Video

Morten Okkels

13/06/2021

EU-kritik fra højre møder EU-kritik fra venstre

Morten Messerschmidt og Søren Søndergaard er både medspillere og modparter. De er enige om at være EU-kritiske, men ud fra vidt forskellig motivation og ideologi. Denne udgave af Mr. Spitfire udforsker forskellen mellem borgerlig og socialistisk EU-skepsis.

Video

Mikkel Andersson

10/06/2021

Svensk sociolog: Sverige er på vej ned

Vestlige tilhængere af multikulturalisme er masochistiske nationalister, der har vendt klassisk nationalisme på hovedet. De glorificerer det eksotiske og fremmede, men nedgør deres egen nation og kultur. Det mener den svenske ph.d. og sociolog Göran Adamson.

Video

Morten Okkels

06/06/2021

DSU-formand: Den frie tanke er også fundamentet for venstrefløjen

Frederik Vad Nielsen deler meget af den borgerlige skepsis over for identitetspolitik og ensretning på universiteter. Der er ingen modsætning mellem at erkende problemet og ligge politisk til venstre, siger formanden for de unge socialdemokrater i Cilles Sorte Skole.

Video

Morten Okkels

03/06/2021

Ekspert: EU’s asylsystem er uretfærdigt og dysfunktionelt

Det europæiske asylsystem er forældet og uegnet til at håndtere de voksende udfordringer med migration, som Europa står over for. Det er den hårde dom fra ekspert Morten Lisborg i Interviewet på Kontrast.

Video

Morten Okkels

30/05/2021

“Det er utrolig nemt at være kvinde i Danmark”

Man skal påberåbe sig offerstatus, fremstille kvinder som mindrebemidlede og abonnere på en venstreorienteret dagsorden, hvis man vil være ‘rigtig’ feminist i Danmark, mener journalist og forfatter Leny Malacinski.

Video

Morten Okkels

27/05/2021

“Jeg er sådan set den første kvinde, der er fyret på en metoo-sag”

Skarpe holdninger til metoo-bølgen var med til at gøre Inger Støjberg upopulær i Venstre, men hun fastholder, at bevægelsen er gået for vidt. Her gæster hun Interviewet til en samtale om kvinder, ligestilling og borgerlighed. Indhold for medlemmer.

Video

Morten Okkels

23/05/2021

Demokratiet skal tørlægge sumpen af vold

Interviewet på Kontrast fortsætter med et tungt, men vigtigt tema: Hvordan kan man bevare demokrati og frihed med vidt forskellige folk i samme land? Jens-Martin Eriksen er forhåbningsfuld trods alt.

Video

Trans og Tradition

21/05/2021

Amerikansk rebel gør op med 'alfabetkulten'

Trans og Tradition: Mike Harlow er amerikansk debattør og skribent, bøsse samt desillusioneret demokratisk vælger. I dagens program taler han med Marcus Dib Jensen om censur på sociale medier, kønsdebatten i USA og venstreorienteret ekstremisme i LGBT-miljøer.

Birgithe Kosovic om frivillig apartheid i Interviewet med Mikkel Andersson
Video

Morten Okkels

14/05/2021

Kosovic: En stat med flere folk giver smertefuldt dilemma

Forfatter Birgithe Kosovic konstaterer et barsk valg nu og i fremtiden: Ethvert samfund med en sammensat befolkning kommer til at vælge imellem frihedsidealer og folkelig enhed. Det uddyber hun her i Interviewet.

Video

Morten Okkels

10/05/2021

Lykkeberg i logen: At bære sin avis som et smykke

Hvorfor syntes den unge Rune Lykkeberg, at journalister var trælse typer, hvad er balancen mellem nye og etablerede medier, og er Herning et politisk mesterværk? Se besøget fra Information i Chefredaktørernes Loge.

Video

Mikkel Andersson

06/05/2021

Historiker: Tyrkiet er i høj grad bygget på folkedrab

USA’s præsident har nu anerkendt udryddelsen af 1,5 million armeniere. Det er opsigtsvækkende, siden Tyrkiet benægter folkedrabet og modarbejder forskning. Det bekræfter historiker Matthias Bjørnlund, der selv har oplevet tyrkisk pres.

