DebatDen liberaldemokratiske sump er dræningsklar

Vores demokrati er ved at blive oversvømmet af et liberalt menneskerettighedsregime, der sætter hensynet til individet over fællesskabet, nationen og folket. Det er på tide, vi lærer at dræne sumpen, mener Kasper Støvring.

Foto: Alexander Dummer, Unsplash
DebatDe urentable mødre

Anne Kirstine Sørensen: Kvinder, der prioriterer familien over karrieren, ses som en underskudsforretning, men måske er det i virkeligheden en meget dårligere forretning, at familien som dannende og opdragende fællesskab er blevet svækket?

DebatSelv ikke en minkskandale kan ændre på, at vælgerne finder blå bloks covidhåndtering utroværdig

Mikkel Andersson: Rød blok og S står i seneste måling bedre end før minkkrisen, og så længe blå blok ikke formår at formulere en troværdig covidpolitik, der også tager smittebekæmpelse alvorligt, ændrer det sig næppe.

Foto: Allied Joint Force Command Brunssum, Wikimedia Commons
DebatSkal Danmark have en aktivistisk udenrigspolitik?

Faren ved relativt rige samfund er, at befolkningerne gradvist føler et større og mere globalt ansvar. Den følelse har dog en skadelig effekt, når staten bliver aktivistisk i sin udenrigspolitik og pludselig ønsker at blande sig i andre staters interne forhold, mener David B. Karsbøl.

Foto: Wolfmann, Wikimedia Commons
DebatBorgerlig mand: Man bliver ikke venstrefløjens nyttige idiot, fordi man er imod overgreb

Det er ikke negativt at støtte kvinder i at sige fra over for overgreb, mener Mads Vestergaard Jensen. I et svar til Marianne Stidsens indlæg "Hvorfor er borgerlige så frygteligt naive, når det gælder MeToo?" spørger han derfor, hvordan man som konservativ mand kan støtte MeToo uden at lægge sig fladt ned for venstrefløjen. Stidsen giver svar på tiltale.

Foto: Public Domain, Wikipedia
DebatNår jeg ser nogen trække nazikortet, skruer jeg helt op for Wagner

Jakob Levinsen: De angivelige ligheder mellem vores forpjuskede regering og Det Tredje Rige er til at overskue. Hvad nogle af dens fans angår, er det derimod måske nok en lidt anden historie.

Foto: Jakob Øhlenschlæger, Wikimedia Commons
DebatHvem skader egentlig integrationen?

Hvem skader integrationen mest? Er det segmentet på højrefløjen, som mistænker enhver, der har rødder i Mellemøsten? Er det segmentet på venstrefløjen, som insisterer på at fastholde muslimer i offerrollen, eller er det de muslimske miljøer, hvor man for enhver pris ikke må blive for dansk?

Foto: Silje Bergum Kinsten, Wikimedia Commons
DebatSigne Bøgevald: Politiet mangler demokratisk sindelag

Politiet valgte i minksagen at håndhæve en grundlovsstridig instruks, velvidende at den var ulovlig, og det er ikke godt nok. Selvom ordren kommer fra politisk hold, burde politiet være så demokratisk indstillet, at de ikke efterlever de ulovlige af slagsen.

Foto: Thedanw, Pixabay
DebatSkatten er alle tings moder i debatten om børnepasning

Det høje danske skattetryk gør det umuligt for børnefamilier kun at klare sig med én indtægt i husstanden, og derfor står danske forældre uden et reelt valg, når det kommer til pasningen af deres børn. Hensynet til ”ligestillingen” - eller måske rettere den statslige strategi for ensretning af kønnene - vægtes højere end familiernes trivsel.

Foto: Sebastiaan ter Burg, Wikimedia Commons
DebatTal til bonden i Jakob Ellemann-Jensen

Lige siden Staunings tid har det været kendt, at godbidder til landbruget er det, der trækker Venstre til truget, når vi skal have finansieret udviklingen af velfærdssamfundet. Nu kalder den grønne omstilling på, at vi finder godbidderne frem igen, mener Frederik Vad Nielsen.

Foto: Moahim, Wikimedia Commons
DebatMichael Böss: Krisen, der deler borgerligheden

Tilliden til den danske regerings håndtering af coronakrisen begyndte at falde her i efteråret af tre årsager. En af dem er oplevelsen af, at regeringens restriktioner bygger på vilkårlige skøn, en anden er den problematiske håndtering af minkspørgsmålet, mens en tredje er flere borgerlige partiers politisering af krisen. Men som borgerlig må man uvilkårligt spørge: Hvilke alternativer til regeringens politik repræsenterer oppositionen?

Foto: S. Hermann & F. Richter, Pixabay
DebatRyan Smith: Uligeløn handler ikke om diskrimination

Mænd og kvinder får ikke lige løn for lige arbejde, hører vi ofte. Men årsagerne er komplekse, og udsagnet kun delvist rigtigt.

Foto: News Oresund, Wikipedia (redigeret)
DebatAlex Vanopslagh: Vil støttepartierne virkelig blåstemple Mette Frederiksens grundlovsbrud?

Mink-skandalen er – i bedste fald – den mest alvorlige siden Tamilsagen, i værste fald siden besættelsen. Nu må regeringens støttepartier gøre op med sig selv, om de vil tage til takke med at være gummistempel for Mette Frederiksens dekreter, eller om de vil være med til at undersøge sagen til bunds og drage de nødvendige konsekvenser.

Foto: Heblo, Pixabay
DebatAmerikanerne stemte konservativt, men Bidens politik kan blive det stik modsatte

Hvis Biden ender med at lytte til sit partis venstreradikale bagland, er hans dage i Det Hvide Hus allerede talte. For amerikanerne er i bund og grund et konservativt folkefærd, mener Kasper Støvring.

Bliv medlem af Kontrast, og kickstart det borgerlige Danmark!

Som medlem sikrer du både Kontrasts fremtid og bliver en del af et borgerligt fællesskab - med foredrag, fester, debatter og saloner, hvor du kan møde landets skarpeste tænkere og skribenter. Og fordi vi er så glade for dit bidrag, sender vi en lille gave med posten. Medlemskab koster 1.200 kr. om året inkl. moms.