Kort Nyt

23.11.22

Frederiksen har lagt udtalelser om mistillid fra Ellemann bag sig

Der skal klinkes skår mellem statsministeren og Venstres formand, der har sagt, at han ikke stoler på hende.
Fungerende statsminister Mette Frederiksen (S) giver status på regeringsforhandlingerne og det videre forløb på Christiansborg.
Fungerende statsminister Mette Frederiksen (S) giver status på regeringsforhandlingerne og det videre forløb på Christiansborg.

Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen har under Minksagen sagt, at han ikke "stoler" på den fungerende statsminister, Mette Frederiksen (S).

Men det vil hun ikke holde ham op på. Det kommer hun ind på onsdag foran Statsministeriet, hvor en række partier er blevet sorteret fra i de igangværende regeringsforhandlinger.

Hun forsøger at danne en bred regering med særligt Venstre.

- Jeg har været på Christiansborg i 21 år, og der er sagt meget gennem tiden. Der er ikke noget, der er sagt fra nogle kolleger, som jeg tager med ind i forhandlingslokalet.

- Jeg forhandler på et nyt stykke papir. Det er vores fælles opgave at afdække, om vi kan finde kompromisser, siger hun.

Mette Frederiksen er udpeget som kongelig undersøger efter folketingsvalget og forsøger at danne en bred regering over midten af dansk politik, selv om hun har et spinkelt rød flertal på 90 mandater.

Det skyldes inflationen, energikrisen og behovet for langvarige reformer.

Statsministeren tror på en bred regering og forhandler fortsat med Venstre, De Konservative, Liberal Alliance, Dansk Folkeparti, Moderaterne, De Radikale samt SF.

De har tilkendegivet over for hende, at de enten er villige til at danne en regering eller at være parlamentarisk grundlag for en.

Enhedslisten, Alternativet og Nye Borgerlige er sorteret fra, og dermed går forhandlingerne ind i en ny fase, hvor der forhandles mere direkte.

Under Minksagen sagde Ellemann på et tidspunkt, at han ikke stoler på Mette Frederiksen, efter at de havde haft en telefonsamtale. Han kaldte det "ret vildt".

Men Mette Frederiksen ønsker ikke at gå yderligere ind i det. Hun kommer heller ikke ind på, om det har overrasket hende, at Venstre muligvis er klar til at indgå i en regering.

- Jeg oplever, at en række partier tilkendegiver, at nu ser vi, om det kan lade sig gøre. Der er kun en ting, der driver, og det er at skabe de bedste resultater for vores land, siger hun.

Socialdemokratiet gik til valg på reformer, hvilket også er en mærkesag for Venstre.

- Regeringen skal løse de kriser, der rammer alle danskere og vores kontinent nu. Men skal også formå med reformer at fremtidssikre dansk økonomi og dermed den danske velfærdsmodel, siger hun.

Hun forventer, der vil gå flere uger, før en ny regering er på plads.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter