Kort Nyt

14.11.22

Jeff Bezos vil give det meste af sine 900 milliarder væk før han dør

Bezos har grundlagt Amazon og tjent milliarder. Han er blevet kritiseret for ikke at love at donere pengene.
I det første fælles interview, som Amazon-grundlægger Jeff Bezos og hans kæreste, Lauren Sánchez, har givet, siger Bezos for første gang, at han vil donere det meste af sin enorme formue på knap 900 milliarder kroner væk, inden han dør. (Arkivfoto).
I det første fælles interview, som Amazon-grundlægger Jeff Bezos og hans kæreste, Lauren Sánchez, har givet, siger Bezos for første gang, at han vil donere det meste af sin enorme formue på knap 900 milliarder kroner væk, inden han dør. (Arkivfoto).

Amazon-grundlæggeren Jeff Bezos vil give størstedelen af sin formue på 124 milliarder dollar - omkring 896 milliarder kroner - væk, før han dør.

Det siger han i et interview med CNN.

Bezos vil dedikere dele af sin formue til at bekæmpe klimaforandringer. Han vil også give penge til at støtte personer, som kan "forene menneskeheden i lyset af dyb social og politisk splittelse".

Bezos er tidligere blevet kritiseret for ikke at underskrive "The Giving Pledge".

Det er et løfte, som hundredvis af verdens rigeste mennesker har underskrevet om at give hovedparten af deres milliarder til filantropiske formål.

Da CNN's journalist spørger Bezos, om han har intentioner om at donere størstedelen af sin formue, mens han lever, svarer Amazon-grundlæggeren:

- Ja, det gør jeg.

Bezos stiller op til interviewet med sin kæreste, nyhedsværten Lauren Sánchez, som han blev kæreste med i 2019.

De har sagt ja til interviewet, som er deres første fællesinterview, for at sætte fokus på prisen Bezos Courage and Civility Award, som i år går til musikeren Dolly Parton.

Med prisen følger 100 millioner dollar - omkring 721 millioner kroner.

- Når man tænker på Dolly, så smiler alle, ikke? Hun stråler af lys. Og alt, hun ønsker, er at bringe lys ind i andre menneskers liv. Så vi kunne ikke komme i tanke om andre at give den her pris til end Dolly. Vi ved, hun vil bruge dem på fantastiske ting, siger Sánchez til CNN.

Parrets største udfordring bliver dog, hvordan de skal fordele Bezos' formue, skriver CNN.

Amazon-grundlæggeren vil ikke sætte en bestemt procentdel på eller give konkrete detaljer om, hvordan uddelingen skal foregå.

Han vil heller ikke sætte et bestemt tal på, hvor meget der skal gives væk. Det på trods af, at han er verdens fjerderigeste mand.

Bezos har dog ifølge CNN øremærket otte procent af sin nuværende nettoformue til fonden Bezos Earth Fund over ti år.

Fonden arbejder for blandt andet at reducere CO2-aftrykket fra cement og stål samt udvikle teknologi til at overvåge udledning af kulstof.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter