Kort Nyt

07.11.22

Vermund: Mette Thiesens kæreste har truet partiansat

Der er ballade i Nye Borgerlige, hvor folketingsmedlem Mette Thiesens kæreste er omdrejningspunktet.
Stemningen mellem Pernille Vermund og Mette Thiesen i Nye Borgerlige har formentlig været bedre end nu. (Arkivfoto).
Stemningen mellem Pernille Vermund og Mette Thiesen i Nye Borgerlige har formentlig været bedre end nu. (Arkivfoto).

Normalt går Pernille Vermund og Mette Thiesen hånd i hånd. Men nu er der opstået ballade mellem de to profiler i Nye Borgerlige. Årsagen er Thiesens kæreste.

Vermund, der er Nye Borgerliges formand, bekræfter over for B.T., at Thiesens kæreste flere gange har chikaneret og truet en af partiets medarbejdere.

Kæresten deltog også ved partiets valgfest på valgaftenen, hvor der igen opstod ballade.

Vermund er utilfreds med Thiesens håndtering af sagen. Ifølge Vermund havde Thiesen fået at vide, at kæresten ikke var velkommen til festen grundet de tidligere sager.

Alligevel dukkede kæresten op, og ifølge B.T.'s oplysninger "angreb" kæresten den ansatte.

Kæresten greb angiveligt fat i den ansatte, tvang ham mod jorden, hvorefter andre personer blandede sig og førte kæresten væk fra festen.

- Hvis nu der havde været tale om et enkelt tilfælde, hvor Mette var uden skyld, så havde det været nemmere at håndtere, siger Vermund til B.T.

- Men efter de tidligere episoder, så havde hun fået besked på ikke at tage sin kæreste med på arbejde. Det gør hun så alligevel og også til valgfesten, hvor han udviser en helt uacceptabel adfærd. Ansvaret for episoden påhviler derfor også Mette, siger Vermund.

NB-formanden har talt med Mette Thiesen om sagen. Og Vermund har givet udtryk for, at hun er bekymret for, hvordan "vi kan genoptage samarbejdet", lige som Vermund er bekymret for Thiesen i det hele taget, tilføjer hun.

Nye Borgerliges sekretariatschef, Lars Eldrup, oplyser til Ekstra Bladet, at Thiesens kæreste er blevet politianmeldt, ligesom både den ansatte og Thiesen er blevet tilbudt krisehjælp.

Til TV 2 siger Eldrup, at der grundet sagerne med kæresten holdes et ekstraordinært forretningsudvalgsmøde senere mandag samt et hovedbestyrelsesmøde.

Thiesen erkender, at hun har udvist dårlig dømmekraft ved at tage sin kæreste med til valgfesten i tirsdags.

- Min kærestes opførsel i tirsdags var uacceptabel, og den tager jeg selvfølgelig afstand fra, skriver hun i en sms til B.T.

Ifølge B.T. har den partiansatte og Thiesen tidligere haft et forhold.

Det er anden gang inden for kort tid, at der er ballade mellem Vermund og Thiesen. Under valgkampen langede Vermund ud efter Thiesen i forbindelse med en sag om donationer til partiformanden.

Mette Thiesen havde i et interview med Frihedsbrevet udtalt, at Pernille Vermund modtager donationer på mere end 22.200 kroner, selv om det er imod reglerne. Men det passer ikke, sagde Vermund.

- Hun taler om noget, hun ikke ved noget om, og taler decideret usandt, sagde Vermund til B.T. om Thiesen.

Partifællen Lars Boje Mathiesen udtalte efter valget i radioprogrammet "Det Blå Hjørne" på Radio4, at Thiesen bærer en del af skylden for, at Nye Borgerlige ikke fik et bedre resultat, end tilfældet var.

- Vi laver nogle graverende fejl i valgkampen. Som et lille parti har vi kun få dage og få gange, hvor man får mediernes opmærksomhed, og der dummede vi os altså, sagde han med henvisning til Thiesen.

Han mener, at Mette Thiesen lavede to fejl i valgkampen. Den med donationer var den ene. Og så var der en udtalelse fra Thiesen til P1 Morgen, hvor hun udtalte, at en homoseksuel eller en jødisk sosu-assistent eksempelvis kunne vælges fra af den ældre borger i hjemmeplejen. Den melding måtte partiet tage afstand fra.

Nye Borgerlige fik 3,7 procent at stemmerne ved valget. Ved 2019-valget var det 2,4 procent.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter