10.06.23

Zelenskyj bekræfter at en ukrainsk modoffensiv er i gang

Ukraines præsident siger, at hans militære kommandanter er tilfredse, selv om Putin taler om ukrainsk fiasko.
Ukrainske soldater der jubler nær fronten ved byen Bakhmut i det østlige Ukraine. Her fortsætter nogle af krigens hårdeste kampe.
Ukrainske soldater der jubler nær fronten ved byen Bakhmut i det østlige Ukraine. Her fortsætter nogle af krigens hårdeste kampe.

En ukrainsk modoffensiv "finder sted", siger Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, lørdag.

Men han vil ikke bekræfte, i hvilket stadie modoffensiven er.

- En modoffensiv og forsvarsaktioner finder sted i Ukraine. Men jeg vil ikke tale om det mere detaljeret, siger Zelenskyj på et pressemøde i Kyiv sammen med den besøgende canadiske premierminister, Justin Trudeau.

En journalist beder ham om at kommentere på, at Ruslands præsident, Vladimir Putin, har sagt, at den længe ventede ukrainske modoffensiv allerede er slået fejl.

- Det er interessant, hvad Putin har at sige om vores modoffensiv. Det er vigtigt, at Rusland hele tiden får at føle, at de - efter min mening - ikke har lang tid igen, svarer han.

Zelenskyj fortæller, at han dagligt er i kontakt med sine militære kommandanter. Blandt dem hærchef Valery Zaluzjnyj. Og "alle er de positive, så fortæl det til Putin".

AFP

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter