Kort Nyt

05.11.22

Kina optrapper covid-vaccinationer

Kina fastholder strategi mod covid-19 med drastiske restriktioner, når der registreres et smittetilfælde.
Folk i kø ved et covid-19 testcenter i et boligområde i Shanghai. De kinesiske myndigheder siger i erklæringer lørdag, at de ikke vil tøve med at indføre nye restriktioner for at forhindre udbredelse af covid-19.
Folk i kø ved et covid-19 testcenter i et boligområde i Shanghai. De kinesiske myndigheder siger i erklæringer lørdag, at de ikke vil tøve med at indføre nye restriktioner for at forhindre udbredelse af covid-19.

De kinesiske myndigheder siger i erklæringer lørdag, at de ikke vil tøve med at indføre nye restriktioner for at forhindre udbredelse af covid-19.

Samtidig lyder det fra myndighederne, at en "dynamisk indsats" mod nye corona-tilfælde fortsætter så snart de opdages.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

- Der vil ikke være nogen tøven i covid-19 strategien, siger myndighederne for sygdomskontrol, som optrapper vaccinationer af alle personer på 80 år og derover, siger en talsperson for Kinas Nationale Sundhedskommission ved et pressemøde lørdag.

Kinas nuværende strategi er stadig at kontrollere covid-19, selv om det er vanskeligt med nye covid-varianter og smittede uden symptomer, siger sundhedsmyndighederne.

Kina har en politik, som indebærer meget drastiske forholdsregler i samme øjeblik, der er registreret smittede i et område.

Tidligere i denne uge isolerede landet omkring 600.000 personer i et industriområde i millionbyen Zhengzhou i den centrale del af landet, som blandt andet omfatter verdens største Apple-fabrik for telefoner. Det skete efter, at der var påvist 64 nye tilfælde af corona i området.

Dermed kan ingen komme ind eller ud af industrizonen for øjeblikket - medmindre de kommer med mad eller medicin.

Alle, som bor og arbejder i industrizonen, testes dagligt.
iPhone-fabrikken, som drives af det taiwanesiske selskab Foxconn, har flere hundredtusinder ansatte i fabriksbyen.

De gentagne nedlukninger af de kinesiske storbyer har ifølge økonomer betydet faldende produktion i landet. Og det har været en prøvelse for millioner af borgere, der har været spærret inde i deres hjem gentagne gange.

/ritzau/Reuters

Kilde:

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter