Kort Nyt

15.12.22

Ellemann vil være forsvarsminister mere end noget andet

Venstre kunne have rakt ud efter finansministerposten, men Ellemann har valgt en post som forsvarsminister.
- Det blev et valg med hjertet, for det her ministerium er afgørende, siger Jakob Ellemann-Jensen.
- Det blev et valg med hjertet, for det her ministerium er afgørende, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, har engang været udsendt soldat, hvilket han ofte nævner.

Han er blevet kritiseret for ikke at vælge en mere central post. Men han er stolt over at blive ny forsvarsminister, som er en post, han har valgt med hjertet.

Det siger han torsdag ved ministeroverdragelsen i Forsvarsministeriet, som tager afsked med Morten Bødskov (S), der skal være erhvervsminister.

- I har måske hørt mig sige det en gang eller to; jeg har engang været soldat. Det har mange moret sig over, og alligevel bliver jeg ved med at tale om det, og hvorfor gør jeg det? Det er fordi, der er få ting, jeg er mere stolt af end det.

- Det blev et valg med hjertet, for det her ministerium er afgørende, siger han.

Han skal stå for implementeringen af det nye forsvarsforlig, som regeringen har fremrykket med tre år, hvilket koster 4,5 milliarder kroner ekstra om året.

Ellemann er torsdag blevet udnævnt som forsvarsminister og er allerede blevet kritiseret bredt. Politiske iagttagere mener, at han er blevet spist af med for let en post.

Han kunne for eksempel have rakt ud efter finansministerposten.

- Nej, det her er det kloge valg, og det er valgt med hjertet. Forsvaret står over for en betragtelig opbygning i det nye forsvarsforlig. Det giver mig pladsen til at koncentrere mig om regeringsførelse, siger han.

Han har tidligere uddybet, at statsministerposten og finansministerposten bør høre sammen.

Som traditionen byder, har han valgt en afskedsgave til Bødskov i form af et skopudsesæt.

- Det starter nedefra, og det starter med fødderne, og det siger meget om et menneske, at han har velpudsede sko, siger Ellemann, der uddyber, at han ofte pudser sine sko, når han grubler over noget.

Som tidligere garder er han vant til at holde styr på stumperne og orden i tingene. Derfor brokkede han sig engang under et besøg på Bødskovs kontor over, at et messingskilt ikke fremstod nypoleret.

Det har Bødskov hæftet sig ved.

- Du var utilfreds med, at messingskiltet ude på hoveddøren ikke fremstod nypoleret. Jeg beklagede over for dig, for det havde vi ikke haft tid til.

- Vi synes måske, Putin (Ruslands præsident, Vladimir Putin, red.), og de andre ting, vi håndterede, var lidt vigtigere. Men nu får du muligheden for at gøre noget ved det, siger Bødskov.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter