KommentarKasper Støvring
Fra mandehadende woke til den nye gentlemanI Norge er en ny maskulin konservatisme ved at bryde frem. Højreorienterede podcastværter kan fylde salen til liveshows og budskaberne tiltrækker både mænd og kvinder - yngre som ældre. Kasper Støvring skriver, at når woke-bølgen trækker sig tilbage, kan der opstå en lignende konservativ bevægelse i Danmark - et nyt kodeks for gentlemen.
EssayKasper Støvring
Den evige Hitler - sådan virker politisk dæmoniseringHitler er ikke længere bare en historisk person. Han er blevet et tidløst, mytologisk symbol på den absolutte ondskab. Dermed omformes den politiske debat til et rent moralsk skuespil, hvor modstandere ikke bare er uenige, men inkarnerer selve ondskaben. Kasper Støvring vil fremover skrive fast i Kontrast om moderne mytologier i kultur, debat og kunst.
DebatKasper Støvring
Den nordiske hyggemytes selvbedragDen nordiske hygge er et tegn på ægthed. Sådan ser vi det selv. Intimsfæren rummer en særlig styrke: Fravær af magt er udtryk for magt. Men myten kolliderer fatalt med internationale magtkoder. Kasper Støvring afkoder den danske hygge, sådan som den mytologiseres af statsminister Mette Frederiksen.
KommentarKasper Støvring
Trump, Grønland og Danmarks brutale opvågningDer er fem gode grunde til, at de danske politikere skal vågne fra deres Tornerosesøvn, når det gælder geopolitikkens Grønland. Det internationale system er ikke en liberal retsstat, men anarkisk. Det handler om frygt, magt og dominans, skriver Kasper Støvring, der mener, at Danmark og Europa kan gøre sig gældende. Hvis vi vil.
DebatKasper Støvring
Hold modernisterne langt væk fra BørsenFreddy Hagen spilder mange ord på en kritik af vores begreb om modernisme, skriver Kasper Støvring i et svar, som trækker en tråd til Børsen, der ikke længere findes. Branden er en aktuel påmindelse om at bevare alle de goder, der truer med at gå tabt, herunder nation og lokalsamfund, skove, have, søer og dyreliv, kunsten, troen og alt andet godt og skønt.
DebatKasper Støvring
Hvor er de konservative redaktører?Redaktører i Berlingskes mediehus skal skrive under på en erklæring om Gud, konge og fædreland. Men den betyder ikke rigtig noget i praksis, konstaterer Kasper Støvring og undrer sig over fraværet af konservativ avisledelse.
DebatKasper Støvring
Selvfølgelig er kampen for LGBT+ politiskRegnbuer til EM i fodbold handler i høj grad om politik, og den slags skal være en politisk diskussion uden falske præmisser. Naturligvis kan man være kritisk over for LGBT-bevægelsens radikale idéer uden at have noget imod homoseksuelle eller andre, skriver Kasper Støvring.
DebatKasper Støvring
Hyldest til nationalfølelsenDanskernes begejstring over fodboldlandsholdet vidner om styrken i det nationale, der sætter rammen for fællesskab på tværs af hver vores forskelligheder. På den måde kommer fodbolden til at reflektere vores folkesjæl, mener Kasper Støvring.
DebatKasper Støvring
En ny offentlig moral skal lede liberalismen ud af sine vildfarelserLiberalismen giver forrang til individets frihed, og det medfører en svækkelse af de civile fællesskabers normer. Så træder staten til for at styre og opfylde alle individets mange rettigheder – hjælp til forsørgelse, til skilsmisser, til at få børn uden fædre osv. – for man må nemlig ikke begrænse individets stræben efter lykke. Men det er både fattigt og ødelæggende, mener Kasper Støvring.
DebatKasper Støvring
Thomas Kluge – en utidssvarende maler, tiden har brug forDen moderne kunst har så lidt at sige os i dag. Der er ingen åndelig længsel efter genfødelse, heller ikke af vores kultur. Den er nemlig syg i sin kerne og skal derfor smadres. Kluge går en anden vej. Han går tilbage, men dermed også frem. Han er en renæssancemaler, der ønsker en genfødelse af vores danske og europæiske kultur, skriver Kasper Støvring.