Debat
Morten Okkels

04/8/21

Sludder og vrøvl om Black Lives Matter og journalistikJournalister er galt afmarcherede, hvis de ser det som en faglig dyd at beskytte en bevægelse som Black Lives Matter. De woke repræsentanter er ikke afmægtige, og det er en misforståelse, at magtkritik nødvendigvis skal være venstreorienteret, skriver Morten Okkels i sin replik til aktuel kronik.
Debat
Christian Ingemann Nielsen

03/8/21

Hvordan håndterer vi forræderne fra Den Kolde Krig?Der mangler et fundamentalt opgør med efterkrigstidens kriminelle dobbeltspil, skriver journalist og forfatter Christian Ingemann Nielsen, aktuel med ny spionbog. De totalitære skurke på venstrefløjen slap så meget billigere end nazister, konstaterer han.
Debat
Kasper Støvring

01/8/21

Vi har brug for digternes stemmer fra nattenEn styrkelse af demokratiet går ikke altid af moralismens lige vej, skriver Kasper Støvring om tekstfragmenter i litteraturen. En overset genre, der ofte spiller sammen med en konservativ livsforståelse, selv når forfatterne er venstreorienterede.
Debat
Kasper Rathjen

30/7/21

Dannebrog er det levede liv, ikke kun politisk symbolHistoriker Kasper Rathjen om flaget: Lad os ikke vurdere historien på nutidens absolutte og abstrakte idealer. Lad os i stedet erkende, at Dannebrog er som et fejlbarligt, levet liv, som vi må arbejde med, forbedre og lære af.
Debat
Ota Tiefenböck

29/7/21

De europæiske værdier under forandringDa Ungarn i 2015 byggede et grænsehegn mod illegal migration, blev det sammenlignet med fascisme. Seks år senere i Litauen poserer EU-præsidenten ved et litauisk grænsehegn. Hegnet har en helt anden position i europæisk bevidsthed nu, skriver Ota Tiefenböck.
Debat
Ryan Smith

29/7/21

En guide til politisk gaslightingFinder den psykologiske manipulation 'gaslighting' også sted i politik? Ryan Smith har et par bud på, hvordan det kunne se ud. Det gælder for eksempel, når politikere eller meningsdannere fastholder, at "det finder ikke sted, og det er godt, at det gør".
Debat
Helle Birk

28/7/21

Taler De også direkte-oversat-fra-engelsk dansk?Helle Birk er træt af en moderne sprogbrug fuld af uskønne oversættelser fra engelsk. Det er blevet så slemt, at det kan være svært at forstå, hvad der bliver sagt, mener hun.
Debat
Ryan Smith

27/7/21

Religionskassen: En vestlig misforståelseDet moderne samfunds tilgang er, som om folks religion ligger i en kasse i deres hoveder, som den enkelte bare skifter ud efter behag. Men den opfattelse kommer til kort i mødet med folk, der ikke er ligesom os og heller ikke bliver det, skriver Ryan Smith.
Debat
Stefan Agger

26/7/21

Atomkraft: Venstrefløjen lider af en logisk bristDe røde og grønne politikere frygter for klimakatastrofe, men samtidig afskriver de atomkraft som den oplagte løsning til at skaffe ren og sikker energi til verdens befolkning. Den politiske tankegang på venstrefløjen hænger ikke sammen, skriver Stefan Agger.
Debat
Lasse Birk Olesen

22/7/21

Konservative værdier er grundlaget for liberal politikFamilien som magtmodpol til staten, seksualmoralens stabiliserende effekt og kristendommens personlige gudsforhold er fundamenter for liberal politisk frihed. Det ligger helt i tråd med indsigten fra mange liberale tænkere, lyder de borgerlige ord her i Lasse Birk Olesens essay.
Debat
Christian Egander Skov

21/7/21

Hvad nu hvis over 20 procent af Danmarks befolkning har udenlandsk baggrund?Statistikken ville registrere flere borgere med rødder i udlandet, hvis Danmark brugte metoder fra andre lande. Det påpeger Christian Egander Skov i sit indlæg, der samtidig er en hilsen til tænketanken Kraka "og andre, der vil fifle med definitionerne".
Debat
Nicolai Svejgaard

15/7/21

Derfor er ‘The Last Jedi’ en højreorienteret Star Wars-filmLad dig ikke narre af lilla hår eller overdrevne plottwists. ‘The Last Jedi’ saver fuldstændig benene af venstrefløjens 68’er-selvforståelse som heltene, uanset om det var instruktørens intention eller ej. Det skriver Nicolai Svejgaard.
Debat
Jørgen Dalsgaard

09/7/21

Pseudovidenskab som degenereret positivismeSkal det være sådan på humaniora, at unge mennesker forstener i slagord og mangler evnen til at sætte sig ind i andres synspunkter? Cand.phil. Jørgen Dalsgaard melder sig i debatten om pseudoforskning.
Debat
Christian Marcussen

08/7/21

Selsing leverer uforsvarligt forsvar for KhaderHvis beskyldningerne mod Naser Khader er korrekte, har der vitterlig været tale om overgreb. Og derfor er Rune Selsing galt afmarcheret i sit forsvar af den konservative politiker, mener Christian Marcussen.
Debat
Rune Selsing

07/7/21

Et forsvar for Naser KhaderSelv hvis kvinderne fra DR’s artikel taler sandt, har Naser Khader hverken begået overgreb eller magtmisbrug, og deres historier gør stadig ikke Khader uegnet som politiker, skriver Rune Selsing i sin gennemgang af sagerne.
Debat
Christian Egander Skov

06/7/21

Hvad nu hvis nationalismen er god, fordi den er banal?De store danske sejre, der har slået fodboldverdenen med forbavselse, har medført en kritik af “banal nationalisme”. Det får denne replik fra Christian Egander Skov, der reflekterede over temaet i et København klædt i rødt og hvidt.
Debat
Astrid Johanne Høg

02/7/21

#MeToo har nået sin sidste faseHvis det lykkes for #MeToo-bølgen at vinde samfundets institutioner, har aktivisterne nået deres mål. Dermed vil kritikken af radikale holdninger til køn og ligestilling blive lagt død, skriver Astrid Johanne Høg.
Debat
Christian Vinther

01/7/21

LGBT-kritik er berettiget, ikke homofobiskDe radikaliserede stemmer i LGBT-miljøet er blevet de dominerende i debatten, og det er både legitimt og hensigtsmæssigt, at Henrik Dahl med flere leverer et modsvar til dem. Det skriver Christian Vinther.
Debat
Matthias Bjørnlund

30/6/21

OK, ligusterfascist!Længe inden man talte om boomere, talte man om ligusterfascister. Men hvordan er det egentlig gået til, at en uskyldig hæk lægger navn til et skældsord inden for kultur- og klassekamp? Matthias Bjørnlund ser nærmere på et udpræget 70'er-begreb.
Debat
Tobias Petersen

29/6/21

Socialdemokratiets nej til identitetspolitik bør både glæde og ærgre borgerligeS-politikeres afvisning af identitetspolitik er fint for kampen imod den woke tidsånd. Men samtidig har regeringspartiet lukket en flanke, der ellers kunne have været en markant platform for den borgerlige opposition, noterer Tobias Petersen.
Debat
Jacob Mchangama, direktør i tænketanken Justitia

28/6/21

Mchangama: Støvrings Orban-apologi er et intellektuelt lavpunktKasper Støvring lefler for autoritære tendenser og underspiller markant den antidemokratiske udvikling i Ungarn, mens han til gengæld ignorerer landets befolknings opbakning til ytringsfrihed - også for homoseksuelle. Det skriver Jacob Mchangama, direktør for tænketanken Justitia.
Debat
Stefan Agger

27/6/21

Den asketiske klimapolitik er dømt til at fejleDanskerne vil generelt ikke acceptere at sidde i dårligt lys og spise burgere uden bøffer. Men når ikke den klimavenlige farveprinter er vejen frem, hvad er så? Stefan Agger skriver om mål og midler i klimapolitik.
Debat
Mikkel Medom Jørgensen

26/6/21

Giftige mandetyper for dummiesDen giftige maskulinitet er fastslået som et princip, vi alle må vende ryggen. Men hvad betyder det, og hvad med det kemiske sidestykke, basisk maskulinitet, og hvad med blandingsformer? Mikkel Medom Jørgensen har en pædagogisk oversigt over mandetyper, forklaret via surdejsbrød og den der polterabend i Horsens.
Debat
Kasper Støvring

25/6/21

Selvfølgelig er kampen for LGBT+ politiskRegnbuer til EM i fodbold handler i høj grad om politik, og den slags skal være en politisk diskussion uden falske præmisser. Naturligvis kan man være kritisk over for LGBT-bevægelsens radikale idéer uden at have noget imod homoseksuelle eller andre, skriver Kasper Støvring.
Debat
Preben 'Prygler' Christensen

25/6/21

Preben Prygler: '1864' var floppet over dem allePå flere opfordringer slutter Preben Prygler med at gå i struben på Danmarks Radios og Ole Bornedals ‘1864’. En ambitiøst anlagt serie, der blev en katastrofe i dansk mediehistorie, erindrer Preben i forårets sidste hudfletning af irriterende kulturprodukter.
Debat
Kim Møller

23/6/21

Hypertolerance, ja takHøjrefløjen har aldrig mærket noget til den liberale hypertolerance. Islamismen bekæmpes med slesk tale og friske lammefjordsgulerødder, men anti-islamismen bekæmpes på alle niveauer med stokkeslag ad libitum, skriver Kim Møller.
Debat
Tobias Petersen

22/6/21

Regnbueflaget er politik forklædt som ikke-politikDet populære regnbueflag er et udtryk for de identitetspolitiske aktivisters evne til at forklæde politik som noget, der er upolitisk eller højere end politisk. Det konstaterer Tobias Petersen, mens regnbuen skiller vandene under EM i fodbold.
Debat
Kasper Støvring

22/6/21

Hyldest til nationalfølelsenDanskernes begejstring over fodboldlandsholdet vidner om styrken i det nationale, der sætter rammen for fællesskab på tværs af hver vores forskelligheder. På den måde kommer fodbolden til at reflektere vores folkesjæl, mener Kasper Støvring.
Debat
Preben 'Prygler' Christensen

18/6/21

Preben Prygler: 90'ernes galoperende fiasko‘Gøngehøvdingen’ var Danmarks Radios hidtil dyreste, yderst ambitiøse forsøg på at samle folket om en national fortælling. Men det hjælpeløse resultat var en serie, der fik folket til at stejle, erindrer Preben Prygler.
Debat
Ryan Smith

18/6/21

Tips fra Machiavelli til nutidens borgerligeHvis det blå Danmark har brug for en renæssance, hvad så med at hente politisk rådgivning fra renæssancen? Inspireret af Machiavelli har Ryan Smith skrevet en borgerlig slagplan, der gerne må læses humoristisk.
Debat
Magnus Frank

17/6/21

Boykot herrefolket, boykot VM i QatarDet var en brøler af rang at lade Qatar varetage fodboldens ypperste turnering. Magnus Frank vil gerne have bolden taget fra herrefolket ved Golfen. Og så må vi bruge hele fadæsen til at skønne ekstra på, hvad vi har herhjemme, skriver han.
Debat
Astrid Johanne Høg

16/6/21

#MeToo er blevet fasttrack for unge kvinder i politikDet er en grovhed at beskylde borgerlige partiledere for at dække over krænkelser, og reelt fungerer #MeToo-bevægelsen som trædesten for unge politikere på vej frem. Hold fast i den borgerlige moral, skriver Astrid Johanne Høg i sit modsvar til unge venstrekvinder.
Debat
Ota Tiefenböck

13/6/21

Nu mangler vi kun Snehvide spillet af en transseksuel afrikanerNye regler skal modvirke film, der ikke møder politisk korrekte forventninger. Tendensen gælder ikke kun Oscar-uddelinger i USA, men er ved at brede sig til Danmark. Filmkunsten bliver begrænset i mangfoldighedens navn, advarer Ota Tiefenböck.
Debat
Mikkel Andersson

13/6/21

De yngste skuldre skal bære de tungeste byrderGymnasieelever har haft den uhørte frækhed at fravælge det multikulturelle projekt og har delt sig efter kultur og anskuelser. Det vil Socialdemokratiets samfundsingeniører ikke tolerere, og derfor skal de unge agere ufrivillige frontsoldater for integrationen, konstaterer Mikkel Andersson.
Debat
Preben 'Prygler' Christensen

11/6/21

Dengang Cirkeline mødte kapitalens politisoldaterNår noget er for venstreorienteret til at blive bragt af Danmarks Radio i 1970’erne, ved man nok, at det er ekstremt. Preben Prygler ser tilbage på Cirkelines flugt fra et brutalt Amerika, og hvordan børn skulle fodres holdninger med alf og mus.
Debat
Ryan Smith

09/6/21

Er kønsstudier videnskab?Eksperimenter med afsæt i evolutionær teori har genereret langt mere anvendelig og verificerbar viden om køn og adfærd end det meste, der kommer ud af universiteternes afdelinger for kønsstudier, hvis produkter ofte i betænkelig høj grad ligner pseudovidenskab. Det mener Ryan Smith.
Debat
Stefan Agger

08/6/21

Dårlig forskning er et legitimt politisk emneDet er godt og rimeligt, at politikerne forholder sig til ideologisk skævvredet forskning, når det akademiske system ikke selv holder sig på sporet. Universiteterne er nødt til at erkende problemet, mener Stefan Agger.
Debat
Ryan Smith

07/6/21

Tredje verdenskrig er i gang på nettetSkal internetkulturen være vovet og antiautoritær eller konform og konsensussøgende? Der foregår en kamp online, og udfaldet vil få væsentlig betydning for verdens fremtid, skriver Ryan Smith.
Debat
Preben 'Prygler' Christensen

04/6/21

Peter Fidus og revolutionen, der aldrig komMed liflig foragt ser Preben Prygler igen tilbage på 70'ernes indoktrinering: 'Peter Fidus' var naturligvis et hit hos fritidshjemmets pædagoger, siden det er en børnebog skrevet for at gøre op med produktive mennesker, der skaber værdi.
Debat
Mikkel Andersson

02/6/21

Mobilkameraer gør ikke overgreb til samfundsproblemerNej, enkelte filmoptagelser af grænseoverskridende adfærd udgør ikke dokumentation for, at et problem er “strukturelt”, skriver Kontrasts chefredaktør, Mikkel Andersson.
Debat
Daniel Pinderup

31/5/21

Stol ikke blindt på algoritmerneDaniel Pinderup taler imod overdreven tillid til nye ‘superalgoritmer’, som finder hadtale på internettet. Metoden kan blandt andet give et misvisende billede af forskelle mellem køn, skriver redaktøren fra Manderådet.
Debat
Christian Egander Skov

29/5/21

Det er sundt og godt med decentraliseringVi skal ikke have et Danmark, hvor fire store byer lukrerer på resten af landets bekostning. Især som borgerlig bør man bifalde decentralisering, skriver Christian Egander Skov og byder selv ind med flere forslag.
Debat
Preben 'Prygler' Christensen

28/5/21

Humor, glæde og spænding finder en vejPreben Prygler erindrer pædagogernes forsøg på rationering af hans tegneserieforbrug som barn i 70’erne. Det er en opbyggelig historie, for med kreativitet lykkedes det for børnene at overvinde tyranniet.
Debat
Kasper Støvring

28/5/21

Regeringen henter farlige, afstumpede mennesker til DanmarkDet er en dekadent civilisation, der ikke lærer af 40 års fejl, skriver Kasper Støvring om regeringens beslutning om at hente IS-kvinder med børn til Danmark. Debatten overser også et væsentligt aspekt, mener han.
Debat
Stefan Agger

25/5/21

Social retfærdighed er også en borgerlig sagDe borgerlige bør levere klare svar på spørgsmål om ulighed i samfundet. Det er en del af det moralske kompas for de fleste, og som sidegevinst vil det imødekomme kvindelige vælgere, skriver Stefan Agger.
Debat
Ryan Smith

23/5/21

Det sidste menneskeRyan Smith beretter om 'Det sidste menneske' med inspiration fra Nietzsche. Det handler om en mennesketype såvel som det håbløse i den borgerlige drøm om at demaskere statsministeren.
Debat
Daniel Pinderup

22/5/21

Dansk Industri er faldet for wokeismenDaniel Pinderup kritiserer Dansk Industris nye initiativ, ’The Gender Diversity Pledge’, hvor virksomheder skal love at arbejde for en 40 procent-målsætning om kvinder i erhvervslivet. Det er både principielt og økonomisk en dårlig idé, skriver han.
Debat
Morten Dahlin

18/5/21

Danmarks rygrad er foreningerne, ikke velfærdsstatenFortællingen om, at staten er krumtappen i Danmark, er forkert. Livsnerven er langt mere de frivillige foreninger og civilsamfundet. Derfor skal foreningslivet udvikles og ikke afvikles, som vi har set under coronakrisen, skriver Morten Dahlin.
Debat
Ryan Smith

17/5/21

Et fiktivt rige fortæller om nutidens ungeRøverhistorier om et svundent imperium har fanget Ryan Smiths opmærksomhed. Myten om det tartarianske rige kan tjene som nøgle til at forstå vores egen tid, hvor myten bliver fortalt, skriver han.
Debat
Stefan Agger

17/5/21

Når skolen ligger under for velfærdsstatenDen herskende politiske opfattelse er, at undervisning handler om trivsel og velfærd på bekostning af dannelse. Det er selve synet på skolen som institution, der ligger til grund for mange af dens aktuelle problemer, skriver lærer Stefan Agger.
Debat
Leny Malacinski

16/5/21

Adolf Hitler stjal min konspirationsteoriJøderne er blevet skrevet ind i alle mulige konspirationsteorier gennem historien, men har ikke selv skabt nogen. Hvorfor er det mon egentlig sådan, reflekterer gæsteskribent, journalist Leny Malacinski.
Debat
Kasper Støvring

15/5/21

Jernhård realisme har fået comeback i politikFlere aktuelle begivenheder kan forklares med de nye strukturer for det politiske landskab, skriver Kasper Støvring. De vestlige samfund er under pres, og deres stater handler derefter.
Debat
Christian Egander Skov

13/5/21

Urimelige prygl til fortrinlig svensk sagaPreben Christensen er sjov, men han er gået grundlæggende fejl af Udvandrersagaen og dens kvaliteter. Det skriver Christian Egander Skov i sit forsvar for det svenske 70'er-filmværk, der nyligt fik en barsk medfart i konceptet 'Preben Prygler'.
Debat
Ota Tiefenböck

12/5/21

Vi har et demokrati, men mangler demokraterDæmonisering og ubehagelige stempler til anderledes tænkende er blevet hverdag i Danmark. Nogle af de værste er de debattører, der ellers gerne vil fremstå som demokratiets vogtere, skriver Ota Tiefenböck med eksempler fra EU-debatten.
Debat
Astrid Johanne Høg

11/5/21

Selvfølgelig er der nuancer i abortspørgsmålDet nytter ikke, at abort skal være en problematik hævet over en moralsk eller politisk diskussion. Når statsministeren og andre afviser, at sagen rummer nuancer, har vi etisk analfabetisme, skriver Astrid Johanne Høg.
Debat
Carsten Gormsen

10/5/21

Muhammed og den hovedløse lærervejledningTyske myndigheder lægger pres på lærere for at undgå Muhammed-tegninger og andet, der kan gøre muslimer sure og kede af det. En skræmmende udvikling, der kun gør det mere aktuelt at finde bedre løsninger herhjemme. Sådan udlægger lektor Carsten Gormsen teksten.
Debat
Frederik Vad Nielsen

10/5/21

Hvorfor kan blå blok ikke lide fagbevægelsen?Frederik Vad Nielsen efterlyser noget reel borgerlig begejstring for et organiseret arbejdsmarked. Lyt nu til arbejdsgiverne, og lad ikke Kristendemokraterne stå alene i de blå rækker, opfordrer DSU-formanden.
Debat
Kai Sørlander

08/5/21

Er universiteternes forskningsfrihed truet?Ja, der skal være forskningsfrihed, men naturligvis inden for de fundamentale rammer for videnskabelig forskning. Ellers gør universiteterne graverende skade på sig selv, skriver Kai Sørlander.
Debat
Preben 'Prygler' Christensen

07/5/21

Preben Prygler: Svensk elendighedsporno tilsat klarinetHer er Prebens nådesløse gensyn med Udvandrersagaen, der satte helt nye standarder for at have det skidt. Det var så deprimerende indoktrinering, at det krævede mange romkugler og MAD-blade at komme sig over.
Debat
Kasper Støvring

07/5/21

Livskvalitet kommer af sammenhængskraft frem for frihed og velstandKasper Støvring accepterer gerne at have færre penge til gengæld for at føle sig mere hjemme i sit eget land. Her ligger også en god forklaring på Socialdemokratiets aktuelle succes, skriver Støvring.
Debat
Mustafa Sayegh

05/5/21

Det skal give mening at være dansk statsborgerEt statsborgerskab er ikke det stykke papir værd, det er skrevet på, hvis man bliver ved med at give det ud til folk, der aldrig skulle have haft det. Det skriver Mustafa Sayegh, som stadig ikke er dansk statsborger.
Debat
Tobias Petersen

05/5/21

Danske universiteter bør tjekkes for politisk ensidighedEt forslag til uddannelsesministeren: Undersøg, hvordan det står til med politisk diversitet på universiteterne. Det er helt i universitetets ånd og bør også gøres for institutionernes egen skyld, skriver Tobias Petersen.
Debat
Mikkel Andersson

04/5/21

Debatten om syriske flygtninge er en pseudodebatMikkel Andersson: Debatten om hjemsendte syrere handler grundlæggende ikke om, hvor fredeligt der er i Damaskus, eller om enkeltpersoner. Det centrale spørgsmål er, hvorvidt flygtninge skal blive til indvandrere.
Podcast
Mikkel Andersson

05/8/21

Drabsfabrikkerne: Ind i mørketHvorfor brugte nazisterne egentlig gaskamre til deres folkedrab på europæiske jøder? I den nye podcastserie Drabsfabrikkerne fortæller Mikkel Andersson om de nazistiske udryddelseslejre og de gerningsmænd, ofre og slavearbejderne, der levede og døde dér. Første afsnit i serien sætter rammen for de voldsomme og vigtige historier, der følger.

Bliv medlem af Kontrast og kickstart det borgerlige Danmark!


Kontrasts medlemmer er et borgerligt fællesskab:

1. Forstå verden og se kontrasten: Du får fuld adgang til videoer, interviews, analyser og artikler på Kontrast.dk.

2. Du inviteres til fester, debatter og saloner, hvor du møder landets skarpeste tænkere og skribenter.

3. Du får adgang til Kontrasts Ekkokammer på Slack og til artikelkommentarer.

4. Du får direkte indflydelse på, hvilke emner Kontrast skal behandle.

5. Dit medlemskab er dit bidrag til fokus på de vigtigste spørgsmål inden for velfærdsstat, indvandring, kultur m.m.

null

Årligt 1.200 kr.

357 kr.

249 kr.

For 3 måneder

Køb inden d. 15. august, hvor tilbuddet slutter.

Månedligt 119 kr.