Kort Nyt

03.02.23

Hver anden vil forbyde Paludans koranafbrændinger foran ambassade

Med henblik på Danmarks sikkerhed bør det gøres ulovligt for Rasmus Paludan at brænde Koranen, mener flertal.
Rasmus Paludan har sagt, at han vil brænde Koranen af foran den tyrkiske ambassade i København hver fredag, indtil landet accepterer svensk optagelse i Nato. Det vil over halvdelene af danskerne have gjort ulovligt. (Arkivfoto).
Rasmus Paludan har sagt, at han vil brænde Koranen af foran den tyrkiske ambassade i København hver fredag, indtil landet accepterer svensk optagelse i Nato. Det vil over halvdelene af danskerne have gjort ulovligt. (Arkivfoto).

Man bør, med henvisning til Danmarks sikkerhed, gøre det ulovligt for den højreorienterede dansk-svenske aktivist Rasmus Paludan at brænde Koranen foran den tyrkiske ambassade.

Det mener over halvdelen af de adspurgte i en måling, som Voxmeter har foretaget for Ritzau.

Nærmere bestemt svarer 56 procent, at de er "meget enige" eller "enige" i udsagnet fra analyseinstituttet. 13,3 procent svarer "hverken enig eller uenig".

Rasmus Paludan har sagt, at han vil brænde en koran af ved den tyrkiske ambassade i København hver fredag, indtil Tyrkiet lader Sverige blive optaget i Nato.

Fredag har Rasmus Paludan demonstreret ved Tomsgårdsvej og Dortheavej i nærheden af en moské.

Københavns Politi oplyser, at der har været en demonstration, men at det er forløbet fredeligt, og at demonstranterne har trukket sig fra området igen.

En fjerdedel - 25,4 procent - af de adspurgte personer i Danmark er enten "uenige" eller "meget uenige" i udsagnet om at forbyde koranafbrændingerne foran ambassaden.

5,3 procent svarer "ved ikke"

Det danske politi bruger penge og ressourcer, når de følger Paludan ved hans demonstrationer og afbrændinger af Koranen.

I undersøgelsen har Voxmeter spurgt om, hvorvidt politiet skal kunne nægte visse grupper og personer at benytte deres grundlovssikrede ytrings- og forsamlingsrettigheder, hvis det skønnes at koste for betydelige ressourcer til beskyttelse af de pågældende grupper og personer.

Omtrent halvdelen - 47,7 procent - erklærer sig "meget enige" eller "enige". 28 procent er "uenige" eller "meget uenige".

7,9 procent svarer "ved ikke".

Tidligere kunne Rasmus Paludans handlinger have været ulovlige, men i 2017 blev blasfemiparagraffen - som gjorde det ulovligt at brænde religiøse skrifter som for eksempel Bibelen og Koranen - afskaffet.

Den paragraf mener 34,6 procent bør genindføres, viser undersøgelsen. 31,3 procent vil ikke have blasfemiparagraffen tilbage.

Voxmeters måling er foretaget fra tirsdag 31. januar til og med fredag 3. februar. Målingen er lavet blandt 1039 repræsentativt udvalgte personer over 18 år.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter