Kort Nyt

13.01.23

Tesla sænker priser på populære el-biler med 100.000 kroner

Den amerikanske elbilproducent Tesla har sat priserne ned på flere modeller. Det skriver Jyllands-Posten.
Prisfaldene skyldes ifølge Tesla, blandt andet at regionale produktionssteder har sænket udgifterne til logistik. I marts 2022 åbnede Tesla sin første bilfabrik i Europa. (Arkivfoto)
Prisfaldene skyldes ifølge Tesla, blandt andet at regionale produktionssteder har sænket udgifterne til logistik. I marts 2022 åbnede Tesla sin første bilfabrik i Europa. (Arkivfoto)

Elbilselskabet Tesla har sat priserne ned på flere modeller med op til 130.000 kroner. Det skriver Jyllands-Posten.

Der er blandt andet tale om to af Teslas mest populære modeller, nemlig Tesla Model 3 og Model Y.

Der er tale om prisfald mellem 20 og 30 procent.

Jan Lang, som er markedsanalytiker hos Bilbasen, betegner faldene som historiske.

- Jeg har aldrig oplevet lignende nedsættelser, og konsekvenserne bliver omfattende for markedet, siger han til Jyllands-Posten.

Helt konkret falder Model 3 Standard Range med lige over 90.000 kroner til en startpris på 359.990 kroner.

Den større Model Y falder med over 100.000 kroner til en startpris på 374.990 kroner.

De store prisfald gør Tesla-bilerne mere tilgængelige for flere mennesker. Men det betyder også, at Tesla-ejere, der gerne vil sælge deres elbil, får et større tab.

I en meddelelse skriver selskabet ifølge Jyllands-Posten, at prisfaldene skyldes, at flere regionale fabrikker har resulteret i lavere udgifter til logistik.

I marts 2022 åbnede Tesla en bilfabrik uden for Tysklands hovedstad, Berlin. Fabrikken blev det første produktionssted for Tesla-biler i Europa.

Ifølge Reuters har selskabet også sænket priserne i blandt andet USA, Asien, Australien og flere andre steder i Europa.

Herhjemme er både nye og brugte elbiler blevet mere populære, og antallet af elbiler steg med 69 procent i 2022. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Tesla har med Elon Musk i spidsen øget deres levering af elbiler med 40 procent i 2022 sammenlignet med året før, ifølge Reuters.

Det var lavere end forventningerne og har betydet yderligere kursfald for Tesla, der samlet tabte knap 70 procent af sin værdi i 2022.

Ifølge Reuters sagde Elon Musk i december, at renteændringerne havde ændret udsigterne for hele branchen, og at Tesla for at opretholde salgsvæksten derfor kunne komme til at sænke priserne. Det vil resultere i en lavere fortjeneste.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter