Kort Nyt

13.12.22

Løkke: Danmark er bedre tjent med kompromisser end ultimative krav

Lars Løkke skriver, at han ser frem til onsdag at fortælle, hvad den nye SVM-regering er blevet enige om.
Lars Løkke Rasmussen fra Moderaterne ankommer til regeringsforhandlinger på Marienborg tirsdag, der viste sig at blive de sidste.
Lars Løkke Rasmussen fra Moderaterne ankommer til regeringsforhandlinger på Marienborg tirsdag, der viste sig at blive de sidste.

Tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen har tirsdag endegyldigt fuldført sit politiske comeback til magtens absolutte centrum.

Den kommende SVM-regering bliver med deltagelse af hans nye parti, Moderaterne.

Det oplyste kommende statsminister Mette Frederiksen (S) tirsdag aften på Amalienborg.

Allerede tilbage i valgkampen til folketingsvalget i 2019 luftede Lars Løkke første gang sin idé om en bred regering.

- For snart fire år siden åbnede jeg døren på klem. Til det brede samarbejde hen over midten. For Danmark er bedre tjent med samarbejde og kompromiser end ultimative krav, skriver Lars Løkke på Facebook.

- Derfor glæder jeg mig virkelig til at fortælle om alt det, vi sammen har arbejdet på. Alt det, vi nu er enige om at samarbejde om.

Det får han lejlighed til onsdag, hvor der klokken 12 afholdes et pressemøde. Her vil Mette Frederiksen, Lars Løkke og Jakob Ellemann-Jensen (V) fortælle nærmere om det nye regeringsgrundlag.

Først torsdag vil den nye regering blive officielt præsenteret på Amalienborg heriblandt det nye ministerhold.

Ved folketingsvalget 1. november formåede Lars Løkke og Moderaterne at blive Folketingets tredjestørste parti. 9,3 procent af vælgerne stemte på partiet, hvilket gav 16 mandater.

De 16 mandater sammensat med Socialdemokratiet og Venstres giver 89 mandater i alt.

Med bare ét nordatlantisk mandat lagt oven i giver det et flertal og Danmark får dermed en flertalsregering, hvilket der ikke er tradition for.

Mette Frederiksen pointerede dog tirsdag aften efter hendes besøg ved dronningen, at den brede regering vil samarbejde endnu bredere.

– Vi vil selvfølgelig respektere alle gældende forlig, men vi vil mere end det.

– Derfor vil vi aktivt afsøge og afdække, om vi kan lave bredere flertal, end det flertal som vi repræsenterer i kraft af os selv, sagde hun.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter