Artikel

15.10.21

Premium

På sporet af nyateismens fald fra tinderne

Forsker Martin Nowak og forfatter Stephen C. Meyer vil gøre op med tesen om, at videnskaben gør religion overflødig. De har en forklaring på, hvorfor det religiøse verdensbillede vokser i en ellers videnskabsdreven verden, og hvorfor den nye ateisme har mistet sin glød.
Montage: Foto af Meyer (t.v.) fra stephencmeyer.org, foto af Nowak fra Filip Antoni Malinowski+Carlo Pisani, Wikimedia Commons.
Montage: Foto af Meyer (t.v.) fra stephencmeyer.org, foto af Nowak fra Filip Antoni Malinowski+Carlo Pisani, Wikimedia Commons.

Der var en tendens i 00’erne, hvor internettet var ved at svømme over med religionskritik, og blandt andre Richard Dawkins og Christopher Hitchens blev internationale stjerner for deres ateistiske synspunkter. Men tendensen tabte pusten, og den var i grunden galt afmarcheret. Det mener i hvert fald forsker Martin Nowak og forfatter Stephen C. Meyer.

“Jeg tror, de fleste religiøse kan blive enige om, at den Gud, som ateisterne taler om, ikke findes,” siger Martin Nowak, som er professor i matematik og evolutionslære ved Harvard University, personligt praktiserende katolik. 

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Støt Kontrast og kick-start det borgerlige Danmark

Bliv medlem til INTROPRIS og få adgang til alt indhold - artikler, analyser, debatter, video, podcasts, medlemsevents og Kontrasts Ekkokammer, og så indgår du i et borgerligt fællesskab.
Din støtte gør en vigtig forskel.

Årlig betaling

12 mdr.: 1.188 kr. 948 kr.

99 kr./md. 79 kr./md.
Efter 12 mdr.: 948 kr./år

Månedlig betaling

3 mdr.: 297 kr. 199 kr.

Efter 3 mdr.: 99 kr./md.

Månedlig betaling

1. måned: 49 kr.

Efterfølgende 99 kr./md.

Ubegrænset adgang til lukket indhold: artikler, analyser, debatter, videoer, interviews

Få Kontrast Nyhedsbrev i din indbakke flere gange om ugen. Så er du altid opdateret

Adgang til Kontrasts Ekkokammer på Facebook. Del og kommenter indhold med redaktionen

Besøg redaktionen efter aftale. Skriv til medlemmer@kontrast.dk

Støt Kontrasts arbejde med at formidle en borgerlig debatkultur og dagsorden