Kasper Støvring

Kasper Støvring (f. 1973) er ph.d. i litteraturvidenskab og kulturstudier, foredragsholder og forfatter til bøger om kulturkamp, konservatisme, litteratur og natur. Desuden har han de seneste 20 år været en flittig bidragsyder til aviser og tidsskrifter. I sin fritid er Kasper en ihærdig kirke- og skovgænger i det sydsjællandske landskab.

Foto: Michal Osmenda, Wikimedia Commons
DebatKasper Støvring: Borgerkrigen mellem de liberale og woke-bevægelsen

Woke-bevægelsen har fået plads af liberalismen, der med dens fokus på åbenhed, fremskridtstro osv. ikke er modstandsdygtig over for de kræfter, som ødelægger den liberale kultur. Nu er mediehusene begyndt at falde, dernæst falder universiteterne, og senere kan man frygte det samme med ministerierne og andre afgørende institutioner.

Foto: Jacob Kjerumgaard / Venstre, Flickr
DebatBekymrende splittelse på den borgerlige fløj

Fronterne er trukket op på den borgerlige fløj i kølvandet på Trump og på grund af den historiske krise, coronaen er skyld i. Men de borgelige må lære at stå sammen, mener Kasper Støvring.

DebatKasper Støvring: Brexit er den store test

Med Brexit har vi endelig fået et reelt alternativ til EU. Brexit er derfor frem for alt den store test: Er udtræden af EU en dårlig eller en god idé, når alle lodder er lagt op, og den store vægt skal aflæses?

Foto: "Skærtorsdag", altermaleriet i Linå Kirke, af Thomas Kluge
DebatThomas Kluge – en utidssvarende maler, tiden har brug for

Den moderne kunst har så lidt at sige os i dag. Der er ingen åndelig længsel efter genfødelse, heller ikke af vores kultur. Den er nemlig syg i sin kerne og skal derfor smadres. Kluge går en anden vej. Han går tilbage, men dermed også frem. Han er en renæssancemaler, der ønsker en genfødelse af vores danske og europæiske kultur, skriver Kasper Støvring.

Foto: Georg Arthur Pflueger, Unsplash
DebatKasper Støvring: Arbejde skaber et værdigt liv

En polarisering mellem eliten og det almindelige arbejdende folk hersker i de vestlige samfund. Løsningen er dog hverken identitetspolitik, uddannelse eller omfordeling, men derimod anerkendelse af det manuelle arbejde.

DebatDen liberaldemokratiske sump er dræningsklar

Vores demokrati er ved at blive oversvømmet af et liberalt menneskerettighedsregime, der sætter hensynet til individet over fællesskabet, nationen og folket. Det er på tide, vi lærer at dræne sumpen, mener Kasper Støvring.

Foto: Heblo, Pixabay
DebatAmerikanerne stemte konservativt, men Bidens politik kan blive det stik modsatte

Hvis Biden ender med at lytte til sit partis venstreradikale bagland, er hans dage i Det Hvide Hus allerede talte. For amerikanerne er i bund og grund et konservativt folkefærd, mener Kasper Støvring.

GrandCelinien, CC0, Wikimedia Commons
DebatUden orden ingen frihed

En mangeårig fejlslagen indvandringspolitik er skyld i, at vi nu er truet på vores frihed og vores sikkerhed på egen jord. Derfor er det på tide, vi siger stop.

DebatKasper Støvring: 10 grunde til at håbe på et genvalg af Trump

Trump er både narcissistisk, anløben og inkompetent, men ikke desto mindre er han det bedste præsidentvalg for de næste fire år. Hans politik er nemlig både borgerlig og fornuftig.