Kort Nyt

12.11.22

Vermund varsler ændring af udskældt intern regel om kandidater

Der skal "rettes op på", at Nye Borgerliges hovedbestyrelse kan udpege spidskandidater, lyder det fra Vermund.
Nye Borgerlige holder årsmøde i København, og her har partiformand Pernille Vermund holdt tale lørdag formiddag. Hun siger blandt andet, at der skal "rettes op på", at Nye Borgerliges hovedbestyrelse kan udpege spidskandidater.
Nye Borgerlige holder årsmøde i København, og her har partiformand Pernille Vermund holdt tale lørdag formiddag. Hun siger blandt andet, at der skal "rettes op på", at Nye Borgerliges hovedbestyrelse kan udpege spidskandidater.

Nye Borgerliges internt udskældte regler, om at hovedbestyrelsen kan udpege spidskandidater ved folketingsvalg, skal nu ændres.

Det varsler formand Pernille Vermund i sin tale på partiets årsmøde lørdag.

- Jeg ved også godt, at der er nogle af jer, der har været utilfredse med interne processer – eksempelvis vores godkendelsesprocedure for valg af folketingskandidater.

- Det skal der rettes op på. Vi lytter til jer, siger Pernille Vermund.

Ifølge partiets vedtægter kan hovedbestyrelsen selv udpege spidskandidaterne i de ti storkredse.

Det faldt imidlertid ikke i god jord hos lokalafdelinger i eksempelvis Fyns Storkreds, kunne Jyllands-Posten beskrive i sommer.

Hovedbestyrelsen endte med at bøje sig og lade en afstemning afgøre, hvem der skulle være spidskandidat.

- Det var det rigtige at gøre. Det kom bare for sent, for da var balladen sket, fordi det var trukket ned over hovedet, sagde Henrik Aaen, der er formand for Nye Borgerlige i Nyborg-kredsen, før årsmødet.

Afstemningen vandt Mikkel Bjørn Sørensen, hovedbestyrelsens foretrukne, og han blev 1. november valgt til Folketinget.

Efter sin tale forklarer Vermund, at den varslede regelændring handler om, at partiet nu er gammelt nok til ikke længere at være topstyret i samme grad som før.

Derfor skal der "decentraliseres i højere grad".

- Vi er et relativt nyt parti, og vi er et parti, der er vokset meget hurtigt, og vi har i dag knap 18.000 medlemmer. Det betyder også, at vi indledningsvis havde en del topstyring i vores hovedbestyrelse gennem vores vedtægter.

Spørgsmål: Er det (den varslede ændring, red.) på baggrund af, at der har været uro?

- Ja, det er på baggrund af, at der er folk, der har sagt, at det ansvar vil vi gerne tage. Vi ved herude, hvem der er gode, og så har vi haft nogle vedtægter, som er lavet til en situation, hvor man - når man stifter et parti - gerne vil være sikker på, at det ikke er folk, der er helt på månen, der bliver opstillet, siger Vermund.

Ved valget gik Nye Borgerlige fra fire mandater til seks mandater. Men blot seks dage senere meldte Mette Thiesen sig ud af partiet efter en sag om hendes kærestes adfærd.

- Og hvor ville jeg gerne have været den seneste uges problemer foruden, siger Vermund i sin tale.

- At miste et mandat mindre end en uge efter at man er valgt i Folketinget, det tror jeg ikke, at der er nogen partier, der drømmer om.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter