Kort Nyt

07.12.22

Prisen på nordsøolie falder til laveste niveau i knap et år

For første gang siden januar er prisen på en tønde nordsøolie tirsdag faldet til under 80 dollar.
Prisen på nordsøolie steg voldsomt i vejret, da Rusland 24. februar invaderede Ukraine. (Arkivfoto).
Prisen på nordsøolie steg voldsomt i vejret, da Rusland 24. februar invaderede Ukraine. (Arkivfoto).

Prisen på en tønde nordsøolie er tirsdag faldet til det laveste niveau i næsten et år - og det laveste niveau, siden krigen i Ukraine begyndte.

Det skriver det franske nyhedsbureau AFP og det norske nyhedsbureau NTB.

Omkring klokken 18.30 tirsdag ligger prisen på en tønde nordsøolie få cent under 80 dollar. Ikke siden 6. januar har prisen været lavere.

I løbet af seneste uge er prisen på nordsøolie faldet mere end seks procent, skriver det norske finansmedie Dagens Næringsliv.

Den steg ellers mandag som følge af lettelser på coronatiltag i Kina og en vestlig aftale om et prisloft på russisk olie. Men stigningen blev kortvarig.

Prisen på nordsøolie begyndte at stige i begyndelsen af året, i takt med at Rusland intensiverede sin tilstedeværelse nær Ukraine.

Prisen steg voldsomt, da Rusland invaderede Ukraine sidst i februar.

Den 8. marts toppede prisen, da den lød på næsten 128 dollar. Det var den højeste pris siden 2008, da der var finanskrise.

EU og G7-landene blev i sidste uge enige om at indføre et prisloft på 60 dollar på en tønde russisk olie. Det skal være med til at presse russerne økonomisk og begrænse deres for at finansiere krigen i Ukraine.

G7 består af syv af verdens førende industrilande. Medlemmerne er USA, Japan, Tyskland, Storbritannien, Frankrig, Italien og Canada.

Det Hvide Hus har udtalt, at prisloftet vil begrænse den russiske præsident Vladimir Putins evne til at finansiere sin "krigsmaskine".

De høje oliepriser har i løbet af året blandt andet været med til at skubbe prisen på benzin i vejret. I sommer lå benzinprisen i en periode helt oppe omkring 20 kroner. I dag lyder prisen på knap 15 kroner.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter