DebatChefredaktørens Blok: Med velfærdsstaten i mundenMikkel Andersson: Voksne mennesker er generelt i stand til at betale deres regninger selv. Når de unge voksne nu alligevel skal have tandlægen betalt, har vi et godt eksempel på, hvordan velfærdsstaten vokser, og det kun går en vej.
Debat

07.12.21

Den socialdemokratiske dystopi trives i krisetiderSimon Gardner Mogensen: Socialdemokratiet er et parti, som prygler individualiteten, og det er værd at frygte i krisetider. Det gælder på samme måde i dag, som da Jens Otto Krag var ung, bare med nogle andre metoder end dengang.
Debat

04.12.21

Store problemer med indvandringen fremgår ikke af statistikkerneRasmus Ulstrup Larsen: Hvis danskerne konfronterede indvandrere og efterkommere på samme vis, som vi konfronterer danskere i det offentlige, ville deres kriminalitetsrater være langt værre. Derfor er indvandringens pris højere, end statistikkerne kan fortælle os.
Debat

03.12.21

Chefredaktørens Blok: Vrissen resignation vinder ingen sjæle, EganderMikkel Andersson: De borgerlige, der mener, at en stadig mere trængt kristendom er svaret på Vestens udfordringer, må stadig diske op med andet end forargelse i forsvaret for den. Chefredaktøren svarer Christian Egander Skov.
Debat

02.12.21

Historien om et forudsigeligt mordAnne-Marie Vestergaard: Forfatteren David di Nota har begået en rystende afdækning af institutionens svigt over for læreren Samuel Paty, der kom til at stå helt alene over for sin islamistiske bøddel. Det er vedkommende stof også i en dansk kontekst.
Debat

02.12.21

Nye tal for kriminelle indvandrere afslører ideologisk tendensKasper Støvring: Videnscenteret DVI maler et forskønnet billede af virkeligheden ved at irettesætte en formodning om 20 procent kriminelle indvandrere og efterkommere. Den formodning passer nemlig meget godt for de grupper, der reelt udgør problemerne.
Debat

01.12.21

Chefredaktørens Blok: Woke-racismens ulidelige lethedMikkel Andersson: Et kunstnerinterview i Politiken er et pragteksempel på, at identitetspolitikernes drøm er en systematisk forskelsbehandling efter hudfarve. Hvad er det nu, vi normalt kalder sådan en dagsorden?
Debat

30.11.21

Medierne er en klovneverden uden noget at grine afKim Møller: De venstreorienterede tegner medierne og vel at mærke for alle andres regning. Problemet er desværre ikke isoleret til Danmarks Radio, og forsøg på at skabe statsfinansieret diversitet rammer altid den røde mur.
Debat

29.11.21

Hvis ikke kristendom, hvad fa’en så?Christian Egander Skov går i rette med Kontrasts chefredaktør, der anfægter det realistiske i kristendommens comeback her til lands. Vantro er også et valg, og der er en basal kortslutning i Mikkel Anderssons kritik, skriver Skov.
Debat

29.11.21

Vi skal pille fællesskabet ud af kløerne på venstrefløjenStefan Agger vil afmontere venstrefløjens trumfkort: Borgerlige skal slå fast, at fællesskab i Danmark handler om noget andet end velfærdsstaten, og så mange problemer som muligt skal i stedet løses af de frivillige fællesskaber.
Debat

28.11.21

Familien er det borgerlige samfunds hovedhjørnestenKasper Støvring: Den stabile familie er afgørende for livskvaliteten, men bliver angrebet som en undertrykkende institution af socialister med flere. Derfor er det en afgørende borgerlig mærkesag at sikre rammerne for gode og sunde familier.
Debat

26.11.21

Chefredaktørens Blok: Kan kristendom frelse Vesten?Mikkel Andersson: Flere borgerlige mener, at en genrejsning af Vesten kræver en styrkelse af kristendommen, og den har unægtelig haft afgørende betydning for vores kultur og civilisation. Men hvad er det, man forestiller sig, at der skal ske?
Debat

26.11.21

Kønspolitik er bare nemmere på venstrefløjenTobias Petersen: Når kvinder har problemer, sender feministerne sagen opad i det politiske system til en effektiv behandling. Sådan går det slet ikke for mændenes sager, og det er grundlæggende et strukturelt problem for ligestillingen.
Debat

24.11.21

Hvordan wokeness ødelagde New York TimesKontrast har tidligere interviewet Batya Ungar-Sargon, som vil gøre op med wokeness i amerikansk presse. Nu har vi fornøjelsen af at dele et kapitel fra hendes nye bog med vores læsere. God fornøjelse!
Debat

23.11.21

Derfor har de borgerlige forladt åndslivetJonas M. Hoeck kan godt følge Christian Egander Skovs udlægning af de borgerliges fravær på institutionerne. Men Skov glemmer at nævne, at borgerlige altid har været mest interesseret i penge, sikkerhed og magt, skriver Hoeck.
Debat

23.11.21

“Bolsjevik” er tilbage, denne gang i VestOta Tiefenböck: Vesten oplever en opdragende bølge, der vækker minder fra Tjekkoslovakiet. Fra den nye generation af Superman som biseksuel klimaaktivist til Rolling Stones-koncerter uden hittet ‘Brown Sugar’.
Debat

19.11.21

Chefredaktørens blok: Den feministiske mandedag som selvlegende legetøjMikkel Andersson: Har du altid drømt at se en mandedag markeret af feministiske aktivister med lige så megen holdningsmæssig mangfoldighed som Tvinds lærergruppe? Så er museet KØN nok lige noget for dig.
Debat

18.11.21

De borgerlige er selv skyld i venstrefløjens intellektuelle dominansChristian Egander Skov udlægger, hvorfor de borgerligt sindede ikke går ind og præger de institutioner, der danner og uddanner mennesker. Der lader til at være en særlig mekanisme på spil i det moderne velstående samfund, skriver Skov.
Debat

17.11.21

Man kan næsten frygte, at blå blok vinder et valg på minkskandalenRasmus Ulstrup Larsen: Venstre har mistet sin folkelige identitet, Konservative vinder kun, fordi de er tavse, og det borgerlige Danmark har forsømt nødvendig politikudvikling. Derfor kan et minknederlag til Mette Frederiksen ved et kommende valg blive en tom borgerlig pyrrhussejr.
Debat

15.11.21

Kære borgerlige: Det kan være legitimt at opfordre til at fyre ekstremisterMalte Larsen: Der findes situationer, hvor det er berettiget at fyre en underviser, og derfor kan den opfordring ikke automatisk affejes som ’cancel culture’. Se på den konkrete sag fra KU, og drop barnlig polemik, skriver Nye Borgerliges ungdomsformand i modsvar til Christian Egander Skov m.fl.
Debat

14.11.21

Udvalgsmedlem: Konservative har forklaringsproblem efter Ungdomshus-støtteDet er dybt problematisk, at Det Konservative Folkepartis medlem af københavnsk lokaludvalg støtter Ungdomshuset økonomisk og også på andre områder går imod partiets linje. Det mener Liberal Alliances medlem af lokaludvalget, Kristoffer Bøgelund-Linde Andersen.
Debat

11.11.21

Minksagens polarisering må ikke forvandle politiske modstandere til fjenderStefan Agger: Uanset hvad man mener om nedlæggelsen af minkerhvervet, bør man passe på den unikke danske demokratiske kultur, der i forvejen er under voldsomt pres.
Debat

10.11.21

De borgerlige intellektuelle er få, men der bliver heldigvis flere af demKasper Støvring: I Danmark har venstreorienterede sat sig tungt på dannelsesinstitutionerne, men noget er ved at ændre sig.
Debat

02.11.21

Atomkraft er vejen ud af energikrisenEuropa står i en energipolitisk skillevej, hvor vi dårligt har råd til at undvære atomkraften. Det er en grøn energikilde, der kan støtte en robust klimapolitik og hjælpe med at holde Vesten uafhængig af politisk problematiske aktører som Rusland, skriver Rasmus Toft-Petersen.
Debat

01.11.21

Kære borgerlige: Man kan ikke sige, andre lugter, hvis man selv gør i bukserneFlere borgerlige forsøger at lægge pres på Københavns Universitet for at få venstreorienteret underviser afskediget efter kontroversielle udmeldinger om valgplakater. Men kravet er principielt forkasteligt såvel som pragmatisk retarderet, indvender Christian Egander Skov.
Debat

29.10.21

Frem for alt gælder det om at have modTal frimodigt, lyv ikke, og bak op om de modigste. I en tid fuld af kujonering og krænkelsesparate må alle vi andre slå et slag for at rehabilitere de gamle dyder, mener Kasper Støvring.
Debat

28.10.21

Judith Butler og hendes fans er blindhedsblindeDe feministiske ideologer og deres følgere er nødt til at gøre op med deres egne blinde vinkler, hvis de vil forstå den modstand, som deres idéer skaber. Tobias Petersen kommenterer et aktuelt og populært indlæg fra den feministiske ledestjerne Judith Butler.
Debat

26.10.21

EU’s strid med Polen handler om Europas fremtidDet polske spørgsmål handler mest om, hvorvidt unionen skal bevæge sig i retning af en føderation, eller hvorvidt den skal bestå af uafhængige nationale stater, skriver Ota Tiefenböck og går i rette med den konservative MEP Pernille Weiss.
Debat

21.10.21

Verdensmålene er liberale, selv når de misbrugesStefan Agger ser en række positive aspekter i FN’s verdensmål. Den rette tilgang er ikke at afvise dem totalt, men at arbejde videre med de gode takter og få udskilt alt det afledte nonsens, mener han.
Debat

20.10.21

Kritik af et tværpolitisk fejlgrebFornuft handler om at tage hinandens argumenter alvorligt, men borgerlige debattører efteraber desværre en terapeutisk debatform, vi ellers kender fra venstrefløjen, skriver Jørgen Dalsgaard i sin kritik af Mikael Jalving, Douglas Murray m.fl.
Debat

19.10.21

En rejsefører ind i velfærdsstatens nostalgiDen nyligt afdøde forfatter Anders Bodelsen satte pejlemærker for blandt andet 60’erne og 70’erne. Hans bøger kan vi bruge til at forstå vores egen tid bedre, skriver Christian Egander Skov.
Debat

13.10.21

Der er meget at hente i ‘Blondinens betragtninger’Malene Møller Hall er ikke begejstret for Kontrasts anmeldelse af Helle Thorning-Schmidts feministiske betragtninger. Thornings bog rummer faktisk væsentlige kvaliteter, men dem har anmelderen overset, mener Malene Møller Hall.
Debat

12.10.21

Sheikh lukker øjnene for voldsmandens vetoJakob Sheikh insisterer på, at jihadismen ikke har som ærinde at tilintetgøre Vesten. Dermed modarbejder han vores forståelse af den trussel, som det liberale demokrati står over for. Det skriver Eva Gregersen, efter hun har læst Sheikhs aktuelle bog.
Debat

11.10.21

Hvordan de borgerlige vinder kommunalvalgetTal det rigtige sprog, og slå et slag for det gode byggeri i København og andre steder. Det er nogle af Kasper Støvrings bud på, hvordan de borgerlige får et bedre kommunal- og regionsvalg, end tendensen tyder på.
Debat

07.10.21

Det Værste Argument i MediedebattenBeviser det ikke noget om journalister, at der er flere borgerlige politikere med en baggrund i mediebranchen? Kontrasts redaktionssekretær, Morten Okkels, vil aflive en gammel traver, som i de sidste par uger har været populær som nok aldrig før.
Debat

04.10.21

Hvorfor kæmper venstrefløjen for de velstillede kvinder?Barselsdebatten afslører en spøjs side af den moderne venstrefløj, som nu virker mere optaget af forbedringer for karrierekvinden end for rengøringsdamen. Det konstaterer Tobias Petersen og prøver at finde en forklaring på fænomenet.
Debat

01.10.21

Lad os justere det pædagogiske kompasForældre og skoler vil gerne indrette et børneliv, der er så komfortabelt som muligt. Men det rareste for børn er ikke altid det bedste, og misforståelser vil koste børnene dyrt senere. Det skriver Jeppe Klenitz-Jakobsen, der er ny fast skribent på Kontrast.
Debat

30.09.21

Borgerlig familiepolitik: Det er ikke nok at sige nejDet er sølle, hvis en borgerlig familiepolitik stort set kun består i at sige nej til øremærket barsel, skriver Dorte Heurlin. Lad ny politik tage udgangspunkt i virkeligheden, skriver hun som opfølger til Christian Foldagers ‘Mrs. America’-indlæg.
Debat

29.09.21

På Aurehøj er der sindelagskontrolDet er ikke bare en sjov gimmick, når Aurehøj Gymnasium bringer billeder af unge mænd i kjole. Det er en offentlig institution, der spiller med på en seksualpolitisk dagsorden, indskærper Christian Egander Skov.
Debat

28.09.21

Mediedanmark, we have a problemNår 80 procent af danske journalister stemmer til venstre for midten, og Enhedslisten er største parti på Journalisthøjskolen, påvirker det naturligvis medierne. Det er et problem for både medier og borgerlige, skriver chefredaktør Mikkel Andersson.
Debat

27.09.21

Det privates kollapsGrænserne mellem det offentlige og det private har rykket sig dramatisk, og resultatet ser vi i alt fra SoMe til MeToo og turen med DSB. For mange er drømmen ikke længere at blive berømt, men at blive anonym, konstaterer Tobias Petersen om udviklingen mod privatlivets fald.
Debat

24.09.21

Hvor er de konservative redaktører?Redaktører i Berlingskes mediehus skal skrive under på en erklæring om Gud, konge og fædreland. Men den betyder ikke rigtig noget i praksis, konstaterer Kasper Støvring og undrer sig over fraværet af konservativ avisledelse.
Debat

22.09.21

Mediestøtte er søm til borgerlighedens ligkisteKim Møller erindrer en lind strøm af rød radio og beklager, at skatteborgerne er tvunget til at sponsere alle de venstreorienterede dagsordener. Det er ikke kun Danmarks Radio, der står for skud.
Debat

21.09.21

kjlj
Danske medier udstiller sig selv i dækning af Øst- og CentraleuropaMangel på historisk viden, generel uvidenhed og mangel på eksperter præger de danske mediers dækning af de østeuropæiske samfund, konstaterer Ota Tiefenböck.
Debat

19.09.21

Ny barselslov er endnu et skridt i en farlig retningDen nye barselsaftale og EU-direktivet, der ligger bag, er et klart udtryk for ønsket om resultatlighed i stedet for lige muligheder, Det er en ekstremt farlig vej at gå ned ad for vores europæiske samfund, skriver Niels Ryding Olsson.
Debat

15.09.21

Tweets fortæller om borgerlig wokenessModerne woke strømninger har fået tag i borgerlige, konkluderer Christian Egander Skov efter reaktioner på hans replik til Venstre-politikeres indlæg om køn og familie. Problemet virker særlig stort i det parti, mener Skov.
Debat

14.09.21

Barsel for voksenbabyerDe nye barselsregler er et socialkonstruktivistisk projekt, der indskrænker familiernes ret til at bestemme over deres eget liv. Det kan samtidig blive en politisk vindersag for de borgerlige, der vil og tør stå imod, skriver Mikkel Andersson.
Debat

13.09.21

Nye svenske krimital viser prisen for indvandringAktuel rapport om kriminalitet i Sverige sætter fornyet fokus på, at indvandrere og efterkommere begår mere kriminalitet. Emil O.W. Kirkegaard har dykket ned i tallene fra de svenske myndigheder.
Debat

11.09.21

Det vrimler med kreditorerFra Aarhus til Tanzania går folk rundt og taler om, at andre skylder dem noget, men mange af de moralske krav er misforståede. Vi står ikke i gæld til hinanden på den måde, som den aktuelle debat antyder, skriver Stefan Agger.
Debat

10.09.21

Den filosofiske lektie fra AfghanistanDet åndelige i mennesket går andre veje, end hvad man påvirker ved den rå magt. Jørgen Dalsgaard reflekterer over, hvad der er moralen af Vestens nederlag i Afghanistan. Det er også et spørgsmål om dannelse, mener han.
Debat

09.09.21

Det risikable menneske II: Dydernes kultivering eller Jonas’ bøn?Hvalens bug som fortvivlelsens bund! Christian Egander Skov fortsætter sin grublende hvalfart med to af de helt store hvalhistorier, Jonas og Pinocchio. Alt det bøvl med hvaler handler i virkeligheden om mennesket selv.
Debat

08.09.21

Farvel til liberalismen – men hvilken?Kasper Støvring konstaterer med tilfredshed, at tidligere fortalere for åbne grænser har skiftet standpunkt. Det er vigtige erkendelser, som har at gøre med karakteren af det internationale system, som Støvring uddyber her.
Debat

06.09.21

Nej, afghanske flygtninge er (heller) ingen integrationssuccesUnder flygtningekrisen i 2015 spredte der sig en ubegrundet jubeloptimisme om, hvor nemt syriske flygtninge kunne integreres på arbejdsmarkedet. Samme fortælling bliver nu gentaget om de afghanske flygtninge, påpeger redaktør Mikkel Andersson.
Debat

05.09.21

Hvor er Europa på vej hen?Kai Sørlander leverer en kritisk analyse af Marlene Winds politiske idéer fra bogen ’Tribaliseringen af Europa’. Hun er blind for, at de overpolitiske domstole undergraver demokratiet og de mekanismer, der skal løse svære spørgsmål om asyl og indvandrere, mener han.
Debat

03.09.21

Det risikable menneske I: Mørke hvaler og fortabelsens mulighedHvad vil det egentlig sige at blive slugt af en hval? I to afsnit udforsker Christian Egander Skov, hvordan fortællinger om hvaler giver mening for mennesker. Det er selve eksistensen, det handler om, og vi starter med japansk filmkunst, ‘Udyret og hans lærling‘.
Debat

02.09.21

Pigerne er i fokus, drengene i glemmebogenDrengene bliver svigtet i skolesystemet, og alligevel foregår debatten om køn og uddannelse næsten kun på pigernes præmisser, kritiserer Daniel Pinderup fra Manderådet. Aktuel debat om kvinder i erhvervsfag er et særligt godt eksempel på eklatante fejlskud, mener han.
Debat

01.09.21

Pride er en erstatningshøjtid for den woke menighedNår alle hejser regnbueflaget, skyldes det ikke respekt, men lige dele frygt og dovenskab. Det konkluderer Katrine Winkel Holm, efter København igen blev svøbt i Copenhagen Pride. Det er i virkeligheden ikke et inkluderende fællesskab, mener hun.
Debat

01.09.21

Der skal også være tid til de hårde kundskaberLad os få markant mere naturvidenskab ind i gymnasiet, foreslår forfatter og lærer Thomas Grønlund Nielsen. Det handler både om fremtidens tekniske løsninger og om at sikre den almene dannelse i befolkningen, understreger han.
Debat

27.08.21

Når afghanerne kommer ind, går friheden udDen danske regering skal nu igen beslutte, om vi skal lukke flygtninge ind i landet eller derimod passe på danskernes frihed. At modtage endnu flere afghanere i Danmark vil gøre et stort problem endnu større, skriver Kasper Støvring.
Debat

25.08.21

Udlændingepolitik skal handle om DanmarkUdviklingen i Afghanistan tyder på, at udlændinge vender tilbage som førende tema i dansk politik. Når det sker, skal debatten foregå ud fra, hvad der gjorde Danmark så godt, og hvordan landet kan bevares i velkendt udgave. Det skriver Stefan Agger.
Debat

25.08.21

Gælder EU’s grønne ambitioner ikke for politikerne selv?EU-Kommissionen har lanceret en grøn omstilling, som bl.a. vil betyde dyrere flyrejser. Europolitikerne selv kan dog flyve uhindret videre og får endda større budget til rejser i private fly. Det er ikke vejen frem, hvis man skal have tillid til systemet, konstaterer Ota Tiefenböck.
Debat

24.08.21

Den feministiske inkvisitionAlgoritmen mod “neosexisme” og journalisternes nye guide til MeToo-sager er to aktuelle eksempler på den samme tendens. Målet er at forstærke den feministiske dagsorden og lukke for kritiske stemmer i debatten, skriver Tobias Petersen.
Debat

23.08.21

Far velfærd – far vel?Helle Birk reflekterer over Folkhemmet i en dyster tid, netop som Stefan Löfven har meldt sin afgang som statsminister. Selvom Danmark ikke just er Sverige, er der rigelig grund til at bekymre sig også herhjemme, mener hun.
Debat

21.08.21

Copenhagen Pride burde nedlægge sig selvDen danske LGBTQ+-bevægelse burde enten opløse sig selv eller gå over til at kæmpe for sagen i udlandet. I Danmark er aktivisternes kamp vundet for længst, og deres parade er blot en egoistisk demonstration, mener Ota Tiefenböck.
Debat

20.08.21

Dannelse begynder i hjemmet – men fortsætter i skolenDet er godt for eleverne at vænne sig til, at samfundet ikke tilbyder ubegrænset frihed, lyder Michael Böss' indspark til debatten om blottede maveskind i skolerne. Men hvad sker der lige for venstrefløjen i det spørgsmål?
Debat

20.08.21

Kønspolitik forklæder sig som journalistiske dyderAbsurditeterne står i kø for journalisternes fagblad og forbund, mens moderne feminisme bider sig fast i faget. Den seneste bizarre udmelding er, at det vil give en mere nuanceret debat, hvis en mand ramt på sit levebrød ikke kommer til orde.
Debat

18.08.21

Klima: Der er ingen grund til panik, så hvorfor panikker vi?Christian Egander Skov kritiserer dommedagsbasuner i en klimadebat, der går ud fra de værst tænkelige, men ikke mest sandsynlige udfald. Den form for afgrundsdyrkelse er der et uhyre religiøst potentiale i, skriver han.
Debat

16.08.21

Kabul viser, hvad Vesten ikke formårVesten er en naiv geopolitisk aktør, som radikalt har overvurderet mulighederne for at udbrede egne værdier i verden. Det konstaterer Mikkel Andersson efter Talibans overtagelse af den afghanske hovedstad.
Debat

13.08.21

Den demokratiske kamp mod liberalismenDet vestlige forfald skyldes ikke mindst den politiske udvikling, hvor man i højere grad end før følger et lille mindretals ønsker på bekostning af det store flertals. Liberalismen har svækket demokratiet, skriver Kasper Støvring.
Debat

12.08.21

EU skal vælge sikkerhed frem for idépolitikHvis man vil opnå Danmarks og EU's sikkerhedspolitiske mål, skal man erkende grænsen for, hvor langt man kan trække de værdipolitiske konflikter med Østeuropa. Efter Brexit har EU militært set ikke råd til flere frafald, konstaterer Stefan Agger.
Debat

11.08.21

Sådan en teori kan lave ulykkerDen aktuelle undersøgelse om “neosexisme” fra ITU bygger på fejlagtige, stærkt ideologiske præmisser. Det indebærer, at forskerne urimeligt fælder dom over dem, der oplever noget andet, og frakender dem legitimitet i debatten. Yderst problematisk, mener Torsten Skov.
Debat

11.08.21

Vi må ikke lade junglen vokse tilbageVi skal drage en lære af Afghanistan. Men vi skal ikke drage den lære, som det lader til, at vi er ved at drage, hvor vi viger tilbage og gemmer os for kampen. Det handler i virkeligheden om Vestens væren i verden, skriver Christian Egander Skov.
Debat

10.08.21

På historiens køkkenmødding med OzymandiasVi skal huske på, at den dag den vestlige civilisation er væk, måske kvalt i ligegyldighed eller modvilje, er afløseren meget vel meget værre. Historiker Matthias Bjørnlund fortæller om civilisationer og deres fald. Vesten står for en unik tendens.
Debat

08.08.21

Hvad seriemonogami gør ved osDatingkulturen har lært folk en særlig kynisme, konstaterer Astrid Johanne Høg i sin omtale af Geir Gulliksens roman 'Den jeg skulle blive'. Bogen er frem for alt en kritik af seriemonogamiet, og den er et oplagt valg for de etisk interesserede læsere, konstaterer hun.
Debat

06.08.21

En frafalden woke går imod ekstrem LGBT-politikTobias Pultz gæster Kontrast for at fortælle, hvorfor han ikke kan se sig selv i et politisk LGBT-miljø farvet af identitetspolitik. Foreningen LGBT+ Danmark er blevet for ekstrem, og det er ikke kun principielt forkert, men også farligt, siger Tobias Pultz blandt andet her i Interviewet.
Debat

04.08.21

Sludder og vrøvl om Black Lives Matter og journalistikJournalister er galt afmarcherede, hvis de ser det som en faglig dyd at beskytte en bevægelse som Black Lives Matter. De woke repræsentanter er ikke afmægtige, og det er en misforståelse, at magtkritik nødvendigvis skal være venstreorienteret, skriver Morten Okkels i sin replik til aktuel kronik.
Debat

03.08.21

Hvordan håndterer vi forræderne fra Den Kolde Krig?Der mangler et fundamentalt opgør med efterkrigstidens kriminelle dobbeltspil, skriver journalist og forfatter Christian Ingemann Nielsen, aktuel med ny spionbog. De totalitære skurke på venstrefløjen slap så meget billigere end nazister, konstaterer han.
Debat

01.08.21

Vi har brug for digternes stemmer fra nattenEn styrkelse af demokratiet går ikke altid af moralismens lige vej, skriver Kasper Støvring om tekstfragmenter i litteraturen. En overset genre, der ofte spiller sammen med en konservativ livsforståelse, selv når forfatterne er venstreorienterede.
Debat

30.07.21

Dannebrog er det levede liv, ikke kun politisk symbolHistoriker Kasper Rathjen om flaget: Lad os ikke vurdere historien på nutidens absolutte og abstrakte idealer. Lad os i stedet erkende, at Dannebrog er som et fejlbarligt, levet liv, som vi må arbejde med, forbedre og lære af.
Debat

29.07.21

De europæiske værdier under forandringDa Ungarn i 2015 byggede et grænsehegn mod illegal migration, blev det sammenlignet med fascisme. Seks år senere i Litauen poserer EU-præsidenten ved et litauisk grænsehegn. Hegnet har en helt anden position i europæisk bevidsthed nu, skriver Ota Tiefenböck.
Debat

29.07.21

En guide til politisk gaslightingFinder den psykologiske manipulation 'gaslighting' også sted i politik? Ryan Smith har et par bud på, hvordan det kunne se ud. Det gælder for eksempel, når politikere eller meningsdannere fastholder, at "det finder ikke sted, og det er godt, at det gør".
Debat

28.07.21

Taler De også direkte-oversat-fra-engelsk dansk?Helle Birk er træt af en moderne sprogbrug fuld af uskønne oversættelser fra engelsk. Det er blevet så slemt, at det kan være svært at forstå, hvad der bliver sagt, mener hun.
Debat

27.07.21

Religionskassen: En vestlig misforståelseDet moderne samfunds tilgang er, som om folks religion ligger i en kasse i deres hoveder, som den enkelte bare skifter ud efter behag. Men den opfattelse kommer til kort i mødet med folk, der ikke er ligesom os og heller ikke bliver det, skriver Ryan Smith.
Debat

26.07.21

Atomkraft: Venstrefløjen lider af en logisk bristDe røde og grønne politikere frygter for klimakatastrofe, men samtidig afskriver de atomkraft som den oplagte løsning til at skaffe ren og sikker energi til verdens befolkning. Den politiske tankegang på venstrefløjen hænger ikke sammen, skriver Stefan Agger.
Debat

22.07.21

Konservative værdier er grundlaget for liberal politikFamilien som magtmodpol til staten, seksualmoralens stabiliserende effekt og kristendommens personlige gudsforhold er fundamenter for liberal politisk frihed. Det ligger helt i tråd med indsigten fra mange liberale tænkere, lyder de borgerlige ord her i Lasse Birk Olesens essay.
Debat

21.07.21

Hvad nu hvis over 20 procent af Danmarks befolkning har udenlandsk baggrund?Statistikken ville registrere flere borgere med rødder i udlandet, hvis Danmark brugte metoder fra andre lande. Det påpeger Christian Egander Skov i sit indlæg, der samtidig er en hilsen til tænketanken Kraka "og andre, der vil fifle med definitionerne".
Debat

15.07.21

Derfor er ‘The Last Jedi’ en højreorienteret Star Wars-filmLad dig ikke narre af lilla hår eller overdrevne plottwists. ‘The Last Jedi’ saver fuldstændig benene af venstrefløjens 68’er-selvforståelse som heltene, uanset om det var instruktørens intention eller ej. Det skriver Nicolai Svejgaard.
Debat

09.07.21

Pseudovidenskab som degenereret positivismeSkal det være sådan på humaniora, at unge mennesker forstener i slagord og mangler evnen til at sætte sig ind i andres synspunkter? Cand.phil. Jørgen Dalsgaard melder sig i debatten om pseudoforskning.
Debat

08.07.21

Selsing leverer uforsvarligt forsvar for KhaderHvis beskyldningerne mod Naser Khader er korrekte, har der vitterlig været tale om overgreb. Og derfor er Rune Selsing galt afmarcheret i sit forsvar af den konservative politiker, mener Christian Marcussen.
Debat

07.07.21

Et forsvar for Naser KhaderSelv hvis kvinderne fra DR’s artikel taler sandt, har Naser Khader hverken begået overgreb eller magtmisbrug, og deres historier gør stadig ikke Khader uegnet som politiker, skriver Rune Selsing i sin gennemgang af sagerne.
Debat

06.07.21

Hvad nu hvis nationalismen er god, fordi den er banal?De store danske sejre, der har slået fodboldverdenen med forbavselse, har medført en kritik af “banal nationalisme”. Det får denne replik fra Christian Egander Skov, der reflekterede over temaet i et København klædt i rødt og hvidt.
Debat

02.07.21

#MeToo har nået sin sidste faseHvis det lykkes for #MeToo-bølgen at vinde samfundets institutioner, har aktivisterne nået deres mål. Dermed vil kritikken af radikale holdninger til køn og ligestilling blive lagt død, skriver Astrid Johanne Høg.
Debat

01.07.21

LGBT-kritik er berettiget, ikke homofobiskDe radikaliserede stemmer i LGBT-miljøet er blevet de dominerende i debatten, og det er både legitimt og hensigtsmæssigt, at Henrik Dahl med flere leverer et modsvar til dem. Det skriver Christian Vinther.
Debat

30.06.21

OK, ligusterfascist!Længe inden man talte om boomere, talte man om ligusterfascister. Men hvordan er det egentlig gået til, at en uskyldig hæk lægger navn til et skældsord inden for kultur- og klassekamp? Matthias Bjørnlund ser nærmere på et udpræget 70'er-begreb.
Debat

29.06.21

Socialdemokratiets nej til identitetspolitik bør både glæde og ærgre borgerligeS-politikeres afvisning af identitetspolitik er fint for kampen imod den woke tidsånd. Men samtidig har regeringspartiet lukket en flanke, der ellers kunne have været en markant platform for den borgerlige opposition, noterer Tobias Petersen.
Debat

28.06.21

Mchangama: Støvrings Orban-apologi er et intellektuelt lavpunktKasper Støvring lefler for autoritære tendenser og underspiller markant den antidemokratiske udvikling i Ungarn, mens han til gengæld ignorerer landets befolknings opbakning til ytringsfrihed - også for homoseksuelle. Det skriver Jacob Mchangama, direktør for tænketanken Justitia.
Debat

27.06.21

Den asketiske klimapolitik er dømt til at fejleDanskerne vil generelt ikke acceptere at sidde i dårligt lys og spise burgere uden bøffer. Men når ikke den klimavenlige farveprinter er vejen frem, hvad er så? Stefan Agger skriver om mål og midler i klimapolitik.
Debat

26.06.21

Giftige mandetyper for dummiesDen giftige maskulinitet er fastslået som et princip, vi alle må vende ryggen. Men hvad betyder det, og hvad med det kemiske sidestykke, basisk maskulinitet, og hvad med blandingsformer? Mikkel Medom Jørgensen har en pædagogisk oversigt over mandetyper, forklaret via surdejsbrød og den der polterabend i Horsens.
Debat

25.06.21

Selvfølgelig er kampen for LGBT+ politiskRegnbuer til EM i fodbold handler i høj grad om politik, og den slags skal være en politisk diskussion uden falske præmisser. Naturligvis kan man være kritisk over for LGBT-bevægelsens radikale idéer uden at have noget imod homoseksuelle eller andre, skriver Kasper Støvring.
Debat

25.06.21

Preben Prygler: '1864' var floppet over dem allePå flere opfordringer slutter Preben Prygler med at gå i struben på Danmarks Radios og Ole Bornedals ‘1864’. En ambitiøst anlagt serie, der blev en katastrofe i dansk mediehistorie, erindrer Preben i forårets sidste hudfletning af irriterende kulturprodukter.
Debat

23.06.21

Hypertolerance, ja takHøjrefløjen har aldrig mærket noget til den liberale hypertolerance. Islamismen bekæmpes med slesk tale og friske lammefjordsgulerødder, men anti-islamismen bekæmpes på alle niveauer med stokkeslag ad libitum, skriver Kim Møller.