Anmeldelse
Daniel Skipper Rasmussen

22/2/22

Mchangamas nye bog: Stærk research, men svage konklusionerYtringsfriheden er på tilbagetog, skriver Jacob Mchangama i sin nye bog. Fortællingen virker, researchen er dyb, og fakta er spændende. Men argumenterne på hver side forbliver de samme, og Mchangamas egne argumenter bringer ikke mange overraskelser til bordet, mener anmelder Daniel Skipper Rasmussen.
Artikel
Daniel Skipper Rasmussen

15/10/21

På sporet af nyateismens fald fra tinderneForsker Martin Nowak og forfatter Stephen C. Meyer vil gøre op med tesen om, at videnskaben gør religion overflødig. De har en forklaring på, hvorfor det religiøse verdensbillede vokser i en ellers videnskabsdreven verden, og hvorfor den nye ateisme har mistet sin glød.
Artikel
Daniel Skipper Rasmussen

14/8/21

USA, Kina og den nye verdensordenAmerikanerne ønsker stadig at lede en vestlig-liberal verdensorden, men det ønske bliver næppe opfyldt, siger professor i international politik Stephen Walt. Han forudser en verdensorden, hvor USA ikke forfalder, men kommer til at føle sig utilpas over for Kina.
Artikel
Daniel Skipper Rasmussen

16/12/20

De uundværlige eliterKontrast har talt med den russisk-amerikanske tænker Peter Turchin, der i 2010 forudsagde, at 2020 ville blive et voldens år i USA baseret på observationer af en stadigt mere svulmende gruppe af unge amerikanske wanna-be-eliter. Men Turchin mener imidlertid ikke, at moderne samfund kan undvære eliter – spørgsmålet er blot hvem, der skal udgøre dem.