Foto: Acase1968, Wikimedia Commons
DebatGymnasielærer: En kæmpestor tak til den danske ungdom

I snart et år er en ungdomsårgang gået glip af unikke minder og venskaber og har ydet en kæmpe indsats både socialt, menneskeligt, fagligt og økonomisk.

DebatEU er sin egen værste fjende

Problemet med EU er, at vi har misforstået, hvad formålet med unionen er. Det mener Kuzma Pavlov.

DebatKasper Støvring: Brexit er den store test

Med Brexit har vi endelig fået et reelt alternativ til EU. Brexit er derfor frem for alt den store test: Er udtræden af EU en dårlig eller en god idé, når alle lodder er lagt op, og den store vægt skal aflæses?

Foto: Nicola Fioravanti, Unsplash
DebatMustafa Sayegh: Man kan ikke være for dansk

Kultur og religion hænger uløseligt sammen, især i islam, som i vidt omfang også er en politisk ideologi. Derfor kan det være svært for unge muslimske danskere at stå ved deres egen identitet.

Foto: Charles Deluvio, Unsplash
DebatEnhedslistens forslag om at lukke daginstitutionerne viser, hvor semi-elitære de er blevet

Har Enhedslisten udviklet sig fra at være bundens stemme til at være et elitært parti for Vesterbro-segmentet, der bejler til ressourcestærke familier, enkeltpersoner og studerende? Det spekulerer Ali Aminali over i kølvandet på deres forslag om også at lukke daginstitutionerne ned.

DebatDen ”glade” liberalisme underminerer sig selv

Der findes to slags liberalisme – en "glad" liberalisme og en "kassemester"-liberalisme. Ryan Smith har lavet en guidende matrix.

Foto: "Skærtorsdag", altermaleriet i Linå Kirke, af Thomas Kluge
DebatThomas Kluge – en utidssvarende maler, tiden har brug for

Den moderne kunst har så lidt at sige os i dag. Der er ingen åndelig længsel efter genfødelse, heller ikke af vores kultur. Den er nemlig syg i sin kerne og skal derfor smadres. Kluge går en anden vej. Han går tilbage, men dermed også frem. Han er en renæssancemaler, der ønsker en genfødelse af vores danske og europæiske kultur, skriver Kasper Støvring.

Clay Banks, Unsplash
DebatHvorfor negligeres den yderste venstrefløjs politiske vold?

Det utilstedelige angreb på Capitol Hill dækkes heldigvis massivt af medierne i både USA og Danmark, men det skorter på fordømmelsen, når det gælder Black Lives Matters demonstrationer og systematiske hærværk. Det mener Kuzma Pavlov.

Foto: Martin Falbisoner, Wikimedia Commons
DebatStatskup for idioter

Heldigvis er Trump for ubegavet til at udtænke endsige udføre et “rigtigt” statskup, men hans narcissisme og despekt for demokratiske institutioner formåede ikke desto mindre at opgejle hans tilhængere til at angribe hjertet i det amerikanske folkestyre og udstille landet som mere polariseret og ustabilt end nogensinde før i efterkrigstiden.

Foto: Sigmund, Unsplash
DebatForældreansvar kræver frihed

Det meget store offentlige danske system, som gør krav på børnene, reducerer forældreansvaret og påvirker forældrerollen negativt. Derfor er det på tide at sænke skatten og give forældrene valgfrihed og ansvaret tilbage, mener Anne Kirstine Sørensen.

Foto: Steve_Herring, Wikimedia Commons
DebatKim Møller: Mentalhygiejnisk kedsomhed

Måske er der i virkeligheden mange ting, du overser i det daglige, mens du spilder din tid med Rosa Lunds kernevælgere. Vi har meget at miste, og identitetsmæssig forståelse er vigtigere end partier og løbende debatter.

Foto: Liberal Alliance
DebatLad os praktisere samfundssind – og ikke kun prædike det som Mette Frederiksen

Ole Birk Olesen: Hvis vi i Danmark havde stillet os tilfredse med 1960’ernes velstand, så ville vi i dag være lige så fattige som mexicanerne og tyrkerne. Politikere må vise det samfundssind at arbejde for det langsigtet rigtige, ikke kun det kortsigtet populære. Her svigter Mette Frederiksen og hendes regering.

Foto: Venstre / Jens Astrup, Flickr
DebatSigne Bøgevald: Lars Løkke svigter opgøret med velfærdsstaten

Uden et fællesskabsorienteret alternativ til den socialdemokratiske velfærdsstat opnår den borgerlige fløj aldrig hverken at vinde værdikampen eller regeringsmagten. Det mangler Løkke at tage højde for i sin optegning af dansk politik.

Foto: Folketinget.dk / Christoffer Regild
DebatMiddelklassen skal udfordres i 2021

Det skal altid være Socialdemokratiets opgave at gøre middelklassen større og stærkere, men med den opgave følger et ansvar for at sikre, at middelklassen bidrager til et Danmark, hvor borgerne møder hinanden på tværs af klasser, mener Frederik Vad Nielsen.

Foto: Andrzej Rembowski, Pixabay
DebatEU's vaccinesvigt

Hvis EU-borgere får vacciner langt senere end lande som Storbritannien, Israel og USA og dermed risikerer forlængede nedlukninger og flere syge og døde, har EU fejlet massivt i sin største og hidtil mest afgørende prøve.

Foto: Folketinget.dk / Steen Brogaard (redigeret)
DebatBlå blok skal droppe grøftegraveriet og tale til følelserne

I mangel af evne til at appellere til følelserne er der for mange borgerlige, der bruger tiden på at grave grøfter for andre borgerlige. Der er nemlig mere tryghed i de borgerlige dyder, end der er i den røde forslugenhed og hæmningsløshed.

Foto: EU2017EE Estonian Presidency, Wikimedia Commons
DebatLars Løkkes postliberale dødsbo

Er der et borgerligt håb i Lars Løkkes afgang fra Venstre? Det må tiden vise, mener Christian Egander Skov.

Foto: Fred Barnard, Wikimedia Commons
DebatDet borgerlige menneske er blevet svagt

Det borgerlige menneske er blevet et undermenneske, der aldrig kan blive fri til at herske, og det skyldes den verserende identitetsdebat. Det skriver Nikolai Lang-Jensen i et læserbrev.

Foto: Paulius Malinovskis, Wikimedia Commons
DebatEn ønskeliste for 2021 til den borgerlige blok

Et fuldstændigt salg af Ørsted, principfasthed og en fælles velfærdspolitik. Signe Bøgevald har en forhåbning om, at det borgerlige Danmark kan forenes og vinde værdikampen i 2021.

Foto: Radikale Venstre, Flickr
DebatRadikale Venstres nedsmeltning er et af årets lyspunkter

Mustafa Sayegh: De radikale har fået et rap over nallerne i 2020, og det er godt for både demokratiet og integrationen.

Foto: Blackcat, Wikimedia Commons
DebatMænd i dametøj

Identitetspolitikkens dekonstruktion af kønnet er ren ideologi, der ikke har noget med videnskab at gøre, selvom nogle fortalere gerne vil have det til at fremstå modsat. Og det er problematisk, mener Christian Egander Skov.

Foto: Sebastian Ziebell, Flickr
DebatKardemomme-loven i jernhandsken

Jakob Levinsen: En borgerlig opposition vil da være en fin idé. Den skal bare besinde sig på sine egne værdier og lade være med at rende efter alle mulige andres.

Foto: Montanasuffragettes, Wikimedia Commons
DebatDe solidariske feministers problem

Anne Kirstine Sørensen: Mennesker og værdier er forskellige, og derfor skal feministerne stoppe med at kæmpe for, at der kun er én måde at være mor på. For nogle kvinder vil faktisk hellere dedikere deres liv 100 pct. til familien frem for karrieren.

Foto: Screenshot, Youtube
DebatFrederik Vad: Kunstakademiet er en smagsprøve på fremtiden

Kunstakademiet har været en øjenåbner og en smagsprøve på, hvad fremtiden kommer til at bringe. Flere institutioner vil følge trop, hvis ikke der slås ned på den bølge af censur, indoktrinering og ensretning, der skyller ind over Danmark.

Foto: Georg Arthur Pflueger, Unsplash
DebatKasper Støvring: Arbejde skaber et værdigt liv

En polarisering mellem eliten og det almindelige arbejdende folk hersker i de vestlige samfund. Løsningen er dog hverken identitetspolitik, uddannelse eller omfordeling, men derimod anerkendelse af det manuelle arbejde.

DebatDavid B. Karsbøl: Armslængde-princippet er et handikap for de borgerlige

Armslængdeprincippet og de fine fornemmelser bør droppes af de borgerlige i erkendelse af, at de aldrig har fungeret og heller ikke kommer til det. I stedet skal det erstattes af 'kædesavsprincippet', der tilsiger, at borgerlige skal bruge deres kædesav til at skære så meget i statens institutioner som muligt.

Foto: Jon Kafling Wichmann, Pixabay
DebatPrivilegier er som sex. De er kommet for at blive.

Derfor kan man også lige så godt vedkende sig dem. De er alt for gode til kun at være noget, man beskylder andre for ikke at kunne få øje på, mener Jakob Levinsen.

Foto: Wellcome Images, Wikimedia Commons
DebatVelfærdsstatens trekantshandel

Kim Møller er ved at være træt af at diskutere med de selverklærede progressive og drømmer om at opdatere 'progressiviteten' og dens definitioner til år 2020.

Foto: Ninian Reid, Flickr
DebatMikkel Andersson: Regeringens uforståelige covid-svigt

Den socialdemokratiske regering har forspildt en unik chance for at opbygge det effektive beredskab til covid-håndtering, som i en række asiatiske lande effektivt har holdt dødstallet og skaden på BNP i bund.

Foto: Wellcome Images, Wikimedia Commons
DebatMagelige revolutionære og den kulturelle corona

Vores kunstnere og kulturfolk er ofte dem, der udstikker kursen for resten af os, men for tiden virker de desværre til at være en art superspredere af, hvad man kunne kalde kulturel corona; en navlebeskuende syge, der fokuserer på medfødte karakteristika og finder kvalitet i visse biologiske forudsætninger frem for andre.

Foto: Nrcgov, Wikimedia Commons
DebatMads Fuglede: Vi har brug for USA's beskyttelse

USA har været Vestens leder, siden præsident Truman tog rollen som beskytter af verdens demokratier. Men den kommende præsident Biden står over for en række sikkerhedspolitiske udfordringer.

Foto: Henrik Bjerregrav, Wikimedia Commons
DebatMink-skandalen burde være en oprejsning til de sammenkrøllede borgerlige

Mink-skandalen er Mette Frederiksens syndefald, men de borgerlige har ikke formået at få noget ud af den. Derfor er det på tide at gøre status, mener Christian Egander Skov.

Foto: seier+seier, Wikimedia Commons
DebatDen røde fredning af DR bliver forhåbentlig en pyrrhussejr

Mikkel Andersson: Enhedslisten, Radikale og SF sikrede ved finanslovsforhandlingerne 900 mio. kr. til et stadig mere irrelevant DR. Som borgerlig kan man dog glæde sig over, at statsradiofoniens mest stålsatte støtter nu næsten kun findes på den værdipolitiske venstrefløj, der næppe kan frede kolossen for evigt. Det mener Mikkel Andersson.

Foto: Mostafa Meraji, Unsplash
DebatMustafa Sayegh: Drop udtrykket islamofobi

Det gavner ikke den almindelige muslim, at man ikke må kritisere islam – kun de fanatiske muslimer, som følger koranen bogstavtro og ønsker at beholde magtmonopolet over for kvinder, frafaldne og homoseksuelle. Derfor skal vi droppe ord som islamofob.

DebatFor medlemmer: Mchangama og Messerschmidt debatterer kristendom

Til fredagens livestreamede medlemsarrangement debatterede Jacob Mchangama og Morten Messerschmidt både kristendommens betydning for frihedsrettigheder og dagens Danmark, det legitime i at reducere islams indflydelse - samt et, måske, voksende ideologisk skel mellem konservative og liberale. Er du medlem af Kontrast, kan du se debatten her.

Foto: Leif Jørgensen, Wikimedia Commons
DebatDebattens falske ofre

Ryan Smith: Vær på vagt over for den selvpromoverende manipulator med falsk offerstatus og falske dyder – for det er ikke nødvendigvis de sande ofre, der råber højest eller skriver om det i Politiken.

DebatDen liberaldemokratiske sump er dræningsklar

Vores demokrati er ved at blive oversvømmet af et liberalt menneskerettighedsregime, der sætter hensynet til individet over fællesskabet, nationen og folket. Det er på tide, vi lærer at dræne sumpen, mener Kasper Støvring.

Foto: Alexander Dummer, Unsplash
DebatDe urentable mødre

Anne Kirstine Sørensen: Kvinder, der prioriterer familien over karrieren, ses som en underskudsforretning, men måske er det i virkeligheden en meget dårligere forretning, at familien som dannende og opdragende fællesskab er blevet svækket?

DebatSelv ikke en minkskandale kan ændre på, at vælgerne finder blå bloks covidhåndtering utroværdig

Mikkel Andersson: Rød blok og S står i seneste måling bedre end før minkkrisen, og så længe blå blok ikke formår at formulere en troværdig covidpolitik, der også tager smittebekæmpelse alvorligt, ændrer det sig næppe.

Foto: Allied Joint Force Command Brunssum, Wikimedia Commons
DebatSkal Danmark have en aktivistisk udenrigspolitik?

Faren ved relativt rige samfund er, at befolkningerne gradvist føler et større og mere globalt ansvar. Den følelse har dog en skadelig effekt, når staten bliver aktivistisk i sin udenrigspolitik og pludselig ønsker at blande sig i andre staters interne forhold, mener David B. Karsbøl.

Foto: Wolfmann, Wikimedia Commons
DebatBorgerlig mand: Man bliver ikke venstrefløjens nyttige idiot, fordi man er imod overgreb

Det er ikke negativt at støtte kvinder i at sige fra over for overgreb, mener Mads Vestergaard Jensen. I et svar til Marianne Stidsens indlæg "Hvorfor er borgerlige så frygteligt naive, når det gælder MeToo?" spørger han derfor, hvordan man som konservativ mand kan støtte MeToo uden at lægge sig fladt ned for venstrefløjen. Stidsen giver svar på tiltale.

Foto: Public Domain, Wikipedia
DebatNår jeg ser nogen trække nazikortet, skruer jeg helt op for Wagner

Jakob Levinsen: De angivelige ligheder mellem vores forpjuskede regering og Det Tredje Rige er til at overskue. Hvad nogle af dens fans angår, er det derimod måske nok en lidt anden historie.

Foto: Jakob Øhlenschlæger, Wikimedia Commons
DebatHvem skader egentlig integrationen?

Hvem skader integrationen mest? Er det segmentet på højrefløjen, som mistænker enhver, der har rødder i Mellemøsten? Er det segmentet på venstrefløjen, som insisterer på at fastholde muslimer i offerrollen, eller er det de muslimske miljøer, hvor man for enhver pris ikke må blive for dansk?

DebatHvorfor er borgerlige så frygteligt naive, når det gælder MeToo?

Borgerlige, der har støttet MeToo, er skyld i, at det i dag er lykkedes de nye venstrerevolutionære identitetskrigere at noget nær omkalfatre samfundet, så det kan være svært at kende igen. Det mener Marianne Stidsen.

Foto: Silje Bergum Kinsten, Wikimedia Commons
DebatSigne Bøgevald: Politiet mangler demokratisk sindelag

Politiet valgte i minksagen at håndhæve en grundlovsstridig instruks, velvidende at den var ulovlig, og det er ikke godt nok. Selvom ordren kommer fra politisk hold, burde politiet være så demokratisk indstillet, at de ikke efterlever de ulovlige af slagsen.

Foto: Thedanw, Pixabay
DebatSkatten er alle tings moder i debatten om børnepasning

Det høje danske skattetryk gør det umuligt for børnefamilier kun at klare sig med én indtægt i husstanden, og derfor står danske forældre uden et reelt valg, når det kommer til pasningen af deres børn. Hensynet til ”ligestillingen” - eller måske rettere den statslige strategi for ensretning af kønnene - vægtes højere end familiernes trivsel.

Foto: Sebastiaan ter Burg, Wikimedia Commons
DebatTal til bonden i Jakob Ellemann-Jensen

Lige siden Staunings tid har det været kendt, at godbidder til landbruget er det, der trækker Venstre til truget, når vi skal have finansieret udviklingen af velfærdssamfundet. Nu kalder den grønne omstilling på, at vi finder godbidderne frem igen, mener Frederik Vad Nielsen.

Foto: Moahim, Wikimedia Commons
DebatMichael Böss: Krisen, der deler borgerligheden

Tilliden til den danske regerings håndtering af coronakrisen begyndte at falde her i efteråret af tre årsager. En af dem er oplevelsen af, at regeringens restriktioner bygger på vilkårlige skøn, en anden er den problematiske håndtering af minkspørgsmålet, mens en tredje er flere borgerlige partiers politisering af krisen. Men som borgerlig må man uvilkårligt spørge: Hvilke alternativer til regeringens politik repræsenterer oppositionen?

Foto: S. Hermann & F. Richter, Pixabay
DebatRyan Smith: Uligeløn handler ikke om diskrimination

Mænd og kvinder får ikke lige løn for lige arbejde, hører vi ofte. Men årsagerne er komplekse, og udsagnet kun delvist rigtigt.

Foto: News Oresund, Wikipedia (redigeret)
DebatAlex Vanopslagh: Vil støttepartierne virkelig blåstemple Mette Frederiksens grundlovsbrud?

Mink-skandalen er – i bedste fald – den mest alvorlige siden Tamilsagen, i værste fald siden besættelsen. Nu må regeringens støttepartier gøre op med sig selv, om de vil tage til takke med at være gummistempel for Mette Frederiksens dekreter, eller om de vil være med til at undersøge sagen til bunds og drage de nødvendige konsekvenser.

Foto: Heblo, Pixabay
DebatAmerikanerne stemte konservativt, men Bidens politik kan blive det stik modsatte

Hvis Biden ender med at lytte til sit partis venstreradikale bagland, er hans dage i Det Hvide Hus allerede talte. For amerikanerne er i bund og grund et konservativt folkefærd, mener Kasper Støvring.

Foto: GoToVan, Wikimedia Commons
Debat'Usynlige strukturer' og 'antiracisme' skal mødes med en mur af uforsonlighed

Angreb er det bedste forsvar, og derfor må højrefløjen selv ændre retningen i stedet for bare at forsøge at sænke venstrefløjens fart.

DebatDet hele skvatter sammen

Institution efter institution falder, og langsomt eroderer jordbunden under den borgerlige kultur. Den klippegrund, man tidligere kunne bygge sit hjem på, taber vi mere og mere af hver dag.

Foto: Szilas, Nationalmuseum, Stockholm, Wikipedia
DebatStøt værket “Fjernelse af al offentlig finansiering af Kunstakademiet”

Mikkel Andersson præsenterer et provokerende samtidskunstværk, der afsøger grænserne mellem offentlig forvaltning, uddannelsespolitik og samtidskunst.

Foto: KMoore CSymphony
DebatOffentlig lyd på private hænder

Landets bedste privatorkester stortrives, og et nyt koncerthus på privat initiativ ser snart dagens lys i København. End ikke i det hundedyre klassiske musikliv er staten nødvendigvis kunstens bedste og eneste ven.

Foto: Visuals3Dde, Pixabay.com
DebatMikkel Andersson: Mit spændende covid-eventyr!

OK, faktisk er det ikke særligt spændende. Det handler mest om at være sløj i en kælder på Amager.

Foto: Andreas Poike
Debat3 grunde til, at Biden betyder noget for din økonomi

Med mindre Donald Trump hiver en juridisk kanin frem af hatten, ser det nu ud til at være en kendsgerning, at Joe Biden bliver USA's næste præsident. Men hvad betyder Joe Biden for en danskers økonomi og investeringer? Mere end du tror. Her er 3 grunde.

Foto: Rasmus Skov Larsen, Flickr
DebatEnhver sejr fejres med tømmermænd

Martin Voergaard er Klima-, miljø- & transportordfører i Venstres Ungdom og skriver her et svar til Frederik Vads klumme, Den blå klimakamp får onde tømmermænd, fra 7. november 2020.

Foto: Wikimedia Commons
DebatDe progressives retoriske bluffnumre

Hvordan gik det til, at antifascisme kom til at betyde autoritær kontrol med anderledes tænkende, antiracisme blev til segregering af mennesker på baggrund af race, og ligestilling blev til særlige kvoter for kvinder?

Foto: Gage Skidmore, Wikimedia Commons
DebatHvad kan det borgerlige Danmark lære af Trump?

Uanset udfaldet af det nylige amerikanske præsidentvalg, og uanset hvad man ellers måtte mene om Donald Trumps personlige stil og hans politik, må man konkludere, at hans indsats i de fire år i embedet har været helt ekstraordinær.

Foto: nursetogether.com, Wikipedia
DebatDet neurotiske livssyns statsautorisation

Påbuddet om masker i det offentlige rum fjerner os fra hinanden og forringer livskvaliteten. Alligevel virker det, som om frihedsbegrænsningen både beroliger og stimlulerer flertallet af os, mener Mette Høeg.

DebatLyt til eksmuslimer i Danmark

Islam og frihed er to størrelser, som er uforenelige med hinanden. Derfor burde der være mere interesse i at give stemme til de frafaldne muslimer.

DebatDen blå klimakamp får onde tømmermænd

Højrefløjen tror, at armlægningen mellem klima og velfærd er et nulsumsspil. Men der et intet, som tyder på, at den brede befolkning vil acceptere en konflikt mellem velfærd og klima. Det mener Frederik Vad, formand for DSU.

GrandCelinien, CC0, Wikimedia Commons
DebatUden orden ingen frihed

En mangeårig fejlslagen indvandringspolitik er skyld i, at vi nu er truet på vores frihed og vores sikkerhed på egen jord. Derfor er det på tide, vi siger stop.

Få kontrast på Brexit

I denne uge sætter Kontrast fokus på Brexit og konsekvenserne for såvel Storbritannien og det tilbageværende EU. Hvad bliver problemerne og fordelene for et selvstændigt Storbritannien, og er svaret på Brexit mere eller mindre EU? I løbet af ugen kan du blandt andet se et interview med en af arkitekterne bag Brexit, den tidligere leder af The Brexit Party, Nigel Farage, læse en række af landets skarpeste penne udlægge Brexit, samt - hvis du er medlem - se en live-debat om Brexit mellem Weekendavisens Anna Libak og Europabevægelsens Stine Bosse og meget mere.


Bliv medlem af Kontrast for 1.200 kr. (inkl. moms) for et år, og få adgang til det hele først.