Artikel

15.10.21

Premium

På sporet af nyateismens fald fra tinderne

Forsker Martin Nowak og forfatter Stephen C. Meyer vil gøre op med tesen om, at videnskaben gør religion overflødig. De har en forklaring på, hvorfor det religiøse verdensbillede vokser i en ellers videnskabsdreven verden, og hvorfor den nye ateisme har mistet sin glød.
Montage: Foto af Meyer (t.v.) fra stephencmeyer.org, foto af Nowak fra Filip Antoni Malinowski+Carlo Pisani, Wikimedia Commons.
Montage: Foto af Meyer (t.v.) fra stephencmeyer.org, foto af Nowak fra Filip Antoni Malinowski+Carlo Pisani, Wikimedia Commons.

Der var en tendens i 00’erne, hvor internettet var ved at svømme over med religionskritik, og blandt andre Richard Dawkins og Christopher Hitchens blev internationale stjerner for deres ateistiske synspunkter. Men tendensen tabte pusten, og den var i grunden galt afmarcheret. Det mener i hvert fald forsker Martin Nowak og forfatter Stephen C. Meyer.

“Jeg tror, de fleste religiøse kan blive enige om, at den Gud, som ateisterne taler om, ikke findes,” siger Martin Nowak, som er professor i matematik og evolutionslære ved Harvard University, personligt praktiserende katolik. 

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

48

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab