Kort Nyt

16.11.22

Peter Kofod dropper at gå efter at blive næstformand i DF

Peter Kofod peger nu på René Christensen til rollen som politisk næstformand i Dansk Folkeparti.
Peter Kofod (til højre) ønsker ikke længere at være næstformand for Dansk Folkeparti. Det var ellers formand Morten Messerschmidts plan, da han stillede op til formandsposten sidste år.
Peter Kofod (til højre) ønsker ikke længere at være næstformand for Dansk Folkeparti. Det var ellers formand Morten Messerschmidts plan, da han stillede op til formandsposten sidste år.

Peter Kofod kommer ikke til at gå efter posten som politisk næstformand i Dansk Folkeparti.

Det oplyser DF-gruppeformanden tirsdag på Christiansborg, hvor han sammen med formand Morten Messerschmidt og politisk næstformand René Christensen har været til regeringsforhandlinger.

- Jeg synes, det er helt åbenlyst, at når vi har sådan en dygtig mand som René, så skal vi selvfølgelig gøre brug af hans kompetencer og viden og store erfaring med store forhandlinger og komplicerede forhandlingsforløb.

- Så det er helt logisk, at det skal være René Christensen, og det bakker jeg varmt op om, siger Peter Kofod.

Han vendte tilbage til Folketinget ved folketingsvalget 1. november, efter at han siden 2019 har siddet i Europa-Parlamentet for Dansk Folkeparti.

Da Morten Messerschmidt i november 2021 annoncerede, at han stillede op som formandskandidat i partiet, var det sammen med Peter Kofod.

For Messerschmidt ventede også dengang på, at Meld og Feld-sagen skulle gå om ved byretten, og derfor ønskede han at gøre det klart, hvordan arvefølgen så ud i Dansk Folkeparti.

Men da han så blev valgt som formand for Dansk Folkeparti i januar, kunne det ikke lade sig gøre at udnævne Peter Kofod som næstformand.

Dengang stod der i vedtægterne, at næstformanden skulle være medlem af Folketinget. Det er siden blevet ændret, og derfor kan René Christensen nu vælges af hovedbestyrelsen som politisk næstformand.

Han røg ved valget ud af Folketinget, da Pia Kjærsgaard snuppede det ene DF-mandat i Sjællands Storkreds.

At Peter Kofod nu et år efter, at han annoncerede, at han ville være næstformand og dermed kronprins i partiet, ikke skal være det alligevel, skyldes det ifølge hovedpersonen selv, at partiet skal udnytte sine kræfter.

- Dansk Folkeparti har fem mandater i Folketinget. Det er min suveræne førsteprioritet, at vi forvalter det godt og bringer partiet godt videre.

- Jeg tror, at det er den klare forventning i baglandet, men også fra folketingsgruppens side, at vi gør alt, hvad vi overhovedet kan, for at trække på alle de dygtige mennesker, der er i Dansk Folkeparti - heriblandt også René.

Spørgsmål: Hvis initiativ var det, at René Christensen skal fortsætte som næstformand?

- Det tror jeg, vi var enige om. Og jeg synes, det er fornuftigt, siger Peter Kofod.

Dansk Folkeparti i Sjællands Storkreds holder møde 30. november, og her stiller René Christensen op til en plads i hovedbestyrelsen.

Hvis han ved dette møde bliver valgt til hovedbestyrelsen, kan hovedbestyrelsen på et møde tre dage senere så vælge René Christensen som næstformand.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter