Kasper Støvring

Kasper Støvring (f. 1973) er ph.d. i litteraturvidenskab og kulturstudier, foredragsholder og forfatter til bøger om kulturkamp, konservatisme, litteratur og natur. Desuden har han de seneste 20 år været en flittig bidragsyder til aviser og tidsskrifter. I sin fritid er Kasper en ihærdig kirke- og skovgænger i det sydsjællandske landskab.

Edward Hoppers mest kendte værk, 'Nighthawks' fra 1942. Illustrationer fra Wikipedia og Wikiarts.
Anmeldelse

Kasper Støvring

14/06/2021

Edward Hopper er kunst til coronatiden

I vores ensomhed er vi forenede i en fælles skæbne, viser Edward Hoppers billeder. Vores erfaringer under pandemien har givet ny aktualitet til det melankolske og samtidig sært opbyggelige i Hoppers værker, skriver Kasper Støvring.

Debat

Kasper Støvring

28/05/2021

Regeringen henter farlige, afstumpede mennesker til Danmark

Det er en dekadent civilisation, der ikke lærer af 40 års fejl, skriver Kasper Støvring om regeringens beslutning om at hente IS-kvinder med børn til Danmark. Debatten overser også et væsentligt aspekt, mener han.

Ungarsk militær lægger pigtråd ud. Foto: Public domain.
Debat

Kasper Støvring

15/05/2021

Jernhård realisme har fået comeback i politik

Flere aktuelle begivenheder kan forklares med de nye strukturer for det politiske landskab, skriver Kasper Støvring. De vestlige samfund er under pres, og deres stater handler derefter.

Livskvalitet kommer af sammenhængskraft frem for frihed og velstand
Debat

Kasper Støvring

07/05/2021

Livskvalitet kommer af sammenhængskraft frem for frihed og velstand

Kasper Støvring accepterer gerne at have færre penge til gengæld for at føle sig mere hjemme i sit eget land. Her ligger også en god forklaring på Socialdemokratiets aktuelle succes, skriver Støvring.

En akademisk barriere? Universitetet i Cambridge (foto: Pixabay)
Debat

Kasper Støvring

14/04/2021

Borgerlige akademikere bliver frosset ud

Det er sværere at gøre akademisk karriere, når man ligger til højre for midten. En bekymrende tendens fra udlandet, som også kræver vores opmærksomhed herhjemme, skriver Kasper Støvring.

Foto: Jennifer Lo, Unsplash
Debat

Kasper Støvring

04/04/2021

En ny offentlig moral skal lede liberalismen ud af sine vildfarelser

Liberalismen giver forrang til individets frihed, og det medfører en svækkelse af de civile fællesskabers normer. Så træder staten til for at styre og opfylde alle individets mange rettigheder – hjælp til forsørgelse, til skilsmisser, til at få børn uden fædre osv. – for man må nemlig ikke begrænse individets stræben efter lykke. Men det er både fattigt og ødelæggende, mener Kasper Støvring.

Foto: Nathan Congleton, Flickr
Debat

Kasper Støvring

15/03/2021

Kasper Støvring: Det konstante fokus på individets frie valg svækker vores forpligtelser

Den seneste uges mest omtalte begivenheder har alle det til fælles, at de handler om individets frie valg. En moderne værdi, der efterhånden trumfer alt andet – herunder forpligtelserne over for det, der er større end os selv og binder os sammen.

Foto: Pierre Chatel Innocenti, Unsplash (redigeret)
Debat

Kasper Støvring

02/03/2021

Islam i Europa udgør en trussel mod vores sikkerhed

Muslimer udgør en sikkerhedsrisiko for vores liv i Europa, viser flere rapporter. Problemet skal findes hos den del af muslimerne, som nægter at assimilere sig til europæisk kultur, mener Kasper Støvring.

Foto: Michal Osmenda, Wikimedia Commons
Debat

Kasper Støvring

21/02/2021

Kasper Støvring: Borgerkrigen mellem de liberale og woke-bevægelsen

Woke-bevægelsen har fået plads af liberalismen, der med dens fokus på åbenhed, fremskridtstro osv. ikke er modstandsdygtig over for de kræfter, som ødelægger den liberale kultur. Nu er mediehusene begyndt at falde, dernæst falder universiteterne, og senere kan man frygte det samme med ministerierne og andre afgørende institutioner.

Foto: Jacob Kjerumgaard / Venstre, Flickr
Debat

Kasper Støvring

04/02/2021

Bekymrende splittelse på den borgerlige fløj

Fronterne er trukket op på den borgerlige fløj i kølvandet på Trump og på grund af den historiske krise, coronaen er skyld i. Men de borgelige må lære at stå sammen, mener Kasper Støvring.

Debat

Kasper Støvring

19/01/2021

Kasper Støvring: Brexit er den store test

Med Brexit har vi endelig fået et reelt alternativ til EU. Brexit er derfor frem for alt den store test: Er udtræden af EU en dårlig eller en god idé, når alle lodder er lagt op, og den store vægt skal aflæses?

Foto: "Skærtorsdag", altermaleriet i Linå Kirke, af Thomas Kluge
Debat

Kasper Støvring

12/01/2021

Thomas Kluge – en utidssvarende maler, tiden har brug for

Den moderne kunst har så lidt at sige os i dag. Der er ingen åndelig længsel efter genfødelse, heller ikke af vores kultur. Den er nemlig syg i sin kerne og skal derfor smadres. Kluge går en anden vej. Han går tilbage, men dermed også frem. Han er en renæssancemaler, der ønsker en genfødelse af vores danske og europæiske kultur, skriver Kasper Støvring.

Foto: Georg Arthur Pflueger, Unsplash
Debat

Kasper Støvring

17/12/2020

Kasper Støvring: Arbejde skaber et værdigt liv

En polarisering mellem eliten og det almindelige arbejdende folk hersker i de vestlige samfund. Løsningen er dog hverken identitetspolitik, uddannelse eller omfordeling, men derimod anerkendelse af det manuelle arbejde.

Debat

Kasper Støvring

03/12/2020

Den liberaldemokratiske sump er dræningsklar

Vores demokrati er ved at blive oversvømmet af et liberalt menneskerettighedsregime, der sætter hensynet til individet over fællesskabet, nationen og folket. Det er på tide, vi lærer at dræne sumpen, mener Kasper Støvring.

Foto: Heblo, Pixabay
Debat

Kasper Støvring

18/11/2020

Amerikanerne stemte konservativt, men Bidens politik kan blive det stik modsatte

Hvis Biden ender med at lytte til sit partis venstreradikale bagland, er hans dage i Det Hvide Hus allerede talte. For amerikanerne er i bund og grund et konservativt folkefærd, mener Kasper Støvring.

GrandCelinien, CC0, Wikimedia Commons
Debat

Kasper Støvring

06/11/2020

Uden orden ingen frihed

En mangeårig fejlslagen indvandringspolitik er skyld i, at vi nu er truet på vores frihed og vores sikkerhed på egen jord. Derfor er det på tide, vi siger stop.

Debat

Kasper Støvring

01/11/2020

Kasper Støvring: 10 grunde til at håbe på et genvalg af Trump

Trump er både narcissistisk, anløben og inkompetent, men ikke desto mindre er han det bedste præsidentvalg for de næste fire år. Hans politik er nemlig både borgerlig og fornuftig.