26.10.23

Amazon leverer vækst i omsætning og overskud i tredje kvartal

Kvartalsresultater fra Amazon er bedre end forventet. Men giganten står fortsat over for udfordringer.
Amazon øger både omsætning og overskud. (Arkivfoto).
Amazon øger både omsætning og overskud. (Arkivfoto).

E-handels- og techgiganten Amazon har i årets tredje kvartal haft fremgang i både omsætning og overskud.

Selskabet har således øget omsætningen til 143,1 milliarder dollar, fremgår det af kvartalsresultater fra selskabet offentliggjort torsdag aften dansk tid.

De 143,1 milliarder dollar svarer til omkring 1011 milliarder danske kroner og er en stigning på 13 procent fra samme kvartal sidste år.

Nettooverskuddet hos selskabet stiger også.

Det blev på 9,9 milliarder dollar svarende til knap 70 milliarder kroner. Også det var en stigning, da overskuddet i tredje kvartal 2022 lød på 2,9 milliarder dollar.

Aktier hos Amazon er steget umiddelbart efter offentliggørelsen af resultaterne.

- Vi havde et stærkt tredje kvartal, mens vores omkostninger ved at leve op til kunders behov og vores leveringshastighed i Stores-forretningen tog endnu et skridt fremad, siger Andy Jassy, topchef for Amazon, i en skriftlig udtalelse.

Amazon står dog også over for en række udfordringer.

Amazon er således i september blevet sagsøgt af det amerikanske handelstilsyn, Federal Trade Commission (FTC), for at puste priser op og udøve monopolmagt. Det afviser Amazon.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter