Foto: Jacob Bøtter via Flickr/Creative Commons 4.0
Debat

Mustafa Sayegh

05/05/2021

Det skal give mening at være dansk statsborger

Et statsborgerskab er ikke det stykke papir værd, det er skrevet på, hvis man bliver ved med at give det ud til folk, der aldrig skulle have haft det. Det skriver Mustafa Sayegh, som stadig ikke er dansk statsborger.

Forslag: Undersøgelse af politisk diversitet
Debat

Tobias Petersen

05/05/2021

Danske universiteter bør tjekkes for politisk ensidighed

Et forslag til uddannelsesministeren: Undersøg, hvordan det står til med politisk diversitet på universiteterne. Det er helt i universitetets ånd og bør også gøres for institutionernes egen skyld, skriver Tobias Petersen.

Mikkel Andersson om flygtningedebatten
Debat

Mikkel Andersson

04/05/2021

Debatten om syriske flygtninge er en pseudodebat

Mikkel Andersson: Debatten om hjemsendte syrere handler grundlæggende ikke om, hvor fredeligt der er i Damaskus, eller om enkeltpersoner. Det centrale spørgsmål er, hvorvidt flygtninge skal blive til indvandrere.

Foto: Pixabay
Debat

Kim Møller

03/05/2021

Ideologisk ubalance: Venstrefløjen får den lange snor

Der er en bekymrende skævhed i, hvordan de politiske fløje bliver behandlet af samfundet. Du risikerer langt mere ved at være islamkritiker end at være yderligtgående socialist, og snart vil hvad som helst blive kaldt højreekstremt. Det skriver Kim Møller.

Preben prygler trællene
Debat

Preben Christensen

30/04/2021

Preben prygler: De trælse trællebøger

Som fredagsindslag vil Preben Christensen hudflette ideologisk tv og bøger, som har kedet ham jammerligt. Preben prygler i denne uge ‘Trællene’ med flashback til en ond oplevelse i barndommen.

Foto: Klaus Berdiin Jensen / Wikimedia Commons / Public Domain
Debat

Ryan Smith

29/04/2021

Hvorfor alt er venstreorienteret (og vejen ud af det)

Ryan Smith udlægger, hvorfor den politiske strøm altid risler den samme vej. Han anviser også en løsning, som ikke vil falde i god jord hos de mere polerede borgerlige.

Gymnasielærer Stefan Agger om GL, udlændingepolitik
Debat

Stefan Agger

28/04/2021

Min fagforening skal blande sig uden om asylpolitik

Som gymnasielærer går Stefan Agger i rette med sin faglige formand. Lærernes foreninger fører en ideologisk kamp, der går langt ud over at varetage medlemmernes faglige interesser, skriver Agger.

'Five steps towards never ending joy', moderne kunst på Nyborg Gymnasium, hvis rektor er gået ind i flygtningedebatten. Foto: Verlag Art In Flow, Katalog Poul R. Weile/Wikimedia Commons.
Debat

Christian Egander Skov

26/04/2021

Nej, vi gider ikke høre lærernes mening om flygtningepolitik

Den aktuelle kampagne fra undervisere om flygtningepolitik er ikke kun banal og blåøjet. Den udtrykker samtidig tabet af dannelse i mellemstandens rækker, skriver Christian Egander Skov.

Arkivfoto fra indre København.
Debat

Astrid Johanne Høg

23/04/2021

Ligegyldighed vil udrydde de selvstændige

Erhvervspolitik i coronatiden afslører, at samfundet mangler forståelse og respekt for de selvstændige. Deres vilkår burde være en essentiel borgerlig mærkesag, mener Astrid Johanne Høg.

Billede fra Karlsbroen, Prag (Foto: Pixabay)
Debat

Ota Tiefenböck

23/04/2021

Nyt ideologisk jerntæppe går gennem Europa

Øst- og Centraleuropa afviser de identitetspolitiske strømninger i Vesten. Det trækker tråde til de historiske modsætninger i Europa, og det bør mane til eftertanke i vores del, skriver Ota Tiefenböck.

Fra mindeceremoni for den myrdede skolelærer Samuel Paty, oktober 2020. (Foto: Chris93/Wikimedia Commons.)
Debat

Eva Gregersen

22/04/2021

Muhammed-video skal byde voldsmanden trods

Det er et angreb på demokratiet, når voldsmandens veto hindrer skolelærere i at vise Muhammed-tegninger. Derfor bør staten gennemføre den farlige undervisning, skriver Eva Gregersen.

Volkswirtschaftliches Institut, Universität Freiburg / Wikimedia Commons
Debat

Ryan Smith

20/04/2021

Schumpeter og vejen ud af borgerlig krise

Ryan Smith udlægger den østrigske økonom Joseph Schumpeter, og hvordan han kan inspirere borgerlig tænkning anno 2021. Ned med pseudoeliter og op med stolthed og selvrespekt.

DSU-formand Frederik Vad Nielsen og politisk indsats for fritidsjob
Debat

Frederik Vad Nielsen

19/04/2021

Fritidsjob giver rygrad til unge

De unge mennesker skal ud af egen navle og forstå, at intet kommer af sig selv. Derfor skal de ud at arbejde, mener Frederik Vad og efterspørger en politisk indsats for fritidsjob.

En akademisk barriere? Universitetet i Cambridge (foto: Pixabay)
Debat

Kasper Støvring

14/04/2021

Borgerlige akademikere bliver frosset ud

Det er sværere at gøre akademisk karriere, når man ligger til højre for midten. En bekymrende tendens fra udlandet, som også kræver vores opmærksomhed herhjemme, skriver Kasper Støvring.

Identitetspolitik handler ikke om politik - Christian Egander Skov
Debat

Christian Egander Skov

14/04/2021

Identitetspolitik handler hverken om identitet eller svaghed

Det mærkværdige ved identitetspolitikken er, at den ikke handler om identitet. Det må borgerlige forstå for at bekæmpe den. Dernæst må de selv gå ind på en reel identitetspolitik, skriver Christian Egander Skov.

Foto: Brett Jordan, Unsplash
Debat

Ryan Smith

10/04/2021

Ryan Smith: Robotkvindernes vidunderlighed

Det er ikke patriarkatets undertrykkende kønsnormer, som skaber tjenende robotter med kvindelige karakteristika. Tværtimod viser studier, at kvindelige privilegier er skyld i robotternes køn.

danske kvindelige syrienskrigere blev lokket af hoppeborge
Debat

Mikkel Andersson

09/04/2021

Dansk presse i kalifatets hoppeborg

Mikkel Andersson: Medierne svømmer over med mere eller mindre kælne og kampagnejournalistiske interviews med IS-frivillige, der udbreder sig om deres søde katte, fredelige fremtidsdrømme, eller at de blev lokket til kalifatet af en hoppeborg. Imens bliver de ufattelige forbrydelser i regimet, som kvinderne støttede, reduceret til parenteser.

Foto: James Eades, Unsplash
Debat

Ota Tiefenböck

08/04/2021

Tjekkiet og Polen viser vejen ud af politisk korrekthed i europæisk fodbold

Tjekkiet og Polen afviste ved de to holds VM-kvalifikationskampe at knæle til støtte for Black Lives Matter. Holdene ønsker en "apolitisk tilgang til sport". Deres modige gestus bliver forhåbentlig efterfulgt, for denne knælende pseudo-tilkendegivelse hører ikke til i sport.

Hvorfor de borgerlige er onde ifølge Haidt
Debat

Astrid Johanne Høg

07/04/2021

Derfor tror de, at du er ond – hvorfor gode mennesker skændes om børn i Syrien

Højre- og venstreorienterede har forskellige moralske horisonter. Det forklarer, hvorfor borgerlige bliver castet i rollen som de ondskabsfulde, skriver Astrid Johanne Høg.

Foto: Spencer Davis, Unsplash
Debat

Frederik Vad Nielsen

05/04/2021

Kampen for flere faglærte er tom snak

Kampen for flere faglærte burde være en af de vigtigste på Christiansborg, men selvom parolerne er gode, udebliver handlingen. Derfor står både Danmarks grønne omstilling, eksport, velstand og velfærd på spil, mener Frederik Vad.

Foto: Jennifer Lo, Unsplash
Debat

Kasper Støvring

04/04/2021

En ny offentlig moral skal lede liberalismen ud af sine vildfarelser

Liberalismen giver forrang til individets frihed, og det medfører en svækkelse af de civile fællesskabers normer. Så træder staten til for at styre og opfylde alle individets mange rettigheder – hjælp til forsørgelse, til skilsmisser, til at få børn uden fædre osv. – for man må nemlig ikke begrænse individets stræben efter lykke. Men det er både fattigt og ødelæggende, mener Kasper Støvring.

Foto: Marcus Lenk, Unsplash
Debat

Morten Dahlin

31/03/2021

Regeringens kamp mod den private ejendomsret

Regeringen fører, hvad der bedst kan beskrives som et ideologisk korstog mod alt, der bare tilnærmelsesvis kunne minde om privat initiativ. Aktuelt står det til at gå ud over den private ejendomsret med regeringens udspil om at beslaglægge op til 10 pct. af de private lejeboliger og stille dem til rådighed for beboere fra ghettoen.

Foto: Julie Ricard, Unsplash
Debat

Christian Egander Skov

30/03/2021

Hvis de borgerlige bøjer sig for al-Hol, er det game over

Christian Egander Skov: Hvis det lykkes skaren af borgerlige meningsdannere at få Venstre eller Konservative til at vakle og bevæge sig ud i en position, der flugter med Radikale Venstres, så er det slut med den borgerlige troværdighed på den udlændingepolitiske dagsorden.

 Foto: Courtney Kammers, Unsplash
Debat

Jonas M. Hoeck, ph.d.-studerende ved Karlstad Universitet

29/03/2021

Vi skal passe bedre på vores kvinder

Den moderne mand har dybest set glemt, hvem han er, når han ikke vil indse, at han i kraft af sin mandlige natur er født med et større ansvar for den fælles sikkerhed, end kvinderne er.

Ruiner af byen Sinjar. Foto: Levi Clancy, Wikipedia
Debat

Mikkel Andersson

28/03/2021

Hr. Holms fornemmelse for skyld

Mikkel Andersson: Forsøg på at relativere kvindelige IS-frivilliges aktive og selvvalgte bidrag til en terrorpromoverende folkedrabsstat med, at de – måske – ikke individuelt udførte drab og terror, er som at høre en bogholder i Auschwitz forsvare sig med, at vedkommende skam ikke personligt slog nogen ihjel.

I sidste uge meddelte EU-kommissær for det indre marked Thierry Breton, at EU ikke er interesseret i Sputnik V. Foto: European Parliament, Flickr
Debat

Ota Tiefenböck

27/03/2021

Russisk vaccine udstiller de europæiske politikeres uduelighed

Den russiske vaccine Sputnik V, som går sin sejrsgang verden rundt, får til trods for sin tilsyneladende kvaliteter en kold skulder i EU. Politiske grunde skygger for dens anvendelse og udstiller de europæiske politikeres manglende evner, mener Ota Tiefenböck.

Foto: Hakan Nural, Unsplash
Debat

Andreas Steno Larsen

25/03/2021

Andreas Steno: Hvornår skruer EU op for vaccine-nationalismen?

EU halter fortsat håbløst efter både USA og Storbritannien i udrulningen af vaccinen, og noget tyder på, at de kloge har narret de mindre kloge. Mens EU naivt har antaget gode intentioner hos samhandelspartnere, har USA og Storbritannien raslet med den geopolitiske sabel og sat egen befolkning forrest i køen.

Foto: Levi Meir Clancy, Unsplash
Debat

Mikkel Andersson

23/03/2021

Mikkel Andersson: Danmark skal ikke løfte en finger for Islamisk Stat-frivillige

Selv hvis kvinderne, der tilsluttede sig Islamisk Stat, ikke udgjorde den mindste sikkerhedsrisiko, skulle den danske stat ikke løfte en finger for at hjælpe folk, der rejste tusinder af kilometer for at slutte sig til en folkemorderisk terrorstat, som arbejdede for drab på danskere og Danmarks udslettelse.

Foto: Alexandra I., Unsplash
Debat

Astrid Johanne Høg

22/03/2021

Feministernes analyse er ubrugelig til at skabe tryghed

Debatten om overfald og voldtægter er blevet kapret af venstrefløjen i en sådan grad, at selv vores mandlige politikere i blå blok ikke tør udfordre feministernes socialkonstruktivistiske narrativ. Det mener Astrid Høg.

Foto: Bermix Studio, Unsplash
Debat

Mustafa Sayegh

19/03/2021

Mustafa Sayegh: Ytringsfrihed over islam

Selvfølgelig skal vi bekæmpe hadforbrydelser, men det skal ikke ske med en lovgivning, der indskrænker vores ytringsfrihed og giver særstatus til islam.

Foto: Emma Mulligan, Unsplash
Debat

Lasse Rimmer

18/03/2021

Lasse Rimmer: Debatten om kvinders utryghed er endt i en blindgyde

To sider, der ikke kan findes ud af at enes om præmissen for samtalen, præger debatten om kvinders frygt for at gå alene om natten.

#textmewhenyougethome på kontrast.dk
Debat

Christian Egander Skov

17/03/2021

Christian Egander Skov: "Text me when you get home" er svindel

Et tragisk mord på en kvinde i London er straks blevet taget som gidsel i woke-ismens kulturkamp. Men er det virkelig rigtigt, at kvinder er særligt udsatte, når de bevæger sig rundt i nattelivet?

Jakob Ellemann-Jensen i klumme om corona og genåbning på kontrast.dk
Debat

Frederik Vad Nielsen

16/03/2021

Ellemanns klasseblinde genåbningsdagsorden

Frederik Vad: Hvorfor skal højskoleelever prioriteres over erhvervsskoleelever på skolehjem? Det er en hån mod den gruppe af unge, som i forvejen bliver overset hver eneste dag på Christiansborg, og vidner om, at klassekløfterne lever i bedste velgående.

Foto: Nathan Congleton, Flickr
Debat

Kasper Støvring

15/03/2021

Kasper Støvring: Det konstante fokus på individets frie valg svækker vores forpligtelser

Den seneste uges mest omtalte begivenheder har alle det til fælles, at de handler om individets frie valg. En moderne værdi, der efterhånden trumfer alt andet – herunder forpligtelserne over for det, der er større end os selv og binder os sammen.

kommunisme og censur på kontrast.dk
Debat

Ota Tiefenböck

12/03/2021

Multinationale selskaber er neoliberalismens ideologiske politbureauer

I den tidligere østblok definerede Sovjetunionens kommunistiske partis politbureau, hvad der var politisk korrekt, og hvad der var forkert. I det neoliberale Vesten udfylder visse multinationale selskaber den samme rolle. Det mener Ota Tiefenböck.

tjener, der skal illustrere, at konservative arbejdere yder bedre service end deres venstreorienterede kollegaer
Debat

Ryan Smith

10/03/2021

Ryan Smith: De konservatives stille styrke

Konservative medarbejdere er at foretrække, hvis du vil give kunderne god service, viser et nyt studie. Men kan den erfaring bruges til noget i parlamentarisk politik?

Print on street showing a family with Mom, Dad, infant and child.
Debat

Anne Kirstine Sørensen

09/03/2021

Sagsbehandlervælde og kassetænkning præger børnehandicapområdet

Anne Kirstine Sørensen: Det høje danske skattetryk står på ingen måde mål med det, som systemet har at tilbyde borgerne. I hvert fald ikke, når det gælder børn med handicap og deres familier.

Foto: Andrew Neel, Unsplash
Debat

Signe Bøgevald Hansen

08/03/2021

Signe Bøgevald: Gratis psykologhjælp til ensomme unge er ikke løsningen

Forsøgsordningen med gratis psykologhjælp til unge kan helt sikkert være en god hjælp for mange, men vi burde hellere satse på at skabe et samfund, hvor vi kan tale om vores problemer med folk, der holder af os, i stedet for folk, der bliver betalt for det.

Kontrast.dk - Islam temauge billede som viser Moskéer.
Debat

Kim Møller

06/03/2021

Kim Møller: Tolerance i den islamiske verden er undtagelsen, der bekræfter reglen

Politik handler om interesser, og set fra de mange konkurrerende islamiske sekters proselytter så giver det god mening at skubbe Muhammeds stridsvogn ind på den politiske scene under plusord som humanisme, diversitet og medmenneskelighed.

Foto: News Øresund, Flickr
Debat

Christian Egander Skov

04/03/2021

Kan vi forsvare tilliden ved at undergrave den?

Mange borgerlige vælgere har en faldende tiltro til regeringens linje, fordi Mette Frederiksen og co. ikke giver de borgerlige partier medejerskab over genåbningspolitikken. Det kan ende med at koste os tilliden til vores institutioner, mener Christian Egander Skov.

Foto: Hasan Almasi, Unsplash (redigeret)
Debat

Mustafa Sayegh

04/03/2021

Mustafa Sayegh: Muslimer skal droppe offermentaliteten

Som muslim i Vesten vokser man op med fortællingen om, at man er undertrykt og diskrimineret, men det er nødvendigt at bryde med den fortælling.

Foto: Pierre Chatel Innocenti, Unsplash (redigeret)
Debat

Kasper Støvring

02/03/2021

Islam i Europa udgør en trussel mod vores sikkerhed

Muslimer udgør en sikkerhedsrisiko for vores liv i Europa, viser flere rapporter. Problemet skal findes hos den del af muslimerne, som nægter at assimilere sig til europæisk kultur, mener Kasper Støvring.

Foto: Nicola Fioravanti, Unsplash (redigeret)
Debat
Slettet bruger

01/03/2021

Er europæiske kvinder blevet frit bytte?

Der er i større og større grad nogen, som ikke helt forstår, at "alle bestemmer over deres egen krop", og gammeldags og regressive normer for kvinder er ved at vinde indpas i Europa igen. Det mener Helle Birk, der har læst Ayaan Hirsi Alis nye bog.

Foto: Kevin Grieve, Unsplash
Debat

Ryan Smith

25/02/2021

Nødvendigheden af kulturel appropriation

Er kulturel appropriation i virkeligheden en af forudsætningerne for et civiliseret samfund? Det kan man finde argumenter for i den skotske tænker David Humes filosofiske klassiker A Treatise of Human Nature, skriver Ryan Smith.

Foto: Charles Deluvio, Unsplash
Debat

Ida Refer, selvstændig erhvervsdrivende og på Instagram som @refernoir

23/02/2021

De danske Instagram-regler må moderniseres

Dansk lovgivning skævvrider konkurrencen mellem danske og udenlandske iværksættere på Instagram. Det mener instagrammeren Ida Refer.

Foto: Michal Osmenda, Wikimedia Commons
Debat

Kasper Støvring

21/02/2021

Kasper Støvring: Borgerkrigen mellem de liberale og woke-bevægelsen

Woke-bevægelsen har fået plads af liberalismen, der med dens fokus på åbenhed, fremskridtstro osv. ikke er modstandsdygtig over for de kræfter, som ødelægger den liberale kultur. Nu er mediehusene begyndt at falde, dernæst falder universiteterne, og senere kan man frygte det samme med ministerierne og andre afgørende institutioner.

Debat

Christian Egander Skov

17/02/2021

Hvis eliten ikke tror på Jylland, må den tro om

Christian Egander Skov: Jeg kan som landfast jyde, der aldrig har vendt en skrå, udmærket forstå, at Inger Støjberg åbner en flanke for medieklassens ukontrollerede moro med sin opportunistiske appel til en jyskhed, der synes som skåret ud af Johannes V. Jensens forfatterskab.

Foto: Markus Winkler, Unsplash
Debat

Morten Dahlin

12/02/2021

Morten Dahlin: Dansk er ikke bare et sprog

Vi skal passe godt på det, der gør Danmark enestående, og derfor er det mindst lige så vigtigt, at nye danske statsborgere deler vores værdier, som at de lærer vores sprog.

Foto: Michael Dziedzic, Unsplash
Debat

Jakob Levinsen

11/02/2021

Fremtiden bør ikke være en gratis omgang

Jakob Levinsen: Når verden bliver sær, flokkes sandsigerne. Tro dem ikke, og gør hellere selv noget praktisk ved et eller andet.

Foto: Gage Skidmore, Flickr
Debat

Ryan Smith

10/02/2021

Ryan Smith: Pressen har stadig Peterson Derangement Syndrome

Sammen med Trump Derangement Syndrome og Brexit Derangement Syndrome henviser Peterson Derangement Syndrome til den observation, at store dele af journalistkorpset ikke kan dække visse fænomener uden at forvrænge eller tale usandt.

Foto: History in HD, Unsplash
Debat

Johan J. R. Espersen

09/02/2021

Trumps uvirkelige virkelighed

I dag indledes den anden rigsretssag mod Donald Trump, der er blevet kaldt en gave til demokratiet. Det skandaløse angreb på den amerikanske kongres viste dog, at Trump og hans frontkæmpere snarere er udtryk for demokratisk råddenskab. Johan J. R. Espersen konkluderer på Trumps præsidentperiode.

Foto: Markus Spiske
Debat

Anne Kirstine Sørensen

08/02/2021

Marxistisk pædagogik fylder i daginstitutionernes læreplaner

Anne Kirstine Sørensen: I debatten om daginstitutioner florerer en opfattelse af, at den målstyrede tilgang til børnene som statens fodsoldater er borgerlig og kapitalistisk. Men i virkeligheden er det en pædagogik inspireret af et af de værste totalitære regimer i historien, der præger de danske børns hverdag.

Foto: Mathias Aaen / Venstre, Flickr
Debat

Ali Aminali

07/02/2021

Ali Aminali: “Bløde Jakob” i Støjbergs skygge

Ud over et par enkelte gode pointer var det hele en mindre fuser, da Venstre i denne uge præsenterede deres nye integrationsudspil. For hvad er det, Venstre vil?

Foto: News Øresund – Sofie Paisley, Flickr
Debat

Christian Egander Skov

06/02/2021

De borgerlige klarer den ikke uden Venstre

Christian Egander Skov: På trods af Venstres nedsmeltning er den borgerlige blok gået frem siden sommeren, og det skyldes især fremgang hos både Nye Borgerlige og Det Konservative Folkeparti. Alligevel har ingen af disse partier potentialet til at indtage lederrollen i blå blok i overskuelig fremtid.

Foto: Mathias Aaen / Venstre, Flickr
Debat

Morten Dahlin

06/02/2021

Morten Dahlin: Svar på kritikken af Venstres integrationspolitik

Venstres indfødsretsordfører er ikke enig med Mustafa Sayeghs kritik af partiets integrationsudspil. Man kan nemlig sagtens insistere på, at færre med indvandrerbaggrund skal leve af skatteydernes penge, samtidig med at man prøver at løse problemerne i muslimske miljøer, mener han.

Foto: RhinoMind, Wikimedia Commons
Debat

Mustafa Sayegh

05/02/2021

Venstre forstår ikke, at integration kræver andet end fast arbejde

Mustafa Sayegh: Venstres nye integrationsudspil har intet med integration at gøre. For beskæftigelse er ikke afgørende, så længe man lever sit liv efter en politisk ideologi som islam.

Foto: Jacob Kjerumgaard / Venstre, Flickr
Debat

Kasper Støvring

04/02/2021

Bekymrende splittelse på den borgerlige fløj

Fronterne er trukket op på den borgerlige fløj i kølvandet på Trump og på grund af den historiske krise, coronaen er skyld i. Men de borgelige må lære at stå sammen, mener Kasper Støvring.

Foto: Adam Niescioruk, Unsplash
Debat

Marc Sabatier Hvidkjær, statskundskabsstuderende

03/02/2021

Nul stjerner til Liberal Alliances nye forslag

Med Liberal Alliances forslag om at indføre et ratingssystem på hjemmehjælpere i Københavns Kommune er den intellektuelle krise i partiet for alvor tydelig. Det mener LA-medlem Marc Sabatier Hvidkjær, der nu melder sig ud i protest.

Foto: Adrian Kirkegaard, Unsplash
Debat

Kai Sørlander, filosof og forfatter

02/02/2021

Kai Sørlander: Om magtens tredeling i et demokrati

Vores tilslutning til menneskerettighedsdomstolen hviler ikke på et rationelt, holdbart demokratisk grundlag, for den sætter befolkningen under administration af jurister uden jordforbindelse og blander den lovgivende og dømmende magt sammen.

Foto: Mick Haupt, Unsplash
Debat

Christian Wagner, IT-ordfører, Liberal Alliances Ungdom

01/02/2021

Vi har brug for at nytænke den digitale ytringsfrihed

Christian Wagner: De sociale medier er vor tids svar på oldtidens amfiteatre, vuggen for den offentlige demokratiske samtale. Derfor bør det ikke være ét firma, som pludselig råder over det moderne amfiteater og derfor egenhændigt kan styre, hvem der må ytre sig, og hvad de må ytre sig om.

Foto: JP Valery, Unsplash
Debat

Frederik Vad Nielsen

30/01/2021

Hvorfor bekæmpe statsgæld med følelsesporno?

Frederik Vads råd til de borgerlige meningsdannere og politikere er at droppe følelsespornoen i den økonomiske debat. For de gange, den rene følelsesporno er blevet mobiliseret på venstrefløjen i økonomiske spørgsmål, er det altid gået galt.

Foto: Neonbrand, Unsplash
Debat

Lasse Birk Olesen

29/01/2021

Sådan reguleres Facebook og Twitter uden smagsdommeri

Hvis sociale medier skal reguleres, vil det smarteste være at tvinge dem til at åbne for, at brugerne kan tage deres data med på tværs af forskellige platforme. Det mener Lasse Birk Olesen.

Foto: Jelleke Vanooteghem
Debat

Ali Aminali

28/01/2021

Det er vores borgerlige pligt at beskytte omsorgssvigtede børn

Ali Aminali: De borgerlige politikere bliver nødt til at se bort fra Socialdemokratiets spin og tvangsfjernelsesretorik og deltage i at løfte et område, der har behov for det. For hvis der er noget, der er borgerligt, så er det at hjælpe de allersvageste og mest sårbare i samfundet.

Foto: Gage Skidmore
Debat

Ryan Smith

28/01/2021

Trumps modkulturelle grovheder

Trumps forbrugsvaner er ikke i tråd med de herskende klassers, og han hverken viljer eller evner at adlyde modernitetens høflighedsbestemmelser. Men moralen bag vores civilitetskultur er arbitrær, mener Ryan Smith.

Bliv medlem af Kontrast, og kickstart det borgerlige Danmark!

Kontrasts medlemmer er et borgerligt fællesskab:


1. Du inviteres til fester, debatter og saloner, hvor du møder landets skarpeste tænkere og skribenter.


2. Du får adgang til Kontrasts Ekkokammer på Slack og til artikelkommentarer.


3. Du får direkte indflydelse på, hvilke emner Kontrast skal behandle.


4. Dit medlemskab er dit bidrag til fokus på de vigtigste spørgsmål inden for velfærdsstat, indvandring, kultur m.m.


Forstå verden, se kontrasten: Lige nu får du 7 dage for kun 1 kr. Medlemskabet fortsætter til normalpris 1.200 kr./år inkl. moms efter 7 dage - hvis du vil! Ingen tvang. Mindstepris 1 kr.