Video

08.01.21

Hvordan har covid påvirket økonomien?

De seneste 10 måneder har den globale pandemi kostet både menneskeliv og milliarder. Men hvordan ser det egentlig ud med økonomien nu? Chefstrateg i Nordea, Andreas Steno Larsen, giver sin vurdering.

Hvordan går det med økonomien, og hvad betyder de enorme tab på bruttonationalproduktet og udgifter til hjælpepakker for den almindelige dansker og statsbudgettet i årene fremover? Chefstrateg i Nordea, Andreas Steno Larsen, er inviteret i studiet for at diskutere covid-pandemiens påvirkning på økonomien.

For hvad adskiller egentlig den økonomiske krise, vi oplever nu, fra dem, vi tidligere har oplevet?

“Det vigtigste karakteristikum er, at den her krise ikke har en permanent tilstand. I hvert fald, hvis vi sætter vores lid til, at vaccinerne rent faktisk kommer til at virke. Det er ligesom en uplanlagt lang ferie ligesom juli plejer at være et tidspunkt i økonomien, hvor ingen producerer noget. Det kan økonomien godt klare i hvert fald hvis vi holder hånden under dem, der bliver sendt på tvungen lang ferie,” forklarer Andreas Steno. 

Han fortæller desuden, at de enkelte landes måde at klare den økonomiske krise på, hænger meget godt sammen med, hvordan de har klaret selve smittespredningen. Her fremhæver han Norge som et godt eksempel, ligesom han også mener, at Danmark i international sammenhæng har klaret sig udmærket. USA er dog en undtagelse, for selvom de lidt har mistet grebet om smittespredningen, har økonomien det efter omstændighederne godt takket være nogle lidt ukonventionelle kneb.

Hør hele Stenos udlægning i Interviewet med Mikkel Andersson ovenover, hvor du også kan blive klogere på, hvordan det er gået rent økonomisk med broderlandsfejden mellem Danmark og Sverige.

Husk, at du også kan finde alle Kontrasts udsendelser som podcast i iTunes, Google Podcast, Spotify og via vores RSS-feed.

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter