Kort Nyt

08.11.22

Vanopslagh om vurdering af minksag: Alt er til forhandling

Liberal Alliance afviser at droppe krav om advokatvurdering af Minksagen, men samtidig er alt til forhandling.
- Selvfølgelig er ting til forhandling. Det er derfor, vi dukker op, siger partileder Alex Vanopslagh ved Marienborg, hvor der i øjeblikket forhandles om en ny regering.
- Selvfølgelig er ting til forhandling. Det er derfor, vi dukker op, siger partileder Alex Vanopslagh ved Marienborg, hvor der i øjeblikket forhandles om en ny regering.

Alt er til forhandling ifølge Liberal Alliance. Det gælder også, om der skal laves en advokatvurdering af Minksagen, hvor flere millioner mink blev aflivet.

Det siger partileder Alex Vanopslagh (LA) på vej ud ad Marienborg, hvor der er forhandlinger om at danne regering.

- Selvfølgelig er ting til forhandling. Det er derfor, vi dukker op. Man kan godt køre Sikandar Siddique-stil og sige, "at intet af det, vi foreslår, er til forhandling, alt er ultimativt". Men så ryger man bare ud af Folketinget, siger han.

Han understreger, at Liberal Alliance ikke har ændret holdning. Partiet tilhører blå blok og peger altså ikke på fungerende statsminister Mette Frederiksen (S), der forsøger at danne en bred regering.

Der er flertal i det nye folketing for at undersøge regeringens rolle i Minksagen, hvor omkring 150.000 mink blev aflivet ulovligt, inden loven kom på plads.

Liberal Alliance gik til valg på det ligesom Moderaterne, der dog har blødt op i kravet og nu støtter det, hvis der er flertal.

Tidligere var det en forudsætning for, at regeringen kunne tiltræde.

Selv om kravet er til forhandling, siger Vanopslagh, at der ikke er noget, regeringen kan foreslå, som gør, at Liberal Alliance vil droppe kravet.

- Nej, det kan være, der viser sig ikke at være flertal for det, så kan vi godt stå og svinge den liberale fane højt. Men vi har ikke ændret holdning, siger han.

Det er svært for journalister at finde et parti i Folketinget, som vil fremsætte forslaget i Folketingssalen, selv om der rent faktisk er flertal for det.

Det har Ole Birk Olesen, der sekunderer Vanopslagh under forhandlingerne, et klart svar på:

- Fordi der forhandles.

- Der forhandles om alt muligt. På et tidspunkt bliver der forhandlet om ledelsen af en fremtidig regering, og der er dette spørgsmål et centralt element. Fordi der forhandles, går vi ikke i Folketingssalen og stiller forslag, men vi har det da med til forhandlingerne, siger han.

Svarene undrer journalisterne, hvoraf en spørger: Kan I godt droppe kravet om en advokatvurdering, hvis I bare får noget andet?

- Det er en fuldstændig forkert tolkning af alt, hvad jeg har sagt.

- Vi går til forhandlingerne med ønsker, og når det hele er slut, så ser vi, om vi har fået tilstrækkelig mange ønsker opfyldt til at støtte en kommende regering, siger Ole Birk Olesen.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter