07.10.23

Mistænkte for attentat på præsidentkandidat i Ecuador er dræbt

De mistænkte for attentatet på politikeren Fernando Villavicencio er blevet dræbt i et fængsel i Ecuador.
Fernando Villavicencio blev mindre end to uger før valgdagen dræbt af skud efter et kampagnemøde i Ecuadors hovedstad, Quito. (Arkivfoto).
Fernando Villavicencio blev mindre end to uger før valgdagen dræbt af skud efter et kampagnemøde i Ecuadors hovedstad, Quito. (Arkivfoto).

Seks mænd, der var mistænkt for at have spillet en rolle i det nylige attentat på præsidentkandidaten Fernando Villavicencio i Ecuador, er fredag blevet dræbt i det fængsel, hvor de var indsat.

Det oplyser Ecuadors svar på Kriminalforsorgen, SNAI.

Drabene fandt sted i et fængsel i Guayaquil, det sydamerikanske lands største by.

Regeringen i landet var hurtigt ude for at fordømme drabene, der skete ugen før, at landets borgere skal stemme i en ny valgrunde.

Landets afgående præsident, Guillermo Lasso, skriver på det sociale medie X, tidligere Twitter, at man vil komme til bunds i sagen.

- Sandheden vil her blive kendt, skriver han.

Ifølge SNAI var alle seks mænd colombianske statsborgere. Yderligere detaljer om deres drab er ikke blevet offentliggjort.

Regeringen har sagt, at myndighederne er fast besluttet på at finde de ansvarlige for Villavicencios drab i august.

Villavicencio, en tidligere fremtrædende journalist, blev mindre end to uger før valgdagen dræbt af skud efter et kampagnemøde i Ecuadors hovedstad, Quito.

Hans præsidentkampagne var bygget op om modstand mod korruption.

Samme dag anholdt politiet de seks mænd. En syvende mistænkt blev derudover skudt og dræbt af politiet. Efterfølgende blev flere andre mistænkte også anholdt.

Anden valgrunde skal efter planen finde sted 15. oktober.

Valgforløbet har været præget af adskillige voldelige hændelser.

Kandidaten Daniel Noboa, der har en snæver føring i visse meningsmålinger, skriver på sociale medier, at myndighederne bør offentliggøre detaljer om de indsattes drab.

Hans primære modkandidat er Luisa Gonzalez, som har udtalt, at den stigende kriminalitet i landet er uden fortilfælde, og at vælgerne ikke bør lade "terroren" holde dem fra at stemme.

Reuters

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter