09.06.23

Danske virksomheder ser ud til at slippe for skrappe EU-krav

EU har fredag offentliggjort et forslag til de kommende krav til virksomhedernes rapportering om bæredygtig.
Kommende krav fra EU betyder, at flere virksomheder end før fremover vil skulle indberette, hvor bæredygtige de er. (Arkivfoto).
Kommende krav fra EU betyder, at flere virksomheder end før fremover vil skulle indberette, hvor bæredygtige de er. (Arkivfoto).

EU-Kommissionen har fredag offentliggjort et forslag til, hvordan de kommende krav til virksomhedernes rapportering om bæredygtighed skal udformes.

De kommende regler betyder, at flere virksomheder end før fremover vil skulle indberette, hvor bæredygtige de er.

Det gælder blandt andet små og mellemstore virksomheder, der er børsnoterede.

Kravene er en stor mundfuld for virksomhederne, siger vicedirektør for Dansk Industri (DI) Kim Haggren.

Det glæder ham dog, "at der er indbygget væsentlighedskrav, der ser ud til at gøre det lettere for virksomhederne at håndhæve de kommende regler end frygtet".

- Det betyder, at virksomhederne kun skal rapportere om de krav, der er relevante for den enkelte virksomhed.

- Man kæder bæredygtigheden mere sammen med forretningen for den enkelte virksomhed, og det er rigtig positivt, siger han.

Kim Haggren fortæller, at DI har regnet på, hvad det vil koste de danske virksomheder at opfylde kravene, som de forventedes at se ud, inden det konkrete forslag blev offentliggjort fredag aften.

- Vi har meget konservativt regnet ud, at det vil koste dem cirka 7-8 milliarder kroner om året at skulle rapportere de her krav. Med det konkrete forslag håber vi, at omkostningerne bliver lidt mindre, siger han.

Som det er i dag har virksomhederne gennem allerede gennemført EU-lovgivning en række krav om at rapportere til bankerne og den finansielle sektor, fortæller vicedirektøren.

- Det er vigtigt, at det bliver harmoniseret med de kommende krav til bæredygtighed. Ellers skal virksomhederne rapportere på to forskellige måde til bankerne og EU.

- Det skal være ens, fordi vi ellers taber lempelserne på gulvet. Det vil ikke være til gavn for den grønne omstilling, siger han.

Kim Haggren opfordrer til, at EU-systemet hurtigt får vedtaget de nye regler, så virksomhederne får tid til at indstille sig på dem.

- Virksomhederne skal have en rimelig periode til at indstille sig til den nye lovgivning. De nye regler træder nemlig allerede i kraft fra næste virksomhedsår, siger han.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter