Kort Nyt

02.12.22

Biden og Macron afblæser handelsstrid om grøn energi

USA og Frankrig er enige om fælles fremstød og lige vilkår for at øge udbredelsen af "ren energi".
Præsident Joe Biden og præsident Emmanuel Macron siger ved en fælles pressekonference torsdag i Washington, at de er enige om en række fælles politiske og økonomiske initiativer, som skal styrke det vestlige demokrati globalt.
Præsident Joe Biden og præsident Emmanuel Macron siger ved en fælles pressekonference torsdag i Washington, at de er enige om en række fælles politiske og økonomiske initiativer, som skal styrke det vestlige demokrati globalt.

USA og Frankrig står sammen om at få udbredt grøn energi på en retfærdig måde.

Det siger de to præsidenter Joe Biden og Emmanuel Macron efter et langt møde torsdag i Washington.

De to ledere pointerer ved et pressemøde, at de er enige om fælles fremstød for at øge udbredelsen af "ren energi".

En dyb strid om USA's massive økonomiske støtte til grøn økonomi har spillet en ret stor rolle før og under den franske præsidents besøg i Washington.

Europæerne frygter, at Biden vil give amerikanske virksomheder uretfærdige fordele. På et tidspunkt, hvor også følgerne af Ukraine-krigen og energikrisen giver europæerne store problemer.

- Dette er super aggressivt mod vores erhvervsfolk. Det vil koste mange arbejdspladser i Europa, sagde Macron til medlemmer af Kongressen og amerikanske erhvervsledere kort efter sin ankomst til USA onsdag.

Biden siger dog efter torsdagens møder med den franske leder, at der er enighed om at "harmonisere" de to landes politik til klima- og erhvervspolitik.

- Vi har drøftet praktiske måder for koordinering, produktion og fornyelse på begge sider. Mine bestræbelser på at skabe flere job i USA skulle ikke være på europæernes bekostning, sagde Biden ved en fælles pressekonference med Macron.

- Jeg vil gøre det klart, at vi nu er på sporet igen, og at europæerne er på sporet igen, tilføjede han.

Macron sagde, at EU-landene må arbejde mere og hurtigere, når det gælder grøn energi.

- Vi ønsker at få succes sammen - ikke mod hinanden, sagde den franske præsident og tilføjede:

- Vi europæere er nødt til at handle hurtigere og mere effektivt, så vi kan udvikle de samme ambitioner som amerikanerne.

Kilde: /ritzau/Reuters

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter