Kort Nyt

12.01.23

Republikanerne indleder kampagnen mod Joe Bidens genvalg

De seneste dages sager mod Joe Biden er starten på Republikanernes 2024-valgkampagne, mener USA-analytiker.
Præsident Joe Biden sagde tirsdag, at han ikke ved, hvad de klassificerede dokumenter indeholder. Samtidig har Biden-lejren sagt, at præsidenten selv har lagt tingene frem og samarbejder fuldt ud med FBI.
Præsident Joe Biden sagde tirsdag, at han ikke ved, hvad de klassificerede dokumenter indeholder. Samtidig har Biden-lejren sagt, at præsidenten selv har lagt tingene frem og samarbejder fuldt ud med FBI.

De seneste dage har Republikanerne åbnet en undersøgelse af Joe Biden og hans familie. Samtidig er en sag om Joe Bidens behandling af klassificerede dokumenter kommet frem.

- Det her er dybest set en del af de indledende øvelser i forhold til Republikanernes 2024-kampagne mod Joe Biden og hans familie, siger Anders Agner, der er USA-analytiker og chefredaktør på mediet Kongressen.com.

Ifølge Anders Agner ser Republikanerne især Joe Bidens søn, Hunter Biden, som præsidentens akilleshæl.

- Det mente de også var tilfældet i 2020-valgkampen, og det er de ikke holdt op med at mene. Derfor forfølger de fortsat den strategi. Om det så virker, det er et godt spørgsmål, lyder det fra Anders Agner.

Republikanerne opnåede i november flertal i Repræsentanternes Hus. Det gør det muligt for Republikanerne at starte undersøgelser, hvor et emne virkelig kan kulegraves.

- Omkring Hunter Biden ønsker Republikanerne at kunne lave en kobling til, at nogle af de ting Hunter har gjort, har hans far, Joe Biden, været inde over, siger Anders Agner.

Ifølge ham er det dog ikke noget, Demokraterne ser som en sag, de ikke kan håndtere.

Derimod skaber sagen omkring Joe Bidens håndtering af klassificerede dokumenter større bekymringer hos det demokratiske parti.

- Vi ved lige nu meget lidt om substantielt, hvad der er, og hvad der ikke er i denne sag. Men alene det, at den er ude, og der kører en sag, er noget, der kommer til at blive brugt mod Joe Biden, lyder det fra USA-analytikeren.

Sagen drejer sig om, at der er blevet fundet flere klassificerede dokumenter hos en tænketank i Washington D.C fra Bidens tid som vicepræsident.

Det oplyste præsidentens særlige rådgiver, Richard Sauber, i en erklæring mandag.

Biden fortalte tirsdag, at han ikke ved, hvad dokumenterne indeholder.

En lignende sag mod tidligere præsident Donald Trump førte i sommeren 2022 til, at Trumps hjem blev ransaget.

- Biden-lejren prøver lige nu at sige, at Biden samarbejder med FBI og har selv lagt tingene frem i fuldt samarbejde modsat Trump, hvor det blev nødvendigt at ransage hans hjem, siger Anders Agner.

- Det er meget tydeligt, at man forsøger at lukke flanken ved at sige, at der altså er forskel på denne her sag og Trumps. Men nuancer er som regel noget af det første, der går tabt, når mudderet begynder at flyve.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter