Kort Nyt

05.11.22

Elon Musk fyrer 50 procent af alle Twitters medarbejdere

Massefyringer i Twitter har været varslet længe. Fredag blev det til virkelighed. 50 procent mister jobbet.
Den nye direktør hos Twitter, mangemilliardæren Elon Musk, har varslet store ændringer i virksomheden. Fredag kom meldingen om, at halvdelen af de ansatte mister deres job.
Den nye direktør hos Twitter, mangemilliardæren Elon Musk, har varslet store ændringer i virksomheden. Fredag kom meldingen om, at halvdelen af de ansatte mister deres job.

Twitter har afskediget omkring 50 procent af alle det sociale medies medarbejdere.

Det oplyser virksomhedens sikkerhedsdirektør Yoel Roth i et tweet.

Det svarer til 3700 stillinger, skriver den amerikanske avis The New York Times. Avisen har talt med fire kilder med kendskab til sagen.

Massefyringerne sker, efter at mangemilliardæren Elon Musk har købt selskabet.

15 procent af de medarbejdere, der arbejder med at stoppe deling af misinformation og skadeligt indhold, er blevet afskediget.

Skadeligt indhold kan for eksempel være videoer af voldelig karakter, racistisk eller homofobisk indhold.

Fra Yoel Roth lyder det dog, at den indsats stadigvæk er en topprioritet for Twitter. Især under den amerikanske valgkamp op til midtvejsvalget, lyder det.

Samme melding kommer fra Musk selv.

- Igen - for at være krystalklar - Twitters stærke indsats i forbindelse med at moderere indhold forbliver helt og aldeles uændret, tweetede Elon Musk kort efter sikkerhedsdirektørens udmelding.

Yoel Roths tweet er den første officielle bekræftelse fra virksomheden i forbindelse med fyringerne.

Afskedigelser har dog været varslet det seneste lange stykke tid.

Tidligere fredag lød det fra Musk, at Twitter havde mistet en ikke ubetydelig del af sin omsætning, fordi menneskerettighedsorganisationer havde udtrykt bekymring for, hvordan massefyringerne kunne ende med at påvirke indholdsmoderationen. Det pressede store annoncører til at begrænse deres forbrug af reklamer.

Store selskaber som for eksempel den amerikanske bilproducent General Motors har oplyst, at de er stoppet med at annoncere på Twitter.

Kilde: /ritzau/Reuters

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter