Kort Nyt

12.11.22

Britiske pubber kræver priser på øl bliver holdt nede

Britiske pubber og bryggerier: Vi har behov for en indefrysning af afgifterne på øl hen over julen.
Britiske pubber ønsker med regeringens hjælp at få sikret rimelige priser for en pint i julen.
Britiske pubber ønsker med regeringens hjælp at få sikret rimelige priser for en pint i julen.

Britiske pubber ønsker med regeringens hjælp at få sikret rimelige priser for en pint i julen, mens inflation presser priserne op og svækker forbrugernes købekraft.

Den Britiske Øl og Pub Sammenslutning, BBPA, opfordrer i et brev fredag den britiske finansminister, Jeremy Hunt, til igen at indefryse afgifter på øl i regeringens nationale budget, som fremlægges i den kommende uge.

- Vi har behov for en indefrysning af afgifterne på øl en gang mere, så vi får en del af prispresset på pubberne og bryggerierne ophævet, siger BBPA's topchef, Emma McClarkin, i en erklæring lørdag.

Indefrysningen af afgiften skulle have været trådt i kraft i februar, men den blev opgivet af Hunt i sidste måned, da han ophævede omstridte skattenedsættelser indført under den foregående premierminister Liz Truss.

BBPA siger, at de voldstomt stigende priser på alt fra råmaterialer til benzin tvinger virksomheder til at sende omkostningerne videre til forbrugerne i pubberne, hvor gennemsnitspriserne på en pint er steget 8 procent i forhold til sidste år.

Afgifterne svinger alt efter øllets styrke.

I industrien er der blevet advaret om, at hvis de stigende afgifter ikke indefryses, så kan afgifterne blive de højeste nogensinde for sektoren, mens en indefrysning af afgifterne vil sende omkring 360 millioner pund (omkring tre milliarder kroner) tilbage til industrien.

Storbritanniens økonomiske vækst faldt i sidste kvartal, og mange økonomer siger, at landet står på randen til en lang recession.

/ritzau/Reuters
Kilde:

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter