Nedlukning og hjælpepakker får corona-regningen til at vokse sig stadigt større, men hvor alvorlig er den økonomiske situation for Danmark på kort og på lang sigt? Det er Carl-Johan Dalgaard, professor i økonomi og overvismand for Det Økonomiske Råd, gæst i Interviewet for at give et bud på.
"Det er en usædvanlig situation, fordi det er en ret pludseligt opstået og ret dramatisk krise, vi befinder os i," mener Carl Johan Dalgaard, der også mener, at krisen er usædvanlig, fordi vi ved, præcist hvad der har udløst den, ligesom vi har en ret klar fornemmelse af en udløbsdato. Derfor mener han ikke, at vejen ud af krisen bliver lige så langtrukken som fx efter finanskrisen i 2009. Alligevel mener han, at den danske økonomi kan komme til at ændre sig strukturelt på baggrund af den nuværende krise.
Se hele interviewet herover, og hør overvismandens vurdering af, hvilke konsekvenser den store gældssætning, som har holdt økonomien oppe i form af hjælpepakker, vil få for dansk økonomi i fremtiden. Ligeledes giver han et bud på, om afbødning eller nedlukning er bedst for økonomien under en pandemi, hvordan vi har klaret os i forhold til vores nabolande, og hvordan udsigterne for 2021 ser ud.
Husk, at du også kan finde alle Kontrasts udsendelser som podcast i iTunes, Google Podcast, Spotify og via vores RSS-feed.