Rasmus Stoklund møder Lisbeth Trinskjær, Højskolerne i Interviewet med Mikkel Andersson
Video

Morten Okkels

04/05/2021

Et spørgsmål om ordentlighed

Højskoleformand Lisbeth Trinskjær er blandt en række profiler inden for undervisning, der har kritiseret Danmarks udlændingepolitik. Men deres kronik er fordrejende og fordømmende, mener S-ordfører Rasmus Stoklund. Her mødes de to hos Kontrast.

Nordisk socialisme med Pelle Dragsted og Henrik Dahl
Video

Morten Okkels

30/04/2021

Hvad i alverden er nordisk socialisme?

Modsætninger mødes: Enhedslistens Pelle Dragsted er aktuel med en ny bog om 'Nordisk socialisme', og i den forbindelse er han Henrik Dahls gæst i Henriks Halvtomme Glas.

Debat om borgerlighed med Støvring og Tom Jensen
Video

Morten Okkels

25/04/2021

Hvilke borgerlige har svigtet?

Kasper Støvring og andre nationalkonservative ville hellere stemme på statsministeren frem for Venstres formand, mens Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, mener, at Frederiksen er en Anker Jørgensen i forklædning. Hør de tos debat og bud på en vej fremad i Interviewet.

Video

Morten Okkels

18/04/2021

Rune Selsing: ‘Det har ingen videnskabelig værdi overhovedet’

Det er dybt problematisk, at forskningscentre og publikationer promoverer identitetspolitisk pseudovidenskab og politisk aktivisme. Det mener debattør og cand.mag. i filosofi Rune Selsing.

Video

Mikkel Andersson

18/04/2021

Trans og Tradition: "Man skal ikke give undskyldninger til de mennesker - det er ammunition for dem"

Marcus Dib Jensen er vært på Trans og Tradition, og som ung, borgerlig og transseksuel er han optaget af fordomme og kontroverser ved at være både en minoritet og højreorienteret - og af hvordan identitetspolitik kaster skygger over Vesten. Første gæst er Tobias Pultz, forfatter til et kraftigt udfald mod LGBT+ Danmark.

Video

Morten Okkels

18/04/2021

“Der går et spøgelse gennem dansk åndsliv”

Morten Messerschmidt er imod identitetspolitik, men hvad vil han stille op, og er han ikke selv en slags identitetspolitiker? Cilles Sorte Skole spørger i anledning af nyt DF-udspil.

social kontrol akademikere henrik dahl necef og danneskiold-samsøe
Video

Morten Okkels

16/04/2021

Social kontrol sker også for akademikere

Forskere bliver upopulære, hvis de når frem til politisk ukorrekte resultater. Den problematik diskuterer ph.d.er Mehmet Ümit Necef og Sofie Danneskiold-Samsøe i Henriks Halvtomme Glas.

Thomas Hoffmann - diskussion af identitetspolitik og islamforskning på universitetet
Video

Morten Okkels

11/04/2021

Professor går efter en middelvej i identitetsdebatten

Professor i islamstudier Thomas Hoffmann kalder den borgerlige kritik af politisk forskning for ”både en gave og en opgave”. Han gæster Interviewet som en moderat stemme i debatten om identitetspolitik på universitetet.

Video

Janni Iben Stevn Hansen

31/03/2021

Nyt boligudspil skal gøre "den umulige integration" til fortid

Det er ikke et indgreb i den private ejendomsret, når private udlejere i visse kommuner kan blive pålagt at leje 10 pct. af deres boliger ud til beboere fra udsatte boligområder. Det mener boligminister Kaare Dybvad, der er ugens gæst i Interviewet.

Video

Janni Iben Stevn Hansen

29/03/2021

Kan forskningen redde sig selv?

Hvad er vejen frem for universiteterne, hvis ikke wokeness og pseudo-videnskab skal brede sig yderligere? Malte Frøslee Ibsen er gæst hos Henrik Dahl til en samtale om problemer og løsninger.

Video

Janni Iben Stevn Hansen

26/03/2021

"De grønne ønsker hæmmer forskningsfriheden"

Den frie forskning er udfordret på grund af et ensidigt fokus på klimakamp og grøn omstilling. Det mener stud.scient.pol. Marc Sabatier Hvidkjær, der er ugens gæst i Cilles Sorte Skole.

Video

Janni Iben Stevn Hansen

24/03/2021

"Jeg er for EU af sikkerhedsmæssige grunde"

Klaus Riskær Pedersen er partiformand for Borgerlisten, tidligere medlem af Europa-Parlamentet og tilhænger af EU. Alligevel har han sine betænkeligheder, som han i ugens udgave af Mr. Spitfire deler med Morten Messerschmidt.

Video

Janni Iben Stevn Hansen

21/03/2021

"Man fortolker ytringerne på den værst tænkelige måde"

En overreaktion. Det kalder jurist Jacob Mchangama de seneste ugers tiltaler og domme i en række strafforhold relateret til coronakrisen. Hør hvorfor i ugens udgave af Interviewet.

Ekstra Bladets Poul Madsen fortæller om sin exit i Chefredaktørernes Loge på Kontrast.dk
Video

Janni Iben Stevn Hansen

17/03/2021

Chefredaktørernes Loge: Besøg af shitstormens mester

De to chefredaktører har fået fornemt selskab af afgående chefredaktør for Ekstra Bladet Poul Madsen, der beretter levende om formiddagsbladets fortid og sine fremtidsplaner og giver gode råd til, hvordan man bliver længe på posten.

Video

Janni Iben Stevn Hansen

14/03/2021

Medstifter af Kvindemuseet: Ny identitetspolitisk ledelse svigter kvindernes historie

Ordet 'kvinde' er på vej til at blive forbudt. Det mener medstifter af Kvindemuseet Kirsten Junge, der ikke er tilfreds med museets navneskifte til KØN - Gender Museum Denmark, fordi det illustrerer, hvordan identitetspolitikken har overtaget museet.

Video

Janni Iben Stevn Hansen

07/03/2021

Hvad er der med alliancen mellem islam og venstrefløjen?

Den franske præsident har erklæret krig mod islamisk separatisme og den alliance, der tilsyneladende findes mellem venstrefløjen og islam. Men er det en kamp, der er værd at tage? Hanna Ziadeh er ugens gæst i Henriks Halvtomme Glas.

Video

Janni Iben Stevn Hansen

04/03/2021

"De miljøer er årsag til muslimers ulykke i Vesten"

Den tidligere imam Ahmed Akkari, der især er kendt for sin rolle under Muhammed-krisen, giver et indblik i de muslimske miljøer i Danmark, som han kender så godt fra sin ungdom, men siden har taget afstand fra.

Video

Janni Iben Stevn Hansen

28/02/2021

"Det er en ret pludseligt opstået og ret dramatisk krise, vi befinder os i"

Er afbødning eller nedlukning bedst for økonomien under en pandemi? Hvilke konsekvenser vil hjælpepakkerne få for dansk økonomis fremtid? Og vil økonomien ændre sig strukturelt i kølvandet på covid-krisen? Overvismand Carl-Johan Dalgaard er ugens gæst i Interviewet.

Video

Janni Iben Stevn Hansen

24/02/2021

Kan genopdragelsesrejser være "et eventyr"?

Søren K. Villemoes er inviteret en tur i Cilles Sorte Skole for at diskutere den berøringsangst, der tilsyneladende hersker i forskningsverdenen, når det kommer til emner som social kontrol og integrationsudfordringer. En berøringsangst, han oplevede på en nyligt overstået migrationskonference.

Video

Janni Iben Stevn Hansen

18/02/2021

"Irrationaliteten taler jo for at holde projektet i live"

Finansmanden Lars Seier Christensen, der ikke er begejstret for EU-projektet, er på besøg hos Mr. Spitfire, hvor han fremlægger sit syn på euroen og dens betydning for nationaløkonomierne – og hvad han mener om unionen i det hele taget.

Video

Jeppe Matzen

15/02/2021

Blev tusinder af britiske piger ofre for 'tavshedens konspiration'?

I 2011 blev det afsløret, at en gruppe mænd med pakistansk baggrund i årevis udnyttede omkring 1.400 piger i den engelske by Rotherham. Senere er tilsvarende systematisk og organiseret misbrug blevet afsløret i en række andre byer. Kontrast udgiver en rapport om fænomenet og har besøg af journalisten bag, Jeppe Matzen.

Video

Janni Iben Stevn Hansen

11/02/2021

“Vi har som borgerligt-liberale virkelig svigtet folkeskolen”

Fagligheden falder i både folkeskolen og gymnasiet, og det trækker selvsagt spor helt op på universiteterne, mener Stefan Kirkegaard Sløk-Madsen, uddannelseschef hos CEPOS, der giver sit bud på forklaringer og løsninger i Cilles Sorte Skole.

Video

Janni Iben Stevn Hansen

07/02/2021

“Inger kender sit publikum”

Rigsretssag, statsministerløgne og smarte journalistiske metoder er bare nogle af de ting, som de to chefredaktører er nødt til at få vendt denne gang i den eksklusive Chefredaktørernes Loge i det allerinderste indre København.

Video

Mikkel Andersson

03/02/2021

Arven efter Auschwitz

Selvom det er 76 år siden, den nazistiske udryddelseslejr Auschwitz blev befriet, så fylder lejren mere end nogensinde i den offentlige bevidsthed. Ifølge historiker og holocaust-ekspert Torben Jørgensen skyldes det blandt andet, at lejren er blevet et politisk symbol i en humanistisk civilreligion.

Video

Janni Iben Stevn Hansen

31/01/2021

"Forkælelse avler sine egne problemer"

Dennis Meyhoff Brink, der til daglig underviser amerikanske udvekslingsstuderende, mener, at vi i dag ser en light-udgave af den amerikanske krænkelseskultur i Danmark, fordi vi simpelthen ikke længere har rigtige problemer at bekymre os om.

Video

Mikkel Andersson

27/01/2021

Ny borgerlig LGBT-gruppe: Der findes kun to køn

LGBT-dagsordenen er blevet kapret af den yderste venstrefløj, som har gjort offerroller og et utal af kønsidentiteter til et statussymbol i kampen for minoritetsstatus. Det fortæller Marcus Dib Jensen, som er transseksuel og stifter af en ny borgerlig og islamkritisk LGBT-gruppe, der erklærer, at de kæmper for ligestilling – ikke særstilling.

Video

Mikkel Andersson

20/01/2021

Nye Borgerlige: Det er afgørende, at Danmark ikke er underlagt EU-domstolen

Brexit bør inspirere Danmark til at forlade EU, sikre kontrol med egne grænser og gøre sig fri af EU-domstolens indflydelse, mener Nye Borgerliges EU-ordfører Peter Seier Christensen. Partiet ønsker i stedet, at Danmark skal søge optagelse i handelssamarbejdet EFTA, sammen med bl.a. Schweiz og Norge.

Video

Janni Iben Stevn Hansen

18/01/2021

"Vi ønsker ikke at blive styret af en flok gamle mænd i Bruxelles"

Nigel Farage, en af hovedarkitekterne bag Brexit, gæster første afsnit af Morten Messerschmidts EU-program, Mr. Spitfire, og lover at komme og hjælpe ham med en Dexit-kampagne i 2022. Se interviewet, og bliv klogere på briternes vej ud af unionen.

Video

Mikkel Andersson

10/01/2021

Pernille Vermund: “Ingen har ringet og bedt om at få 1990'erne tilbage”

Når midtervælgerne er blevet mere røde på fordelingspolitikken, skyldes det ikke mindst de borgerlige partier, der har forsømt at koble økonomisk politik til frihedsbegrebet og glemt at tale borgerligheden op, siger Pernille Vermund i dagens program, hvor hun og Henrik Dahl også ser nærmere på de mange borgerlige, der drømmer sig tilbage til 1990’erne.

Video

Janni Iben Stevn Hansen

08/01/2021

Hvordan har covid påvirket økonomien?

De seneste 10 måneder har den globale pandemi kostet både menneskeliv og milliarder. Men hvordan ser det egentlig ud med økonomien nu? Chefstrateg i Nordea, Andreas Steno Larsen, giver sin vurdering.

Video

Mikkel Andersson

01/01/2021

Redaktørens nytårstale

Hvad er det borgerlige Danmarks tilstand og udfordringer ved indgangen til 2021? Kontrasts chefredaktør giver sit bud.

Video

Janni Iben Stevn Hansen

22/12/2020

Er parallelsamfundene ved at forsvinde?

Boligminister Kaare Dybvad er inviteret en tur i studiet hos Henrik Dahl og hans halvtomme glas for at diskutere effekten af parallelsamfundspakken. En bred politisk aftale, der blandt andet har strammet reglerne for, hvem der kan få lov at bo i de udsatte boligområder.

Video

Mikkel Andersson

20/12/2020

Virker nedlukninger?

CEPOS' Jonas Herby mener, at det er frivillig adfærd og ikke politisk dikterede nedlukninger, der tidligere har drevet smitten ned i en lang række lande, inklusive Danmark. Men er det virkelig det, forskningen viser, og hvorfor har alle lande, der forsøgte sig med frivillighed, for længst forladt den strategi?

Video

Mikkel Andersson

13/12/2020

Er Socialdemokratiets rosehær nogle whiny ass bitches?

Mikkel Andersson er chefredaktør for det blå medie Kontrast, mens Niels Jespersen står i spidsen for røde Pio. Af og til tager de et afbræk fra den travle hverdag i den fjerde statsmagts tjeneste og mødes i den eksklusive Chefredaktørernes Loge i det allerinderste indre København til en beleven mediepassiar.

Video

Janni Iben Stevn Hansen

06/12/2020

Farvel til folkestyret og hej til rettighedssamfundet

Det er et problem for demokratiet, at de politiske beslutninger i stigende grad bliver truffet af andre end de folkevalgte politikere. Det mener Morten Messerschmidt, der er inviteret ind i Henriks Halvtomme Glas for at diskutere den individualistiske tidsånd, som præger Danmark i disse år.

Video

Mikkel Andersson

29/11/2020

“De her mennesker går ikke ind for fri kunst”

En hård kerne af identitetspolitiske studerende sætter både den sociale og kunstneriske dagsorden på Kunstakademiet og har skabt et miljø præget af udskamning og kunstnerisk ensretning. Det fortæller journalist Poul Pilgaard Johnsen, som har dækket udviklingen på akademiet, i ugens udgave af Interviewet.

Video

Janni Iben Stevn Hansen

25/11/2020

Til kamp mod venstreorienteret undervisning

Når en venstreorienteret studenterforening egenrådigt får lov at præge undervisningen på danske universiteter, er det ikke kun et problem for de studerende, men for hele vores samfund. Det mener to af kandidaterne til det aktuelle valg på Københavns Universitet i denne udgave af Cilles Sorte Skole.

Video

Mikkel Andersson

22/11/2020

Går epidemiloven for vidt?

Giver regeringens planlagte epidemilov for meget magt til regeringen, og er balancen mellem borgernes rettigheder og smittebekæmpelse skæv? Sundhedsordførerne Henrik Dahl og Stinus Lindgreen diskuterer, om glasset er halvt tomt eller halvt fyldt.

Video

Mikkel Andersson

18/11/2020

Både regering og opposition spiller højt spil i minksag

Regeringens grundlovsbrud i sagen om covidsmitte blandt mink vil få alvorlige konsekvenser for regeringen, mens oppositionen skal passe på ikke at overspille sin hånd og fremstå mere optaget af at sikre landbrug end folkesundhed. Det mener tidligere rådgiver for Jakob Ellemann-Jensen Jesper Kraft.

Lektor Marianne Stidsen er første gæst i Cilles Sorte Skole.
Video

Janni Iben Stevn Hansen

10/11/2020

Krænkelseskultur truer demokratiet

Identitetspolitikken og krænkelseskulturen har for alvor gjort indtog på de danske universiteter, hvor man kan risikere at blive frosset ude, hvis man ikke har de rigtige holdninger. Det truer vores demokrati, mener lektor og debattør Marianne Stidsen, der blandt andet kalder #metoo-bevægelsen for en terrorbevægelse.

Danske undertekster kan slås til i højre hjørne.
Video

Janni Iben Stevn Hansen

01/11/2020

Islams moderne forfald

Intellektuel og økonomisk stagnation og radikalisering har bragt islam i en sørgelig forfatning. I en ny bog fremlægger integrationsforsker Ruud Koopmans, hvordan det er nået så vidt, og giver et bud på, hvordan vi kommer videre derfra.

Bliv medlem af Kontrast og kickstart det borgerlige Danmark!

Kontrasts medlemmer er et borgerligt fællesskab:

1. Forstå verden og se kontrasten: Du får fuld adgang til videoer, interviews, analyser og artikler på Kontrast.dk.

2. Du inviteres til fester, debatter og saloner, hvor du møder landets skarpeste tænkere og skribenter.

3. Du får adgang til Kontrasts Ekkokammer på Slack og til artikelkommentarer.

4. Du får direkte indflydelse på, hvilke emner Kontrast skal behandle.

5. Dit medlemskab er dit bidrag til fokus på de vigtigste spørgsmål inden for velfærdsstat, indvandring, kultur m.m.

Årligt

medlemskab


1200 kr. årligt inkl. moms.


Månedligt

medlemskab


119 kr. månedligt inkl. moms.