27.03.23

Landets største kunstmuseum får ny direktør fra Frederiksberg

Astrid la Cour overtager stillingen som direktør på Statens Museum for Kunst efter Mikkel Bogh.
Astrid la Cour er den rette kandidat til stillingen som direktør på Statens Museum for Kunst, mener kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M). (Arkivfoto).
Astrid la Cour er den rette kandidat til stillingen som direktør på Statens Museum for Kunst, mener kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M). (Arkivfoto).

Astrid la Cour skifter Frederiksbergmuseerne ud med Statens Museum for Kunst (SMK), når hun bliver ny direktør for landets største kunstmuseum den 1. maj.

Det oplyser Kulturministeriet i en pressemeddelelse.

Astrid la Cour har de seneste otte år været museumsdirektør for Frederiksbergmuseerne.

- Jeg glæder mig til at fortsætte den igangværende udvikling, hvor SMK åbent og generøst træder ind i en aktiv samfundsmæssig rolle som et tilgængeligt og engageret forbindelsesled mellem mennesker, siger Astrid la Cour i pressemeddelelsen.

I jobbet som direktør erstatter Astrid la Cour den nuværende direktør, Mikkel Bogh.

Han har været direktør på SMK, der er Danmarks nationalgalleri, i ni år. Mikkel Boghs ansættelse udløber ved udgangen af april. Han har selv valgt at fratræde stillingen.

Og ansættelsen af museumsdirektøren på Frederiksberg glæder kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M).

- Astrid la Cour er med sit strategiske mindset, solide ledelseserfaring og sine stærke kunstfaglige visioner den rette kandidat til at stå i spidsen for, at Statens Museum for Kunst fortsætter med at være et nationalgalleri for alle danskere, der kan vise nye veje ind i kunsten og række ud til flere, siger han i pressemeddelelsen.

Frederiksbergmuseerne, som Astrid la Cour i øjeblikket står i spidsen for, er en fusion mellem fem museer og udstillingssteder, herunder Storm P. Museet og Cisternerne.

I 2022 modtog Astrid la Cour Carl Jacobsens museumslegat. Legatet tildeles museumspersoner, som formår at skabe fornyende og udviklende rammer for kunsten.

SMK havde sidste år omtrent en halv million besøgende. Det gør museet til det tredjemest besøgte i Danmark i 2022 efter Louisiana i Humlebæk og Aros i Aarhus.

SMK har landets største samling af kunstværker, som består af omkring 260.000 værker, fremgår det på museets hjemmeside.

Museet hæfter sig derfor ved, at man har et ansvar for at bidrage til og udvikle hele museumsområdet i Danmark.

Samlingen af kunstværker på museet tilhørte de danske konger, inden værkerne gik til staten i 1848 efter demokratiets indførsel. Oprindeligt stod kunstværkerne på Christiansborg, ind til slottets brand i 1884.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter