Kort Nyt

21.12.22

Pia Kjærsgaard er umådelig lettet: Det har været hårdt

Det er en lettelse for DF, som nu kan koncentrere sig om politik, siger partistifter Pia Kjærsgaard.
- Jeg er umådelig lettet. Det må jeg sige. Helt, helt, helt, helt umådelig lettet. Så det er så godt. Så nu kan vi gå julen i møde med stor glæde, siger Pia Kjærsgaard efter frifindelse af Morten Messerschmidt i Retten på Frederiksberg.
- Jeg er umådelig lettet. Det må jeg sige. Helt, helt, helt, helt umådelig lettet. Så det er så godt. Så nu kan vi gå julen i møde med stor glæde, siger Pia Kjærsgaard efter frifindelse af Morten Messerschmidt i Retten på Frederiksberg.

Sagen mod formand Morten Messerschmidt (DF) har taget hårdt på Dansk Folkeparti, siger partistifter Pia Kjærsgaard, som var lettet, da formanden onsdag blev frifundet i byretten.

- Jeg er umådelig lettet. Det må jeg sige. Helt, helt, helt, helt umådelig lettet. Det er så godt. Så nu kan vi gå julen i møde med stor glæde.

- Jeg kan roligt sige, at jeg fældede en tåre af glæde, siger hun.

Morten Messerschmidt var tiltalt for misbrug af EU-midler og dokumentfalsk. Han blev frifundet i Retten på Frederiksberg for begge forhold.

Omdrejningspunktet i sagen var, om der i august 2015 blev afholdt en konference arrangeret af det europæiske parti Meld, som Messerschmidt var formand for, i forbindelse med partiets sommergruppemøde i Skagen.

Ifølge Pia Kjærsgaard har sagen hængt som en møllesten over partiet i årevis, og derfor er lettelsen tilsvarende stor.

- Jeg vil godt nok sige, at det har været hårdt. For os alle sammen. Mest for Morten og hans familie, naturligvis. Men også for andre i partiet, som hele tiden har skullet svare på spørgsmål om det her.

- Man kan i virkeligheden se, hvor urimeligt systemet er. Når der kan opstå så meget tvivl om et EU-system, og når det kan tage over syv år at få det afklaret, så er der noget galt et eller andet sted, siger Kjærsgaard.

SPØRGSMÅL: Har det været en trussel mod partiet?

- Det er klart, når man hele tiden bliver spurgt om det her, og der hele tiden skabes tvivl igennem så mange år, så er der selvfølgelig nogen, der synes, at der må være et eller andet.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter