23.05.23

Russisk region ophæver alarmberedskab efter fjendtligt angreb

Rusland siger, det har drevet væbnede grupper fra Ukraine ud af den russiske region Belgorod.
Et billede fra en video, der er offentliggjort af det russiske forsvarsministerium, viser angiveligt øjeblikkene efter et russisk luftangreb mod militante ukrainere på et ukendt sted i den russiske region Belgorod.
Et billede fra en video, der er offentliggjort af det russiske forsvarsministerium, viser angiveligt øjeblikkene efter et russisk luftangreb mod militante ukrainere på et ukendt sted i den russiske region Belgorod.

I den russiske region Belgorod, der grænser op til Ukraine, oplyser den lokale guvernør, at en alarmtilstand, der blev indført efter et fjendtligt angreb i området mandag, er ophævet.

- En beslutning er blevet taget om at tilbagekalde det juridiske antiterrorregime på Belgorod-regionens territorium.

Det skriver Vjatsjeslav Gladkov på det sociale medie Telegram.

Ruslands regering siger tirsdag, at dets fly og artilleri har drevet de væbnede grupper ud af Belgorod.

To russiske grupper, der siger, at de bekæmper Putins styre, oplyser, at de stod bag. De kalder sig Frihed for den Russiske Legion og Ruslands Frivillige Korps. De skal tilsyneladende være krydset ind i Rusland fra Ukraine.

Rusland siger, at det var ukrainske styrker, der angreb flere steder i den russiske region.

Ifølge guvernør Gladkov blev huse og regeringsbygninger natten til mandag angrebet af droner. En person er dræbt af den ukrainske styrke og 12 såret under angrebet, siger han.

Mandag beordrede han ni landsbyer i regionen evakueret. Det var efter angreb fra, hvad han kaldte ukrainske sabotører.

Men det er småt med dokumentationen fra Rusland. Ingen af de billeder, der indtil nu er offentliggjort, viser tegn på større ødelæggelser.

Den russiske regering siger ifølge AFP, at 70 ukrainske nationalister er dræbt, og at fire af den fjendtlige styrkes pansrede køretøjer er ødelagt i Belgorod.

Reuters

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter