Kort Nyt

01.12.22

Måling: Svenske socialdemokrater går frem og får rødgrønt flertal

Sveriges borgerlige regering og støttepartiet Sverigedemokraterna mister i ny måling deres flertal.
- Når man får en så vældig stor fremgang, så skal man være glad for det. Men der er lang tid til næste valg, siger Socialdemokraternas partisekretær Tobias Baudin om ny meningsmåling.
- Når man får en så vældig stor fremgang, så skal man være glad for det. Men der er lang tid til næste valg, siger Socialdemokraternas partisekretær Tobias Baudin om ny meningsmåling.

I en ny meningsmåling står de svenske socialdemokrater til fremgang.

Hvis der var valg i dag, ville partiet, der nu er i opposition efter regeringsskiftet i efteråret, få 34,6 procent af stemmerne.

Det viser målingen fra SBC.

De rødgrønne partier står sammenlagt til 52 procent mod 46,1 procent til den borgerlige regering og dens støtteparti, Sverigedemokraterna (SD).

Socialdemokraterne går i målingen frem med 4,3 procentpoint til 34,6 procent.

Derimod synes det stærkt højreorienterede SD's fremgang at være toppet. Partiet går 2,3 procentpoint tilbage til 18,2 procent i forhold til resultatet ved valget til Riksdagen 15. september.

Men alle partier står til tilbagegang. Bortset fra Socialdemokraterna og Vänsterpartiet, der lander på 7,9 procent af stemmerne.

- Når man får en så vældig stor fremgang, så skal man være glad for det. Men der er lang tid til næste valg, medmindre der kommer et valg i utide, siger den socialdemokratiske partisekretær Tobias Baudin til avisen Expressen.

Hvis statsminister Ulf Kristersson vil finde noget positivt i den nye måling, så kan det være, at hans konservative Moderaterna omsider med 18,9 procent er blevet et større parti end Jimmie Åkessons SD.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter