Universitet, skal man lægge ører til lidt af hvert i auditoriet. F.eks. at terrorister ikke skal i fængsel, for indespærring er der aldrig nogen, der er blevet mindre ekstremistisk af.
Debat

10.04.22

kjlj
På kampdruk for klimaets skyldMalthes Mangfoldighedsspalte: Du ved, at du er en rigtig intersektionel feminist, når du har fundet dig selv i fløjtedemo med Intersektionale Feministische Aktionsgruppe. Kontrasts alternative medarbejder Malthe Busk har været på klimarejse.
Debat

10.04.22

Søndagstegning: KlimamarchMens Europa står i den værste krise i nyere tid med krig i Ukraine og trusler om eskalering med atomvåben, er flere debattører og videnskabsfolk ude med budskaber om, at ressourcerne bør bruges på klimaaktivisme.
Debat

09.04.22

kjlj
Hvad Putins krig har lært os om grøn omstillingChefredaktørens Blok: FN’s klimapanels drøm om en halvering af CO2-udledning i 2030 virker temmelig usandsynlig, når Europa end ikke er villig til at stoppe import af russisk gas, der både udleder CO2 og finansierer Putins krigsmaskine.
Debat

08.04.22

kjlj
Vi har brug for mere saglighed i borgerlig klimadebatChristoffer Bugge Harder: De borgerlige stemmer, som ikke forholder sig til klimaproblemets realiteter, minder om venstre sides historiske modvilje til at acceptere problemer med indvandring. Anerkend virkeligheden, og meld ind med konkrete løsninger, lyder opfordringen.
Debat

07.04.22

kjlj
De unge kan også være bange – så hvad er løsningen?Tobias Petersen overvejer råd til de unge mennesker, der er ængstelige og deprimerede på grund af klimaet. De bør vende deres klimaangst til en ressource. Og måske kunne de endda lære lidt af Jordan Peterson, selv hvis de ikke er hans typiske fans.
Debat

07.04.22

kjlj
Grøn omstilling skal tage højde for den uperfekte virkelighedRasmus Toft-Petersen: Klimahandlingens præmis er ofte selvmodsigende. På den ene side har vi meget travlt, og omstillingen skal ske i rekordtempo, og på den anden side er politikken meget selektiv og hurtig til at skyde for eksempel atomkraft i sænk.
Debat

06.04.22

kjlj
Lomborg: Vi lever i en frygtens tidsalderBjørn Lomborg: Retorikken om klimaforandringer bliver stadig mere ekstrem. Global opvarmning er ægte, men det er ikke jordens undergang. Her er essayet særligt til Kontrasts medlemmer, hvor Lomborg deler nogle af sine tanker i sin seneste bog, ‘False Alarm’.
Debat

06.04.22

kjlj
Sådan vil den grønne omstilling hærge DanmarkChristian Egander Skov: Den grønne omstilling vil revolutionere Danmark, men ikke på den måde, vi håber. Den grønne omstilling i Danmark er i vid udstrækning kreativ bogføring, og den vil sætte skel mellem mennesket og naturen.
Debat

06.04.22

Krigen vil ændre Europas syn på forsyningssikkerhedKim Valentin: I EU har vi været godtroende over for Rusland i stedet for at sikre uafhængighed af Putins gas. Derfor skal det nu gå endnu hurtigere med den grønne omstilling og udbygning af vedvarende energi, skriver Venstres EU-ordfører.
Debat

05.04.22

kjlj
Jeg har stadig stråling på stenalderhjernenHenrik B. Dynesen: Vi har fået en irrationel frygt for atomkraft, blandt andet fra film og tv som ‘Chernobyl’. Det kræver mod at få konfronteret den radiofobi, som mange af os lider af, så vi kan gå ud fra viden og data i stedet.
Debat

05.04.22

kjlj
Nogle overvejelser for og imod klimapanikBrian Degn Mårtensson: Det er rigtigt, at vi skal tænke på vores børn og børnebørn, når vi diskuterer klima. Men det bliver ofte glemt, at de levende også er en slags mennesker med ret til at være her. Her er argumenterne for og imod panik.
Debat

04.04.22

kjlj
Vesten lærte intet af oliekrisenSteffen Larsen: EU kunne være uafhængig af energi fra slyngelstater, hvis politikerne havde prioriteret det. Men de glemte, at energipolitik også er sikkerhedspolitik, og stirrede sig blinde på sol og vind. Vi endte med at finansiere vores egne fjender.
Debat

04.04.22

Velkommen i temaugen om energi og klimaTema: Krydsfeltet mellem energi-, klima- og sikkerhedspolitik er blevet et politisk tema for det 21. århundrede. I denne uge vil Kontrast vinkle på problemer og løsninger set fra det borgerlige perspektiv.
Debat

03.04.22

Søndagstegning: StemmeprøvePartier på yderfløjene er forargede over formuleringen af teksten på den stemmeseddel, som danskerne skal bruge ved folkeafstemningen 1. juni. De mener, at det er fusk og manipulation at udelade væsentlige ord som ‘EU’ og ‘forsvarsforbehold’.
Debat

02.04.22

Fascisme og nazisme – hvor skal vi placere dem politisk?Brian Degn Mårtensson: Hvordan er fascisme og nazisme kommet til at betyde højreorienteret i folks bevidsthed? Sådan var det ikke i disse idéers storhedstid før 1945. Det er blevet sådan på grund af en nyfortolkning af historiske begivenheder.
Debat

01.04.22

Det MÅ da være den hvide mands skyld, altsåMalthes Mangfoldighedsspalte: Kontrast lagde lokaler til et yderst seriøst møde i kunstnerkollektivet Friblødere for Fred. Det blev til en frugtbar diskussion om, hvem der egentlig har ansvaret, når en sort mand begår vold.
Debat

01.04.22

Derfor skal du stemme nej til at afskaffe forsvarsforbeholdetChefredaktørens Blok: Stemmer danskerne ja 1. juni, belønner de en lumpen opportunisme og giver medvind til et tvivlsomt EU-alternativ til NATO. Det vil være baseret på lande, som har vist sig ude af stand til krisehåndtering og næppe vil varetage Danmarks interesser.
Debat

30.03.22

Hyggekommunismen er blevet populær i DanmarkHelle Birk: Hvor mange af Enhedslistens fans har mon forstået partiets ideologi, inden de sætter deres kryds? Det er en skræmmende udvikling, at op mod hver fjerde vælger i dele af landet fortsat spiller med på ideologien, selv i disse krigstider.
Debat

29.03.22

Unge og alkohol: Forbud er den forkerte vej at gåJeppe Klenitz-Jakobsen: 16-årige bør stadig være i stand til at købe øl i fremtiden. Sundhed handler om mere end fysisk form, og det nytter ikke noget at afskærme de unge mennesker fra alle livets udfordringer.
Debat

28.03.22

Tre erfaringer om Ukraine, som Beijing bør notere sigNicolai Svejgaard Poulsen: Krigen i Ukraine har vist, at den liberale verdensorden står stærkere, end mange ellers troede. Den kendsgerning er et lyspunkt midt i en tragedie og kan forhåbentlig også blive et lærestykke for Kina.
Debat

27.03.22

Søndagstegning: Overmod og modtrækPå trods af militær overmagt kan russerne ikke rigtig gøre fremskridt i deres “særlige militære operation” i Ukraine. Tiltroen til egne evner er klart overvurderet, ligesom vurderingen af Ukraines modstandsvilje er klart undervurderet. Putin reagerer med at skrue op for både retorik og brutalitet.
Debat

26.03.22

kjlj
Da venstrefløjen pludselig opdagede, at nærområder ikke findesChefredaktørens Blok: Flere på venstrefløjen mener, at ordet “nærområder” er meningsløst, når det gælder ukrainske flygtninge. Det er naturligvis hykleri, når de i årevis har brugt begrebet helt naturligt og ukontroversielt om flygtninge fra Mellemøsten.
Debat

24.03.22

Rusland er sygt helt ind i marvenChristian Egander Skov: Krigen vender op og ned på vores tilgang til Rusland, når vores forestillinger om russisk magt bliver afkræftet af virkeligheden. Selv hvis det lykkes Putin at knække Ukraine til sidst, har Rusland tabt.
Debat

23.03.22

Mediekritik: Den nye mand på Kontrast stempler indRasmus Ulstrup Larsen er seneste tilføjelse til Kontrast-holdet. Her starter han sin nye redaktionelle karriere med at føre stafetten videre i den nye tradition for mediekommentarer om onsdagen.
Debat

23.03.22

Zemmour er både skarp, belæst og forstemmendeAnne-Marie Vestergaard redegør kritisk for Éric Zemmour, den franske forfatter og medieperson på højrefløjen, som er kandidat til præsidentvalget i april. Han er en sammensat person på mange måder, blandt andet i forhold til Rusland, beretter Vestergaard.
Debat

22.03.22

Erkend din fjende – og dine kæphesteHenrik B. Dynesen: Når vi står over for en fjende, der truer os på livet, så rykker vi sammen. Men selvom vi hører krigsbragene fra Ukraine og reagerer på dem, slæber vi vores kæpheste med. Og bliver blinde for vores egne af slagsen.
Debat

21.03.22

Dette bør du vide, inden du stemmer 1. juniLars Onslev: Sporene skræmmer især fra tysk politik angående EU og forsvar. Ikke mindst har den nuværende EU-kommissionsformand håndteret militæret dybt kritisabelt som minister. Det er værd at tage med i vores egen debat om forsvaret og forbeholdet.
Debat

21.03.22

Eksamen er den flittige elevs festStefan Agger: Eksamen har fået et dårligt ry i den politiske debat om uddannelse, men modstanden er misforstået. Optimalt burde alle fag afsluttes med eksaminer, for de giver eleverne et forstærket fokus og i øvrigt de mest retfærdige karakterer.
Debat

20.03.22

Søndagstegning: TabuRetterKrigen i Ukraine ændrer på gamle stillinger, og især på venstrefløjen har det været hårdt at flytte sig mod midten. Man har nødtvunget måttet opgive urgamle dogmer og rykke sig markant mod højre for fortsat at sidde med ved bordet, hvor ikke alt er lige spiseligt.
Debat

20.03.22

Mistænksomhed og selvovervurdering – en anden vinkel i kulturkampenJørgen Dalsgaard: De intellektuelles hang til gruppetænkning handler kun sekundært om logiske fejl. Man har metodisk fravalgt anerkendelsen af andres perspektiv. En tilsyneladende videnskabelig objektivisme har åbnet sluserne for vrøvl ved at forvandle ånd til sten.
Debat

18.03.22

kjlj
Kynisk kønskamp i en krigstidChefredaktørens Blok: Krigen i Ukraine er en massiv og altopslugende tragedie for næsten alle involverede. Derfor er det skamløst, når eksempelvis FN-organer bruger krigen som anledning til en identitetspolitisk fortælling om, at alle problemer i virkeligheden er kønsproblemer.
Debat

17.03.22

En dag i Malthe Busks livMalthes Mangfoldighedsspalte: Malthe kom ikke til at skrive om onde nazister denne gang. Heldigvis er hans liv også optaget af veganske pandekager og portrætter af Kontrasts journalister som prægtige havdyr. Endnu en velfungerende dag på redaktionen.
Debat

16.03.22

kjlj
Mediekritik: Når journalister er forelskede i sig selvMorten Okkels: Journalisternes glæde ved journalister og folk, der ligner journalister, har aldrig været større end nu. Den eksisterer både åbenlyst og subtilt, lige fra Danmarks Radio til sexklubben.
Debat

16.03.22

Batman må ikke længere være BatmanJonas M. Hoeck: Hvis du holder af Batman-figuren og finder nydelse i at se nattens ridder sætte skik på Gothams fordærvede gader, skal du ikke se den nye film ‘The Batman’. Den er skrækkeligt gennemsyret af politisk korrekthed.
Debat

15.03.22

Forbud er, hvad de unge vil haveTobias Petersen: Mon ikke de unge mennesker alt i alt tager godt imod det nye sundhedsudspil? Vi har at gøre med en generation med en sult efter grænser, og det skaber begejstring for at begrænse folks muligheder.
Debat

15.03.22

kjlj
Jeg hader historien om den grimme ællingMorten Okkels: Hvor fedt er et eventyr, hvor det baner vejen for en lykkelig slutning, at helten omfavner sin elendighed og erklærer sig uværdig til at leve? Det handler ikke kun om H.C. Andersens værste historie, men også hans måske bedste. Og om tilgang til livet.
Debat

10.03.22

Nej tak til woke som succeskriteriumHenrik B. Dynesen: Identitetspolitik blev ikke et hurtigt forbigående problem, som man kunne have håbet. Bloggeren N.S. Lyons kan hjælpe os til at forstå hvorfor, men analysen kræver lidt justering til danske forhold. Hermed et forsøg på det.
Debat

09.03.22

Krigen i Ukraine handler om vores fremtidChristian Egander Skov: Ukraine er verdenspolitik, hvor Vesten ikke har råd til at ryste på hænderne. Nøglen til succes på lang sigt er at støtte Ukraines regering og senere en eventuel ukrainsk partisanbevægelse økonomisk og militært.
Debat

07.03.22

En splittende, opportunistisk og unødvendig afstemningChefredaktørens Blok: Mens en krig raser i Europa, har regeringen sørget for, at danskerne skal bruge de kommende måneder på en debat, der både er splittende og irrelevant for den aktuelle krise, og som uundgåeligt kommer til at handle om forholdet til EU generelt.
Debat

06.03.22

Søndagstegning: Pas på kropssproget!Med Ruslands indtog i Ukraine er Enhedslisten vågnet op til en ny virkelighed. Der skal gøres op med indgroede forestillinger og luges ud i automatreaktioner, da man ellers risikerer at ende på den forkerte side af historien. Det handler om at udsende de rigtige signaler.
Debat

06.03.22

Manden, der udtrykker Putins verdensbilledeNicolai Svejgaard Poulsen: Filosoffen Aleksandr Dugin har formuleret den ideologiske begrundelse for Ruslands brutale og kyniske magtpolitik. Det meste er vrøvl, men det er et studie værd som betydningsfuldt og sågar fascinerende vrøvl.
Debat

04.03.22

Giv freden og Putin en chanceMalthes Mangfoldighedsspalte: Malthe fortsætter sine yderst seriøse tiltag. Han fik ikke indført russisk salat på redaktionen, men arrangerede en delvist succesfuld fredsring ved den russiske ambassade sammen med Gunhild og Thea-Eline.
Debat

04.03.22

kjlj
Selvfølgelig skal ukrainske flygtninge have særbehandlingChefredaktørens Blok: Ukraine er kulturelt og geografisk nærområde til Danmark. Derfor er der både moralske og praktiske argumenter for at åbne dørene for ukrainske flygtninge frem for mellemøstlige og afrikanske. Det er ikke dobbeltmoral.
Debat

03.03.22

Ikke alle børn er født til det store bragStefan K. Sløk-Madsen: DR’s populære musikkonkurrence Børnenes MGP er ikke et rigtigt talentshow, men en problematisk løgn dyrket af voksne mennesker. Resultatet er et program, som gør verden lidt værre for børnene.
Debat

03.03.22

Holodomor – historien lader sig ikke fornægtePeter Knudsen: Sovjet er færdig, men sovjetmentaliteten lever, og de unge skal vide besked om de totalitære tendenser ud over nationalsocialismen. Filmen om journalist Jones i Ukraine er et oplagt og aktuelt udgangspunkt for at fremme forståelsen.
Debat

02.03.22

kjlj
Medieskævhed: Journalisternes klichéer trækker til venstreMorten Okkels: Hvorfor er det et problem at tale om “statens husholdningsbudget”, “at falde ud af dagpengesystemet” og lignende? Pressens klichéer både afspejler og forstærker en venstredrejet tendens i nyhedsdebatten.
Debat

02.03.22

Jagten på diagnoser til børn har taget overhåndJeppe Klenitz-Jakobsen: Psykiatriske diagnoser skal kun bruges, når de er nødvendige. Det er ikke noget, som forældre skal jagte og ønske sig for deres børn. Denne jagt på diagnoser får en høj pris, og børnene kommer til at betale den.
Debat

01.03.22

Wokeness i knæ? Jeg ser frem til amerikanernes dom over BidenJørgen Dalsgaard: Udbredelsen af woke teorier truer hele den europæiske tradition for oplysning og demokrati. Derfor må vi håbe, at Demokraterne modtager en syngende lussing ved midtvejsvalget – og at sandheden vinder i sidste ende.
Debat

28.02.22

kjlj
Endnu er Ukraine ikke tabtChefredaktørens Blok: Ukraines heroiske, uventet vellykkede modstand mod Ruslands overfald fører ikke nødvendigvis til en sejr mod overmagten. Men en stadig mere isoleret, despotisk og forarmet Putin risikerer at blive den større taber uanset det militære udfald.
Debat

28.02.22

Selvcensur slår rod i sind og undervisningChristian Egander Skov: Engang handlede uddannelse ellers om at tænke, men nu skal man helst lade være. Lærere forventes at være servicemedarbejdere i taxameterindustrien, og den vigtige forskel mellem at citere og agitere for noget bliver udvisket.
Debat

25.02.22

Det vigtigste ord, du aldrig har hørt omRyan Smith: Hvad skal vi kalde den tendens, at administratorer, konsulenter og fidusmagere overtager institutioner? Komplifikation! Som den tyngdekraft, der opstår omkring et sort hul, står intet imod disse menneskers trang til at komplifikere.
Debat

25.02.22

Hvem vinder krigen i Ukraine? Måske Kina …Brian Degn Mårtensson: Krigen skyldes i høj grad emotionelle faktorer foruden en enkelt præsidents overvurdering af sig selv. Putin har formentlig begået en strategisk fejl, der også vil gå ud over Rusland, og det er der mange gode grunde til.
Debat

24.02.22

kjlj
Vesten er svækket af mangel på strategisk tænkningKasper Støvring: Rusland har invaderet Ukraine og anerkendt udbryderrepublikkerne i øst, og det er på høje tid, at de liberale i Vesten tager ved lære. Det giver ikke mening at betragte sikkerhedspolitik på samme måde som indenrigspolitik.
Debat

24.02.22

Putins imperiedrømme stopper først, når Vesten gør prisen for højHenrik Dahl: Putin kunne enten betale en enorm pris i blod og fattigdom for sin egen og andres befolkninger for at genoplive et afdødt imperium. Eller han kunne tilvælge fred og velstand mod at leve efter den traktat- og regelbundne orden. Han valgte det første.
Debat

23.02.22

kjlj
Vil I den totale krænkelsesparathed?Chefredaktørens Blok: Politiken går skamløst Se & Hør i bedene med forargede rapporter fra nattelivet, hvor borgerlige har citeret en antinazistisk sketch. Det er både fjollet journalistik og hyklerisk, da Politiken næppe ville gå kritisk til røde politikere på lignende måde.
Debat

22.02.22

Måske er det ikke alt, mænd og kvinder skal dele med hinandenTobias Petersen: I den perfekte verden kunne vi tale fordomsfrit sammen på tværs af kønnene. Reelt er der tanker, vi ikke kan dele, og emner, vi ikke kan berøre. Det viser reaktioner på nylig konversation mellem redaktør Martin Krasnik og forfatter Kim Leine om køn og seksualitet, og det må vi forholde os til.
Debat

21.02.22

kjlj
Libanon som identitetspolitisk forbillede?Chefredaktørens Blok: Hvis man drømmer om køns- og racekvoter, kan man med fordel lade sig inspirere af multikulturelle Libanon, hvor religion og etnisk tilhørsforhold er mere vigtigt end kompetence og erfaring.
Debat

21.02.22

Kvindehad er blevet den automatiske forklaringRasmus Ulstrup Larsen: Kønsdebatten er præget af en bizar logik, nemlig at når vi ikke kender årsagen til et problem, må det skyldes et kulturelt betinget kvindesyn. Men det er en farlig misforståelse, især når det handler om forbrydelser som vold og drab.
Debat

18.02.22

Hvad sker der for misogynistisk had mod empatiske rusketure?Malthes Mangfoldighedsspalte: Patriarkatet slår ned på liflig og forfriskende kvindelig ledelse. Barbara Bertelsen, Karen Melchior og Josephine Fock er de seneste uskyldige ofre for et kvindehadsk komplot, afslører Kontrasts woke mangfoldighedsrepræsentant.
Debat

18.02.22

Hvem er staten? Staten er en kølleStefan K. Sløk-Madsen: Staten er en organisation af mennesker med monopol på vold. Det glemmer nogle nationalkonservative, der ser et effektivt redskab til et smukkere samfund. Det bliver hurtigt en farlig vej at gå, skriver CEPOS’ uddannelsesleder.
Debat

17.02.22

Den positive maskulinisme er vejen fremStefan Agger: Maskulinitet er forbundet med en række positive værdier og ikke toksisk i sig selv. Køn betyder noget, men er ikke konstruktivt at bygge kollektive identiteter op på. Lad os se på at opbygge en åben og konstruktiv “maskulinisme”.