Kort Nyt

09.11.22

Partistifter slipper med bøde for at gå ind på svinefarm

Vindfeldt, der var med til at stifte Veganerpartiet, er idømt bødestraf for ulovlig indtrængen på svinefarm.
Henrik Vindfeldt var med til at stifte Veganerpartiet. Tirsdag kan han glæde sig over, at landsretten har ændret hans straf fra betinget fængsel til bøde i en sag om ulovlig indtrængen på en svinefarm. (Arkivfoto).
Henrik Vindfeldt var med til at stifte Veganerpartiet. Tirsdag kan han glæde sig over, at landsretten har ændret hans straf fra betinget fængsel til bøde i en sag om ulovlig indtrængen på en svinefarm. (Arkivfoto).

Landsretten har tirsdag vekslet en betinget fængselsdom til en bødestraf for den tidligere politiske leder Henrik Vindfeldt.

- Han er selvfølgelig glad og lettet over, at det ikke længere bliver en fængselsstraf, siger forsvarer Kåre Pihlmann.

Bødestraffen løber op i 37.500 kroner.

Sagen handler om ulovlig indtrængen, da Henrik Vindfeldt i maj 2019 tog til en svinefarm på Nordfalster.

På gården filmede han blandt andet døde grise på gårdspladsen. Hans formål var at sætte fokus på dyrevelfærd.

- Han har ikke gjort det her med henblik på personlig vinding. Han har gjort det, fordi han ønsker at skabe debat om, hvordan svineproduktionen i Danmark gennemføres.

- Det må man sige, at han - uanset formildelsen i landsretten - betaler en pris for, siger Kåre Pihlmann.

Vindfeldt er i denne sag også blevet dømt for at have trængt ind på et andet svinebrug i november 2019 og lavet filmoptagelser.

Retten i Nykøbing Falster idømte i december 2020 Vindfeldt 30 dages betinget fængsel, hvilket er en straf, der som udgangspunkt ikke skal afsones.

Anklagemyndigheden gik også i landsretten efter en fængselsstraf, men Østre Landsret har tirsdag nedsat den til 25 dagbøder à 1500 kroner.

Henrik Vindfeldt var med til at stifte Veganerpartiet, der siden fusionerede med et andet grønt parti og fik navnet Grøn Alliance. Senere sluttede Grøn Alliance sig til Alternativet, som netop er blevet genvalgt til Folketinget.

Selv stillede Vindfeldt ikke op ved folketingsvalget 1. november.

Landsretssagen omhandlede også to andre personer, som i byretten fik henholdsvis 30 dage og to ugers betinget fængsel. De har ifølge Kåre Pihlmann også fået ændret deres straffe til bøder.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter