Video

"Det er en ret pludseligt opstået og ret dramatisk krise, vi befinder os i"

28. feb. 2021

Er afbødning eller nedlukning bedst for økonomien under en pandemi? Hvilke konsekvenser vil hjælpepakkerne få for dansk økonomis fremtid? Og vil økonomien ændre sig strukturelt i kølvandet på covid-krisen? Overvismand Carl-Johan Dalgaard er ugens gæst i Interviewet.

Nedlukning og hjælpepakker får corona-regningen til at vokse sig stadigt større, men hvor alvorlig er den økonomiske situation for Danmark på kort og på lang sigt? Det er Carl-Johan Dalgaard, professor i økonomi og overvismand for Det Økonomiske Råd, gæst i Interviewet for at give et bud på.

"Det er en usædvanlig situation, fordi det er en ret pludseligt opstået og ret dramatisk krise, vi befinder os i," mener Carl Johan Dalgaard, der også mener, at krisen er usædvanlig, fordi vi ved, præcist hvad der har udløst den, ligesom vi har en ret klar fornemmelse af en udløbsdato. Derfor mener han ikke, at vejen ud af krisen bliver lige så langtrukken som fx efter finanskrisen i 2009. Alligevel mener han, at den danske økonomi kan komme til at ændre sig strukturelt på baggrund af den nuværende krise.

Se hele interviewet herover, og hør overvismandens vurdering af, hvilke konsekvenser den store gældssætning, som har holdt økonomien oppe i form af hjælpepakker, vil få for dansk økonomi i fremtiden. Ligeledes giver han et bud på, om afbødning eller nedlukning er bedst for økonomien under en pandemi, hvordan vi har klaret os i forhold til vores nabolande, og hvordan udsigterne for 2021 ser ud.

Husk, at du også kan finde alle Kontrasts udsendelser som podcast i iTunes, Google Podcast, Spotify og via vores RSS-feed.

Del artiklen

Vi tilstræber en engageret og argumentorienteret debat med et skarpt fokus på bolden fremfor manden og frabeder os derfor personangreb, skældsord og motivanalyser samt uargumenterede vredesudbrud. Rigtig god debat. :-)

Bliv opdateret, når der er nyt fra Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få dit ugentlige overblik over nyheder.

Bliv medlem af Kontrast og kickstart det borgerlige Danmark!


Kontrasts medlemmer er et borgerligt fællesskab:

1. Forstå verden og se kontrasten: Du får fuld adgang til videoer, interviews, analyser og artikler på Kontrast.dk.

2. Du inviteres til fester, debatter og saloner, hvor du møder landets skarpeste tænkere og skribenter.

3. Du får adgang til Kontrasts Ekkokammer på Slack og til artikelkommentarer.

4. Du får direkte indflydelse på, hvilke emner Kontrast skal behandle.

5. Dit medlemskab er dit bidrag til fokus på de vigtigste spørgsmål inden for velfærdsstat, indvandring, kultur m.m.

null

Årlig betaling

23 kr./uge1.200 kr./året.

Månedlig betaling

10 kr./uge

de første fire uger.

Derefter 119 kr./måned. Kan kun købes indtil 26. september.

Månedlig betaling

28 kr./uge119 kr./måned.