15.07.23

1000 flyvninger aflyst på grund af strejke i Italien

Københavns Lufthavn oplyser, at ni flyvninger til og fra Italien er aflyst lørdag som følge af strejken.
I Belgien er der ligesom Italien også flyaflysninger. Her er det Ryanairs piloter, som strejker grundet utilfredshed med arbejdsvilkår. (Arkivfoto).
I Belgien er der ligesom Italien også flyaflysninger. Her er det Ryanairs piloter, som strejker grundet utilfredshed med arbejdsvilkår. (Arkivfoto).

På grund af en strejke i Italien er cirka 1000 flyvninger lørdag blevet aflyst.

250.000 rejsende er påvirket, skriver AFP.

Ni fly til og fra Københavns Lufthavn er aflyst lørdag. De fleste af dem blev aflyst allerede fredag, da strejken blev varslet.

Det oplyser lufthavnen til Ritzau.

En afgang fra Billund Lufthavn klokken 17.55 lørdag til Bologna er blevet aflyst. Det samme gælder en ankomst til Billund fra Bologna lørdag 17.25.

Strejken i Italien bunder i stridigheder i forbindelse med overenskomstforhandlinger for de lufthavnsansatte.

De strejkende, som også inkluderer piloter, kræver ifølge luftfartsmyndighederne en ny kollektiv aftale, seks år efter at den tidligere aftale er udløbet.

I Rom er omkring 200 flyvninger aflyst, mens tallet er cirka 150 i Milanos lufthavn.

Strejken er sat til at vare i tidsrummet 10.00-18.00 lørdag.

Aflysningerne rammer også danske SAS-passagerer, som skal hjem fra Italien. Ifølge flyselskabets pressechef, Alexandra Lindgren Kaoukji, arbejder SAS for at få danskerne hjem.

- Det drejer sig om i alt 10 rundture. Vi har ombooket de fleste passagerer til i morgen (søndag, red.), da vi har fået besked om, at strejken slutter i aften. Alle passagerer vil blive ombooket inden for de næste tre dage, siger hun til DR.

Fra Stockholms lufthavn, Arlanda, er det fire afgange til Italien og 12 ankomster, der lørdag er blevet aflyst.

Også flyvninger mellem Italien og Norge er ramt af aflysninger.

Italiens transportminister Matteo Salvini langer ud efter de strejkende. Han siger, at de bør bruge deres sunde fornuft, så det ikke går ud over de mange rejsende.

Det er ikke kun i Italien, at der er utilfredshed blandt flypersonale.

120 flyvninger til og fra Charleroi-lufthavnen i Belgien er lørdag og søndag aflyst. Det skyldes en strejke blandt piloterne i selskabet Ryanair.

Lufthavnen ligger i udkanten af byen Charleroi cirka en times kørsel i bil fra Bruxelles.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter