Kort Nyt

04.02.23

Politi fyrer endnu en betjent efter Tyre Nichols-anholdelse

Betjent nummer seks er fyret efter anholdelse af Nichols. Han har angiveligt overtrådt flere retningslinjer.
Demonstranter ses her på gaden i Memphis efter Tyre Nichols' død.
Demonstranter ses her på gaden i Memphis efter Tyre Nichols' død.

En sjette politibetjent er blevet fyret i forbindelse med en brutal anholdelse, der endte med at koste den 29-årige sorte mand Tyre Nichols livet.

Det oplyser politiet i Memphis ifølge nyhedsbureauet Reuters fredag lokal tid.

Politiet mener, at betjenten, som er hvid, blandt andet har overtrådt politiets regler for opførsel, sandfærdighed og retningslinjer vedrørende brug af en strømpistol.

Den fyrede betjents forsvarer, Lee Gerald, siger, at betjenten er uenig i fyringen, men at han fortsat vil samarbejde med myndighederne.

Tidligere er fem sorte betjente blevet fyret og anklaget for det, der i USA hedder second degree murder.

En yderligere betjent er fritaget for tjeneste i forbindelse med sagen.

Den brutale anholdelse fandt sted 7. januar.

Tyre Nichols blev stoppet ved et lyskryds på vej til en lokal park. Ifølge de lokale myndigheder blev han stoppet, fordi hans kørsel blev vurderet til at være uforsvarlig.

I løbet af anholdelsen kom Tyre Nichols ud i, hvad der er blevet beskrevet som to "konfrontationer". Den første opstod, da han angiveligt forsøgte at flygte til fods. Den anden opstod, da betjentene, der er i alderen fra 24 til 32 år, anholdt ham.

Videooptagelser af anholdelsen er senere blevet offentliggjort. Her kan man blandt andet se, at Tyre Nichols bliver trukket ud af sin bil, mens han siger "jeg har ikke gjort noget".

Ifølge avisen The New York Times kan man i videoen se, at han ligger på jorden og skriger, mens han bliver slået og sparket.

Tyre Nichols døde tre dage efter.

Den betjent, der fredag blev fyret, var ifølge nyhedsbureauet AP den tredje betjent til stede ved lyskrydset forud for anholdelsen. Han var dog ikke til stede der, hvor Nichols blev slået, efter at han var løbet væk.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter