Kort Nyt

12.12.22

Pape kalder U-vending i Minksagen for Mette F.'s første sejr

De Konservative kalder det tillidsbrud, at Venstre og Moderaterne dropper krav om advokatvurdering af Minksag.
Søren Pape Poulsen (K) kalder det en sejr til fungerende statsminister Mette Frederiksen (S), at Venstre og Moderaterne søndag har trukket i land og droppet krav om en advokatvurdering af Mette Frederiksens ansvar i Minksagen. (Arkivfoto).
Søren Pape Poulsen (K) kalder det en sejr til fungerende statsminister Mette Frederiksen (S), at Venstre og Moderaterne søndag har trukket i land og droppet krav om en advokatvurdering af Mette Frederiksens ansvar i Minksagen. (Arkivfoto).

De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, kalder det et svigt, at Venstre og Moderaterne dropper et krav om en advokatvurdering i Minksagen.

Det gør han i et opslag på Facebook søndag aften.

- Det er skidt for tilliden til politikerne. Det er et kæmpe tillidsbrud, skriver han blandt andet.

Søren Pape Poulsen kalder det samtidig for den første sejr for fungerende statsminister Mette Frederiksen (S). En sejr, hun har fået i land, inden en regering er dannet, noterer han.

Den konservative formand medgiver, at partier kan få den største magt ved at være i regering.

- Men man skal jo også kunne forsvare sine gerninger, uanset hvor gerne man vil i regering, skriver han på Facebook.

Alle partier i blå blok, Moderaterne og Alternativet ønskede en advokatvurdering, og dermed var der flertal for en undersøgelse. Men det flertal er forduftet, i forbindelse med at Venstre og Moderaterne har trukket støtten.

De Konservative var længe med i forhandlingerne om at danne regering. De forhandlinger ledes af Mette Frederiksen, der er udpeget som kongelig undersøger.

Men i sidste weekend meldte Søren Pape Poulsen sit parti ud af regeringsforhandlingerne.

Som begrundelse skrev han blandt andet på Facebook, at det ikke ville være foreneligt med de løfter, De Konservative gav i valgkampen, hvis partiet nu gik med i en regering.

Moderaterne og Venstre har i forbindelse med den droppede advokatvurdering begge gjort noget andet, end hvad de sagde under valgkampen.

Her talte både Jakob Ellemann-Jensen (V) og Lars Løkke Rasmussen (M) for at få uvildige advokater til at vurdere, om der var grundlag for at stille Mette Frederiksen retligt til ansvar for sin ageren i forløbet med aflivning af alle landets mink.

Jakob Ellemann-Jensen er kommet med "mange hårde ord" rettet mod Mette Frederiksen som følge af Minksagen, skriver Søren Pape Poulsen.

- Men nu er alting glemt, for der skal laves regering.

Jakob Ellemann-Jensen har søndag, hvor han og Moderaterne har droppet kravet, selv kaldt det for et løftebrud.

- Ja, fordi det er klart, at jeg gik til valg på noget andet, sagde han søndag aften uden for Marienborg, hvor partierne har forhandlet.

Det er S, Venstre, Moderaterne og De Radikale, der endnu forhandler om at danne regering.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter