Artikel

02.03.23

Chefredaktør på A4: Borgerlig kritiker af feministisk P3-chef er sexistisk

Twitter-fejde: A4-chefredaktør Kristian Madsen mener, at den borgerlige debattør Christian Egander Skov på sexistisk vis har tilsvinet en kommende P3-chef. Skov anklager Madsen for at være fuld af løgn.
Kristian Madsen er chefredaktør for A4 Medier og tidligere USA-korrespondent for Politiken. (Foto: Rune Øe/Ritzau Scanpix)
Kristian Madsen er chefredaktør for A4 Medier og tidligere USA-korrespondent for Politiken. (Foto: Rune Øe/Ritzau Scanpix)

Kontrasts artikel om den aktivistiske journalist Isabella Hindkjærs ansættelse som redaktionschef på P3 kaster stadig nye reaktioner af sig. 

Den seneste udvikling foregår på Twitter, hvor Kristian Madsen, chefredaktør på fagbevægelsens A4 Medier, langer ud efter Berlingske og avisens faste skribent, forfatter Christian Egander Skov efter hans klumme med titlen DR valgte Isabella Hindkjær, fordi hun er woke.

Kontrast kontaktede Kristian Madsen for at få uddybet anklagerne imod Skovs kritik samt hans angivelige sexisme og fravær af værdighed til spalterne: 

Hvorfor mener du, at det er utroligt, at Berlingske har bragt indlægget?

“For det første beskylder han hende – uden belæg – for at have fået sit job på en anden baggrund end sine kvalifikationer, fordi DR ønsker en woke person, hvad hun så angiveligt er. For det andet er manden ikke kvalificeret til at gå ind i en debat om hendes journalistik,” siger Kristian Madsen. 

Isabella Hindkjær kommer fra en chefstilling hos Femina, som i hendes tid har bevæget sig fra et dameblad til et meget feministisk præget magasin. I sit indlæg har Christian Egander Skov anført, at Femina samtidig er faldet væsentligt i læsninger af selve bladet. Det mener Kristian Madsen er en usaglig kritik. 

“Hvis du bruger det som kriterium, så er redaktører som Tom Jensen, Rune Lykkeberg og Christian Jensen også gigantiske fiaskoer. Der mener jeg, at forstanden viser sig at være forsvindende lille hos Egander Skov. Der er jo ikke nogen, der kan måle en redaktørs succes i printoplaget i vore dage,” siger han. 

Madsen: Det er mansplaining
Du skriver i tweetet, at indlægget er en “sexistisk sviner” – hvad er det konkret sexistiske i det? 

“Det er nærmest et skoleeksempel: Vi har her en mand, der ikke ved noget om journalistik. Alligevel føler han sig kvalificeret til at fortælle en kvinde, som beskæftiger sig med journalistik, og som af kolleger bliver anset som en kæmpestor journalistisk kapacitet, at hun i virkeligheden bare er en poser, der har fået sit job, fordi hun er woke. Det er en helt klassisk nedgøring.”    

Jeg forstår stadig ikke, hvor det sexistiske kommer ind?

“Vi har at gøre med en ufatteligt dygtig journalist. Og det sexistiske består i, at en mand, der ikke er ufatteligt dygtig til journalistik, og som med sit indlæg viser, at han ikke forstår udfordringerne i mediebranchen, eller den aktuelle journalistiske debat, føler sig kaldet til at sige, at hun må være en elendig journalist. Det er det sexistiske i det,” mener Kristian Madsen. 

Havde det været sexistisk, hvis man havde skrevet det samme om en mand?

“Det sker jo aldrig på samme måde. Han ville jo aldrig føle sig kaldet til at belære Tom Jensen eller Christian Jensen om, hvad journalistik er.”

Hvad baserer du det på?

“Hvor har han skoset dem for at være utroligt uduelige på baggrund af det ekstremt faldende printoplag hos dem? Det sker bare ikke, og det er hele pointen. At en mand, som er helt ukvalificeret på det her område, selvfølgelig mener at vide bedre end en kvinde, som helt objektivt set er ekstremt kvalificeret – det er det, man kalder mansplaining,” siger Kristian Madsen.   

Skov: A4-chefredaktør lyver
Kontrast har forelagt Kristian Madsens udmeldinger for Christian Egander Skov.

Kristian Madsen siger, at du ikke ville have fremført den samme kritik, hvis det havde været en mand?

“Det er grebet ud af den blå luft. Jeg kritiserer den ideologiske tilgang til journalistikken, som Isabella Hindkjær fremfører. Kristian Madsen lyver. Han er en løgner,” siger Skov.

Hvad siger du til, at Kristian Madsen mener, at det er sexistisk at belære en kvinde om journalistik?

“Det er ikke sexistisk at være uenig med en kvinde. Det er sexistisk ikke at tage en kvinde alvorligt nok til at være uenig med hende. Jeg kritiserer til højre og venstre og både mænd og kvinder.”

Har du forståelse for, hvilke kriterier for journalistisk succes man anvender i branchen?

“Min klumme handler om et opgør med journalistisk objektivitet som ideal. Kristian Madsen er som Hindkjær uenig i det ideal. Jeg mener, det er en skadelig holdning, der reducerer journalisten til politisk aktør. Nu er Kristian Madsen jo en politisk aktør i fagbevægelsens presse, men Hindkjær skal arbejde i DR, som er forpligtet på alsidighed,” siger Christian Egander Skov. 

Kristian Madsens kritik har i skrivende stund fået over 75.000 eksponeringer på Twitter.

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter