28.10.22

Nordkorea sender to ballistiske missiler ud over Det Japanske Hav

Nordkorea affører nye missiler. Sydkorea advarer om, at Nordkorea er på vej mod syvende atomprøvesprængning.
Sydkoreanske soldater ses ved grænsen mellem Sydkorea og Nordkorea den 14. oktober.
Sydkoreanske soldater ses ved grænsen mellem Sydkorea og Nordkorea den 14. oktober.

Nordkorea har fredag morgen affyret to ballistiske missiler.

Det oplyser det sydkoreanske militær ifølge nyhedsbureauet Reuters. Ifølge det sydkoreanske medie NK News oplyser militæret, at begge missiler blev affyret ud over Det Japanske Hav.

Det franske nyhedsbureau AFP kunne tidligere på morgenen berette om et enkelt "uspecificeret ballistisk missil", som Nordkorea skulle have affyret ud over Det Japanske Hav.

Den oplysning kom også fra det sydkoreanske militær, der dog på daværende tidspunkt ikke ville give flere informationer om, hvilken type missil der var tale om.

Ifølge Reuters drejer det sig om to ballistiske kortdistancemissiler.

Forhandlingerne mellem Sydkorea og Nordkorea om sidstnævntes atomvåbenprogram er for længst gået i stå.

Spændingerne er for nuværende på det højeste, de har været i årevis, efter at Nordkorea har affyret en lang række af missiler mod Det Japanske Hav i løbet af 2022.

Ét missil er sågar fløjet hen over den nordlige del af Japan.

Nordkoreas leder, Kim Jong-un, satte i sidste måned i praksis et sidste punktum for forhandlingerne, da han sagde, at landets status som atomvåbennation var "uomvendelig".

Den sydkoreanske hær står fredag til at afslutte en 12 dage lang øvelse ved navn Hoguk 22. Militærøvelsen har både været for sydkoreanske og amerikanske soldater.

Mandag begynder store militærøvelser igen - også med deltagelse af amerikanske soldater.

Nordkorea har ifølge Reuters udtalt, at de mange missilaffyringer skal ses som en demonstration mod militærøvelserne, som landet kalder "provokerende" og "generalprøver for en invasion".

Sydkorea og USA hævder, at øvelserne er defensive af natur og nødvendige for at beskytte sig mod Nordkoreas aggressive adfærd.

Sydkoreas præsident, Yoon Suk-yeol, har advaret mod, at Nordkorea lader til at varme op til landets syvende atomprøvesprængning.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter