Kort Nyt

13.11.22

Kristendemokraterne holder fast i landspolitisk ambition

Kristendemokraternes hovedbestyrelse venter med at vælge ny formand og har to næstformænd det næste år.
Kristendemokraternes afgående formand, Marianne Karlsmose, bliver erstattet af to nyvalgte næstformænd frem til næste årsmøde. (Arkivfoto).
Kristendemokraternes afgående formand, Marianne Karlsmose, bliver erstattet af to nyvalgte næstformænd frem til næste årsmøde. (Arkivfoto).

Kristendemokraternes formand, Marianne Karlsmose, træder tilbage. Hun erstattes indtil næste års årsmøde af to nyvalgte næstformænd. Det oplyser de tre til TV 2 News.

Det står klart, efter at der lørdag eftermiddag og aften har været hovedbestyrelsesmøde i partiet.

Marianne Karlsmose oplyser til TV 2 News, at flertallet i hovedbestyrelsen ikke ønskede et ekstraordinært årsmøde til at vælge en erstatning for hende som formand.

- Jeg havde jo foreslået og ønsket et ekstraordinært årsmøde, der skulle vælge en ny formand og drøfte, om vi skulle samle vælgererklæringer. Men det var der et markant flertal, som stemte ned, siger Marianne Karlsmose til Ritzau.

Det er derfor, hun lørdag har trukket sig som formand, fortæller hun.

Derfor har partiet valgt, at de to nyvalgte næstformænd - den organisatoriske og politiske - Jesper Housgaard og Henrik Hjortshøj - tegner partiet indtil næste årsmøde.

- De udgør tilsammen formandskabet som fungerende formænd, siger Marianne Karlsmose.

Næste ordinære årsmøde skal først holdes i oktober næste år.

Marianne Karlsmose meddelte mandag i denne uge, at hun gerne ville trække sig som formand.

Samtidig opfordrede hun til, at partiet skulle droppe ambitionen om at komme i Folketinget.

Ved valget var partiet opstillingsberettiget og fik 0,5 procent af stemmerne. Det var dog ikke nok til at blive valgt ind, da spærregrænsen ligger på 2,0 procent.

Derfor mente Karlsmose, at partiet burde fokusere på regional- og kommunalpolitik.

Men det var der ikke opbakning til på lørdagens møde. Det siger Henrik Hjortshøj til TV 2 News.

Han siger til mediet, at der i Kristendemokraterne både er folk, som brænder for det lokale og det landspolitiske.

- Jeg har svært ved at se, at ressourcerne er til det. Men jeg konstaterer også, at der sidder mange folk, der mener noget andet. Og så må de jo vise, at det er sådan, det skal være. Det skal jeg nok give dem plads til, siger Marianne Karlsmose til Ritzau.

Selv vil hun fortsætte sit arbejde i regionsrådet i Region Midtjylland, hvor hun er valgt for Kristendemokraterne, fortæller hun.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter