Kort Nyt

05.11.22

Biden: Twitter udspyr løgne i hele verden

Musk har købt en platform, der spreder misinformation til resten af verden, lyder det fra skeptisk præsident.
Står det til den amerikanske præsiden, Joe Biden, skal misinformation og hadtale bekæmpes. Twitter hjælper ikke præsidentens mission i den rigtige retning ifølge ham selv.
Står det til den amerikanske præsiden, Joe Biden, skal misinformation og hadtale bekæmpes. Twitter hjælper ikke præsidentens mission i den rigtige retning ifølge ham selv.

Den amerikanske præsident, Joe Biden, siger fredag, at Elon Musk med købet af det sociale medie Twitter har købt en platform, der "udspyr løgne i hele verden".

- Og nu til det, som vi alle bekymrer os om: Elon Musk går ud og køber en organisation, der udspyr løgne i hele verden, siger Biden.

- Der er ingen redaktører mere. Der er ingen redaktører. Hvordan skal vi forvente, at børn forstår, hvad der er på spil?, spurgte Biden retorisk under et velgørenhedsarrangement i delstaten Illinois.

En pressemedarbejder fra Det Hvide Hus fortalte tidligere på dagen journalister, at præsidenten havde været klar i spyttet i forhold til behovet for at reducere hadtale og misinformation.

- Den overbevisning gælder Twitter, Facebook og alle andre sociale medieplatforme, hvor brugere kan sprede misinformation, lød det fra pressemedarbejderen Karine Jean-Pierre.

Musk har lovet at løsne grebet om kontrollen af, hvad der kan skrives på Twitter. Men han vil ifølge eget udsagn også undgå, at Twitter bliver et meget ubehageligt sted at være.

Twitter meldte fredag ud, at selskabet fyrer halvdelen af arbejdsstyrken. Ifølge Twitter selv fyrer man en mindre andel af de ansatte, der skal forhindre spredning af misinformation på platformen.

Tidligere fredag lød det fra Musk, at Twitter havde mistet en ikke ubetydelig del af sin omsætning, fordi menneskerettighedsorganisationer havde udtrykt bekymring for, hvordan massefyringerne kunne ende med at påvirke indholdsmoderationen. Det pressede store annoncører til at begrænse deres forbrug af reklamer.

Store selskaber som for eksempel den amerikanske bilproducent General Motors har oplyst, at de er stoppet med at annoncere på Twitter.

Kilde: /ritzau/Reuters

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter