07.08.23

Dommer afviser Donald Trumps søgsmål mod skribent

Trump mener, at skribent har rettet falsk anklage mod ham. Hans søgsmål mod hende afvises dog af dommer.
Trump, der forsøger at blive Republikanernes kandidat til præsidentvalget i USA næste år, har afvist, at han har voldtaget Carroll. (Arkivfoto).
Trump, der forsøger at blive Republikanernes kandidat til præsidentvalget i USA næste år, har afvist, at han har voldtaget Carroll. (Arkivfoto).

En dommer på Manhattan, New York, har mandag afvist ekspræsident Donald Trumps søgsmål mod skribenten E. Jean Carroll.

Trump havde lagt sag an mod Carroll for ærekrænkelse for en bemærkning, som hun kom med i et interview med CNN.

Han mener, at hun har rettet en falsk anklage mod ham, efter at et nævningeting i maj afgjorde, at han havde begået et seksuelt overgreb mod hende.

Efter dommen sagde hun til CNN, at Trump havde voldtaget hende, selv om nævningetinget kun fandt, at han havde begået seksuelt overgreb mod hende.

Men dommer Lewis Kaplan afviser Trumps søgsmål, fordi Carrolls udtalelser i det "væsentligste" var sande. Og fordi Trump ikke har formået at vise, at Carroll kom med udtalelserne med ond hensigt.

Trumps søgsmål blev indgivet ved en føderal domstol på Manhattan, efter at en domstol i maj afgjorde, at Trump havde begået seksuelt overgreb og ærekrænkelse mod Carroll, der er en tidligere klummeskribent for Elle Magazine.

Trump, der forsøger at blive Republikanernes kandidat til præsidentvalget i USA næste år, har afvist, at han har voldtaget Carroll.

Han har anket dommen fra maj, hvor det blev afgjort, at han skulle betale fem millioner dollar i erstatning til hende.

Det svarer til omkring 34 millioner kroner.

Carroll har sagt, at Trump voldtog hende i et prøverum i et stormagasin i midten af 1990'erne og efterfølgende smadrede hendes omdømme ved at kalde hende en løgner, da hun talte offentligt om sin oplevelse i 2019.

Reuters

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter