Kort Nyt

02.02.23

Norske demonstranter får nej til at brænde en koran

Sikkerhedshensyn gør, at en koranafbrænding ikke bliver gennemført fredag i Oslo, oplyser norsk politi.
Der var massivt politiopbud, da den dansk-svenske aktivist Rasmus Paludan brændte en koran af i Danmark. Torsdag har den norske, anti-islamistiske gruppe, Sian, fået nej til at brænde en koran af i Oslo. Det skyldes sikkerhedshensyn, oplyser norsk politi. (Arkivfoto).
Der var massivt politiopbud, da den dansk-svenske aktivist Rasmus Paludan brændte en koran af i Danmark. Torsdag har den norske, anti-islamistiske gruppe, Sian, fået nej til at brænde en koran af i Oslo. Det skyldes sikkerhedshensyn, oplyser norsk politi. (Arkivfoto).

En koranafbrænding, som den anti-islamiske, norske gruppe Sian fredag ville have gennemført foran den tyrkiske ambassade i Oslo, er blevet stoppet af politiet.

Sian er en forkortelse for Stop Islamiseringen af Norge.

Politiet begrunder sin beslutning med, at det ikke kan opretholde sikkerheden på en tilfredsstillende måde.

- Vi har i dag (torsdag red.) givet tilbagemelding til Sian om, at markeringen ikke kan gennemføres på grund af sikkerheden og varetagelsen af denne, siger Martin Strand, som er politiinspektør i Oslos politidistrikt.

Martin Strand siger, at det handler om efterretninger, som politiet har modtaget. Han uddyber ikke, hvad det handler om.

Norsk politi understreger samtidig, at det stadig er lovligt at brænde en koran af i Norge som politisk handling.

Den norske ambassadør i Tyrkiet er torsdag blevet kaldt til samtale i det tyrkiske udenrigsministerium.

I de seneste uger har det vakt store protester fra Tyrkiet, at den højreorienterede dansk-svenske aktivist Rasmus Paludan har brændt flere koraner af.

Det skete først ved den tyrkiske ambassade i Stockholm. Siden har Rasmus Paludan brændt et eksemplar af Koranen af tre forskellige steder i København.

Da Rasmus Paludan varslede demonstrationen i Danmark, blev den danske ambassadør i Tyrkiet også kaldt til samtale.

I den forbindelse understregede udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M), at Danmark har et godt forhold til Tyrkiet.

Tyrkiet har blandt andet brugt demonstrationerne fra Rasmus Paludan som begrundelse for ikke at lukke Sverige ind i Nato.

Alle Natolande skal godkende det, før et nyt land kan blive medlem af forsvarsalliancen.

Morten Myksvoll, som er kommentator for avisen Bergens Tidende, siger, at en koranafbrænding i Norge også ville kunne bruges mod Sverige.

Den risikerer at forny aggressionen mod Sverige, mener han.

Kilde: /ritzau/NTB

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter