29.10.22

Irans revolutionsgarde advarer: Hold jer væk fra Irans gader

Lørdag er sidste dag med demonstrationer i Iran, lyder det fra chefen for den magtfulde revolutionsgarde.
Hossein Salami er chef for den iranske revolutionsgarde. Han advarer demonstranter mod at indtage Irans gader endnu en gang. (Arkivfoto).
Hossein Salami er chef for den iranske revolutionsgarde. Han advarer demonstranter mod at indtage Irans gader endnu en gang. (Arkivfoto).

Protesterne i de iranske gader har en udløbsdato, og det er lørdag. Sådan chefen for den iranske revolutionsgarde, Hossein Salami.

- Kom ikke ud i gaderne. I dag er optøjernes sidste dag, siger han ifølge nyhedsbureauet Reuters.

I løbet af de seneste knap seks uger er tusindvis af mennesker strømmet til gaderne for at kræve flere rettigheder og højere grad af demokrati.

Mange mennesker har mistet livet i forbindelse med demonstrationerne.

Flere steder har politiet skudt med skarpt mod menneskemængderne og affyret tåregas.

I denne uge skete det i byen Saqez, der var hjemby for Mahsa Amini. Hun døde efter at have været i det iranske moralpolitis varetægt, og hendes død udløste de omfattende protester.

"Kvinde, liv, frihed" lyder et af råbene, der er brugt igen og igen under de landsdækkende protester mod den 22-årige iransk-kurdiske kvindes død.

Mahsa Ahmini blev tilbageholdt af det religiøse sædelighedspoliti i Teheran, formentlig fordi hendes hovedtørklæde dækkede for lidt af hendes hår. Hun døde et par dage efter.

Familien siger, at hun var sund og rask og beskylder myndighederne for at have mishandlet hende til døde.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter