Anmeldelse
Henrik B. Dynesen

03/11/23

Ufrihedens eller uduelighedens pris?Henrik B. Dynesen: Antropolog Dennis Nørmark argumenter i sin nye bog for, at frisættelse fra statslig og arbejdsmæssig kontrol kan løse mange problemer. Men måske er ufrihedens pris i virkeligheden, hvad flertallet betaler for et mindretals uduelighed på et moderne arbejdsmarked?
Debat
Henrik B. Dynesen

08/10/23

Garnstrammere 2: Om babystole som præventionsmiddelHenrik B. Dynesen med mere om de politiske garnstrammere: Selvtilfredse magthavere klapper sig selv på skuldrene, mens børnene udebliver.
Debat
Henrik B. Dynesen

05/10/23

Garnstrammere 1: Når nurture skal stå over natureHenrik B. Dynesen skriver i to omgange om garnstrammerne: De mener, snakker og handler for at gøre verden bedre, men ender med at ”kvæle barnet”.
Debat
Henrik B. Dynesen

28/6/23

Hvorfor sige undskyld? Politisk skyld handler om politisk magtEssay om skyld af Henrik B. Dynesen: Identitetspolitikkens entreprenører manipulerer med begrebet skyld, og det fører til en korrumpering af friheden og ansvaret.
Debat
Henrik B. Dynesen

31/5/23

Skal de religiøse arve jorden?Henrik B. Dynesen fortsætter sin beretning om demografi og skæbne, nu med fokus på religion. Israel er et land i forandring, i takt med at de mest religiøse jøder bliver stadig flere.
Debat
Henrik B. Dynesen

17/5/23

Hjerneparasitter udrydder SydkoreaHenrik B. Dynesen: Moderne befolkninger får ikke længere børn nok til at opretholde sig selv, og Sydkorea fører an, hvad tendensen angår. Lad os se nærmere på det.
Debat
Henrik B. Dynesen

27/3/23

Uddannelse: Hvad det handler om – og hvad vi kan gøre bedreHenrik B. Dynesen ser nærmere på uddannelsesreformen og byder ind med et forslag til en ny ordning til at anerkende æggehoveder og andet godtfolk.
Debat
Henrik B. Dynesen

22/2/23

Invasionen af Ukraine var et sandhedens øjeblikHenrik B. Dynesen: Krigen har understreget, at liberalisme og demokrati ikke vinder på egen hånd. Det er derfor, vi skal støtte Ukraine, så meget vi kan.
Debat
Henrik B. Dynesen

10/2/23

Flere borgerlige fortællinger – modspil til Egander SkovHenrik B. Dynesen er glad for Christian Egander Skovs værk om den borgerlige krise, men mener, at bogen trods alt fortjener noget kritik. Den giver han her.
Debat
Henrik B. Dynesen

12/1/23

Er lovgivningen den oversete skurk i voldtægtssag fra Sorø?Henrik B. Dynesen: En aktuel sag, som nu er gået fra at handle om voldtægt til falsk anklage, peger på behovet for at ændre serviceloven.
Debat
Henrik B. Dynesen

02/1/23

Mangfoldighed er en kompliceret affæreHenrik B. Dynesen: Diversitet dækker over lidt for meget forskelligt. Både virksomhedsledere som Søren Skou og borgerlige debattører må tage sig i agt.
Debat
Henrik B. Dynesen

10/12/22

Henrik Dynesen: ”Asgård er ikke et sted. Det er et folk”Migranter forandrer økonomien i retning af de lande, de forlod. Konsekvenserne har været positive for flere asiatiske lande, men negative for Argentina.
Debat
Henrik B. Dynesen

17/10/22

Måske er statsministeren frem for alt inkompetentHenrik B. Dynesen: Statsministeren kaldes for magtfuldkommen, men det større problem lader til at være hendes manglende erkendelse af egne begrænsninger.
Debat
Henrik B. Dynesen

02/10/22

Klaverstemmeren og den fysiske fejlslutningHenrik B. Dynesen: Markedsøkonomi er ikke et nulsumsspil, og vi må acceptere, at værdien af vores arbejdsindsats er op til andre at vurdere. Lad ikke misundelse stå i vejen for velstanden i samfundet, for det moralsk forkastelige er fattigdommen, ikke uligheden.
Debat
Henrik B. Dynesen

24/8/22

Frygt og forsigtighed fører til samfundets forfaldHenrik B. Dynesen: De venstreorienterede har med held stillet sig i vejen for teknologiske muligheder som atomkraft og genteknologi, og vi andre har gjort det for nemt for dem. Lad det blive en borgerlig kamp at gøre op med forsigtighedsprincippet til gavn for menneskers velstand og fremgang.
Debat
Henrik B. Dynesen

11/8/22

Politisk ansvar er åbenbart ansvarsfritHenrik B. Dynesen: Minksagen har tydeliggjort Mette Frederiksens magtideologi, regeringsform og mangelfuldheder. Det lader til, at det er muligt i Danmark at træffe ulovlige beslutninger uden at skulle stå til ansvar. Altså hvis man vel at mærke sidder ved statsministerens bord.
Debat
Henrik B. Dynesen

28/6/22

Når domstole lovgiver, taber demokratietI stedet for at forlade sig på aktivistiske dommere, der finder tegn på nye rettigheder i forfatningen, som spåkoner læser varsler i kaffegrums, bør både demokrater og republikanere søge at forankre deres politik i demokratiske mandater fra vælgerne, skriver Henrik B. Dynesen.
Debat
Henrik B. Dynesen

11/6/22

Det skal ikke være det værste at få børnHenrik B. Dynesen: Vi har givet, at folk ikke gider at få børn, så hvad kan man politisk gøre ved det? Lad os overveje nogle nye muligheder for at presse fertalitetsraten opad og dermed hindre vores civilisation i at uddø.
Debat
Henrik B. Dynesen

05/6/22

Der er noget galt, når et folk afvikler sig selvHenrik B. Dynesen: Hvorfor gider danskerne og mange andre folkeslag ikke længere at få børn nok til at reproducere sig selv? Der er noget dysfunktionelt over denne befolkningsimplosion, så lad os se nærmere på problemet, og hvad vi potentielt kan gøre for at løse problemet.
Debat
Henrik B. Dynesen

20/5/22

Tænk på Danmark som et ulandHenrik B. Dynesen: Det er intuitivt svært at forstå, hvor velsignet økonomisk vækst virkelig er. Det hjælper, hvis vi følger rådet fra den amerikanske økonom Tyler Cowen og betragter vores eget samfund, som vi ville betragte et udviklingsland. Tænk det, og mærk den lille uro og frygt.
Debat
Henrik B. Dynesen

27/4/22

Utryghed er bedre end censurHenrik B. Dynesen: Et alvorligt nederlag til ytringsfriheden truer, nu hvor politikerne vil have mere kontrol med sociale medier, og alt for få siger tendensen imod. Du bør stille dig på ytringsfrihedens side, selv hvis det koster noget af din sjælefred.
Debat
Henrik B. Dynesen

05/4/22

Jeg har stadig stråling på stenalderhjernenHenrik B. Dynesen: Vi har fået en irrationel frygt for atomkraft, blandt andet fra film og tv som ‘Chernobyl’. Det kræver mod at få konfronteret den radiofobi, som mange af os lider af, så vi kan gå ud fra viden og data i stedet.
Debat
Henrik B. Dynesen

22/3/22

Erkend din fjende – og dine kæphesteHenrik B. Dynesen: Når vi står over for en fjende, der truer os på livet, så rykker vi sammen. Men selvom vi hører krigsbragene fra Ukraine og reagerer på dem, slæber vi vores kæpheste med. Og bliver blinde for vores egne af slagsen.
Debat
Henrik B. Dynesen

10/3/22

Nej tak til woke som succeskriteriumHenrik B. Dynesen: Identitetspolitik blev ikke et hurtigt forbigående problem, som man kunne have håbet. Bloggeren N.S. Lyons kan hjælpe os til at forstå hvorfor, men analysen kræver lidt justering til danske forhold. Hermed et forsøg på det.
Debat
Henrik B. Dynesen

08/2/22

Adlyd ikke empatien – kølighed er en dydHenrik B. Dynesen: Lad ikke empatien være ledestjerne, hverken moralsk eller politisk. Det gode menneske og den dygtige politiker lyder ikke blindt empatien, men bestræber sig derimod på at aktivere en venlig og ansvarsbevidst fornuft.
Debat
Henrik B. Dynesen

06/1/22

Biologi frem for arbejdskultur forklarer #MeToo-moradsetHenrik B. Dynesen: Problemer med køn og sex på arbejdspladser bliver udlagt som udtryk for magthierarki og personalepolitik. Men i virkeligheden handler de i højere grad om genetiske og biologiske forskelle, som politik og samfundsværdier ikke laver om på.
Debat
Henrik B. Dynesen

29/12/21

Identitetspolitik er kulminationen på 60‘ernes borgerrettighederHenrik B. Dynesen: Den amerikanske kamp for borgerrettigheder og de politiserende domstole satte gang i ‘The Age of Entitlement’, som forfatter Christopher Caldwell kalder det. Dermed blev kimen til den farlige moderne identitetspolitik sået i 1960’ernes USA.